Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ανταλλαγή … εμπειριών



Οι προπονητές Ναξιακού, ΑΟ Πανναξιακού και ΑΜΣ Φιλωτίου αναφέρουν τα συμπεράσματά τους από την συμμετοχή των αθλητών τους στα «Δήλεια 2013»
Η φετινή διοργάνωση των «Δηλείων» που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα όχι όμως στον οργανωτικό όπου τα προβλήματα ήταν...
 πολλά με σημείο αναφοράς την δίωρη παραμονή της αποστολής των Ναξιώτικων ομάδων στο λιμάνι έως να έρθει το πούλμαν για να μεταφέρει τα παιδιά στο γήπεδο και το ξενοδοχείο. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι οι αθλητές πήγαν στο γήπεδο όταν είχαν αρχίσει οι αγώνες και ο Ναξιακός έριξε στο …γήπεδο τα κορίτσια των 60 μέτρων χωρίς καν προθέρμανση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί ένα μετάλλιο καθώς η Παππά τερμάτισε στην 4η θέση, ελάχιστα πίσω από την αντίπαλό της που τερμάτισε στην 3η θέση… Όμως, μένουμε στον αγωνιστικό τομέα, όπου τα «Δήλεια» φέτος εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως αναβαθμισμένα, καθώς υπήρχε photo finish στον τερματισμό, πίνακες προσπαθειών στα διάφορα αγωνίσματα, κώνοι με την αρίθμηση των διαδρομών και κώνοι με ενδεικτικές αποστάσεις στις ρίψεις, ώστε να βοηθούνται οι θεατές στην παρακολούθηση της εξέλιξης του αγώνα. Μάλιστα είχαμε και εντυπωσιακές επιδόσεις για τα δεδομένα των αθλητών όπως το 8.29 της Μαρίας Νάζου του ΑΟ Μυκόνου στα 60 μέτρα, τα 20,97 της Αλεξάνδρας Κόντε του Ναξιακού στα 150 μέτρα, τα 4,29 μέτρα στο μήκος της  Μαρίας Καβαλιέρου (κατηγορία Παγκορασίδων μίνι) που αγωνίζεται μεν με τον Πανιώνιο ΓΣ αλλά κατάγεται από τη Μήλο. Και βέβαια τα 4,69 μέτρα του Κώστα Μαθιάσου του Ναξιακού στο μήκος και πάνω απ’ όλα την επιβλητική εμφάνιση του Μάριου Καραγιάννη του Ναξιακού, ο οποίος μετά το νέο ρεκόρ των αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στη σφαίρα πριν από μια εβδομάδα πέτυχε και πάλι πολύ μεγάλη επίδοση με βολή στα 14.80. Εξωαγωνιστικά οι διοργανωτές εντυπωσίασαν και πάλι με τα πυροτεχνήματα στο τέλος των αγώνων με τη ζωγράφο Ιωάννα Χειμωνά που ζωγράφιζε τα πρόσωπα των παιδιών και με τα μπλουζάκια με το λογότυπο των αγώνων που προσέφεραν σε όλους τους αθλητές.

Στόχους
Ποια όμως τα συμπεράσματα των προπονητών του Ναξιακού Πέτρου Σιδερή, Πανναξιακού Δημήτρη Μανδηλαρά και ΑΜΣ Φιλωτίου, Κατερίνας Βρούτση; Ο Πέτρος Σιδερής αναφέρει «είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Από τα 17 παιδιά που είχαμε πήραμε 14 μετάλλια και μάλιστα είχαμε πολύ καλές επιδόσεις. Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό όμως, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σωστά και αυτό που μας ικανοποιεί περισσότερο όλων είναι ότι αποδίδει καρπούς η δουλειά που γίνεται στα μικρότερα τμήματα. Η ταλαιπωρία ήταν σημαντική αλλά κι αυτό μέρος του …αγώνα είναι. Όμως, πάνω απ’ όλα αυτό που μέτρησε είναι ότι οι αθλητές μας ανταποκρίνονται ακόμη και στα πιο υψηλά στάνταρ των αγώνων». Ο Δημήτρης Μανδηλαράς τόνισε ότι «ήταν καλή η παρουσία μας από τη στιγμή που είχαμε κατεβάσει μόνο παιδιά στις κατηγορίες των μίνι με εξαίρεση δύο στους Παμπαίδες. Το επίπεδο των αγώνων ήταν υψηλό και είχαμε ευχαριστημένοι γιατί τα περισσότερα από τα παιδιά για πρώτη φορά έβγαιναν εκτός νησιού ώστε να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Και αυτό είναι άλλωστε το ζητούμενο αυτών των αγώνων. Να έχουν παραστάσεις από αγώνες όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος και να γνωρίσουν αθλητές οι οποίοι γυμνάζονται με διαφορετικό τρόπο ώστε να μπαίνουν σιγά σιγά στο πνεύμα των αγώνων».
Από την πλευρά της, η Κατερίνα Βρούτση, τόνισε ότι «είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και η χρονιά κλείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις μετά τις εμφανίσεις μας στους Αιγαιοπελαγίτικους και τα Δήλεια. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι συνεχίζονται οι καλές επιδόσεις  και παρά τα προβλήματα της προετοιμασίας όπου όπως είναι γνωστό έχουμε χώμα στο γήπεδο, η άνοδος είναι συνεχής για όσα παιδιά επιμένουν να προπονούνται τακτικά. Και ο στόχος μας είναι σε κάθε συμμετοχή να είμαστε και καλύτεροι πιάνοντας πάντα τις επιδόσεις μας» 
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου