Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΏΣΕΙΣ: "Για την τραμπούκικη επίθεση χρυσαυγίτη σε μέλος του ΠΑΜΕ, στη Νάξο"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της Νάξου να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη την τραμπούκικη επίθεση σε μέλος του ΠΑΜΕ Νάξου από χρυσαυγίτη, ιδιοκτήτη γνωστού νυκτερινού χώρου διασκέδασης.

 
Τα τελευταία γεγονότα, με τη δολοφονία του Π. Φύσσα, την δολοφονική επίθεση στο Πέραμα σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σαν συνέχεια επιθέσεων σε μετανάστες, αλλά και το σημερινό επεισόδιο δείχνουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και ότι ο στόχος τους είναι το οργανωμένο κίνημα και οι Κομμουνιστές. 
Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Ο λαός και η νεολαία μπορούν να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών.
 Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς παντού, οι Λαϊκές Επιτροπές και στον τόπο μας μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει.
Ο λαός έχει τη δύναμη να απορρίψει και να απομονώσει τις εγκληματικές, απάνθρωπες θεωρίες της ΧΑ. Έχει ιστορική μνήμη και πείρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αντιφασιστική Νίκη. Αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα στα σχολεία, στη νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, γενικότερα μέσα στην κοινωνία επιστήμονες και καλλιτέχνες, να αποκαλύψουν, να πολεμήσουν και να ορθώσουν τείχος στο δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού.
«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον»

Νάξος,
5/10/2013


Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να καταδικάσει αποφασιστικά την τραμπούκικη επίθεση χρυσαυγίτη (ιδιοκτήτη γνωστού νυχτερινού club στη Νάξο), σε μέλος του ΠΑΜΕ. 
Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, η διαπλοκή της με επιχειρηματικά συμφέροντα, με βρώμικους κύκλους, με μαφιόζους και εγκληματικά κυκλώματα, η διαπλοκή της με τον σάπιο κρατικό μηχανισμό και δυνάμεις καταστολής δεν είναι τυχαία γεγονότα, όπως τυχαία δεν ήταν η δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι που ακολούθησε μετά τη δολοφονική επίθεση των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα.
Η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση θρασύδειλων δολοφόνων και τραμπούκων που δρα, οργανώνεται και εξοπλίζεται με ένα σκοπό: να χτυπήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα και να τρομοκρατήσει κάθε νέο και νέα που σήμερα αγανακτεί και σηκώνει κεφάλι για την κατάσταση που ζει στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο.
Η οργανωμένη, συλλογική δράση είναι η μόνη που μπορεί και θα πνίξει τα τσιράκια των εφοπλιστών της Χρυσής Αυγής και το καπιταλιστικό σύστημα, που τους θρέφει και τους χρειάζεται. Γι’ αυτό σε κάθε χώρο που ζει, σπουδάζει και δουλεύει η νεολαία πρέπει να απομονωθεί, να μην έχει τόπο να σταθεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή. Παντού σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά να καταδικαστεί η δολοφονική δράση τους και η σάπια ιδεολογία τους!
Καλούμε τη νεολαία της Νάξου να καταδικάσει μαζικά και να απομονώσει τη δολοφονική ναζιστική Χρυσή Αυγή και τους υποστηρικτές της. Να ξεβρομίσουμε τα σχολεία και τους χώρους όπου ζει και εργάζεται η νεολαία από το φασιστικό απόστημα της Χρυσής Αυγής. Να μη δείξει καμία ανοχή στους νοσταλγούς του Χίτλερ και να μην επιτρέψει την εκδήλωση παρόμοιων φαινομένων στο νησί μας.

Πολεμάμε το δηλητήριο του φασισμού-ναζισμού.
Δεν αφήνουμε τόπο να σταθούν οι φασίστες χρυσαυγίτες.
Παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννάει.
 

 
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΩΜΙΑΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγέλλουμε τη χθεσινή τραμπούκικη και προκλητική επίθεση χρυσαυγίτη, σε μέλος του ΠΑΜΕ Νάξου.
Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής, όπως φάνηκε από το χθεσινό γεγονός στο νησί μας, αλλά και από τα τελευταία γεγονότα με τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα σε μέλη του ΚΚΕ, ως τελικό στόχο έχει να χτυπήσει το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα.
Η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής και με παλιότερη ανακοίνωσή της, έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει να εκδηλωθούν τέτοια φαινόμενα και τέτοιες δράσεις στο χώρο της.
Καλούμε όμως όλους τους κατοίκους του νησιού, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά της Νάξου, στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς να οργανώσουν τη δράση τους  ώστε να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις και να απομονώσουν τους νοσταλγούς του φασισμού και του Χίτλερ.


                                                                                                                       ΚΩΜΙΑΚΗ
                                                                                                                       6/10/2013                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου