Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ας ελπίσουμε το ενδιαφέρον του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τα σχολεία να μην είναι μόνο ...εποχικό!

Όπως κάθε σχολική μονάδα έχει τα μικρά και μεγάλα προβλήματά της, έτσι και το 1ο Νηπιαγωγείο Νάξου έχει και αυτό τα «δικά» του…
Τα τσιμέντα με το πέρασμα των χρόνων «καίγονται» και αυτά. Η δε υγρασία που τα διαπερνά, «τρώει» τον οπλισμό που υπάρχει στις κολόνες και στην ταράτσα.
Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων είναι επιφορτισμένος με την συντήρηση των σχολικών μονάδων των νησιών μας. Η δε περιφέρεια Ν. Αιγαίου είναι αυτή που είναι αρμόδια για την κατασκευή σχολείων.

Αίτημα χρόνων του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των νηπίων του 1ου Νηπιαγωγείο ήταν η αποκατάσταση του 1ου Νηπιαγωγείου...  Οι αρμόδιοι αφού ακολούθησαν όλες τις από τις κείμενες διατάξεις ενδεικνυόμενες / επιβαλλόμενες ενέργειες έφτασαν στο σημείο να δώσουν εντολή στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του ημέτερου Δήμου να εκπονήσει μελέτη για την επισκευή – αποκατάσταση του εικονιζόμενου Νηπιαγωγείου.
Προ μηνών, ολοκληρώθηκαν κάποιες πρώτες παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο του (τοποθέτηση πέργκολας, παγάκια κ.λπ.). δεν έγινε όμως τότε η αποκατάσταση των εξωτερικών τοιχωμάτων του κτηρίου. Αυτό αποφασίστηκε μερικούς μήνες αργότερα.
Προ ημερών τα συνεργεία έπεσαν – κατά το κοινώς λεγόμενο – με τα μούτρα στην δουλειά… Οι εργασίες οι ενδεικνυόμενες, συγκεκριμένες. Ακόμη και χθες Κυριακή δούλεψαν προκειμένου να τελειώσουν μια ώρα αρχύτερα. Συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι είναι θέμα ωρών η ολοκλήρωση του έργου τους. Απ’ εκεί και πέρα επιβάλλεται να γίνουν και κάποια άλλα πράγματα για τα οποία έχουν κατ’ επανάληψη κάνει λόγο οι γονείς και οι κηδεμόνες των νηπίων. Και έχουν να κάνουν αυτά σε σχέση με όλα όσα χρειάζεται ένας τέτοιος χώρος για να λειτουργήσει σωστά. Παράθυρα καινούργια, εσωτερικός διάκοσμος, κατάλληλη θέρμανση κ.λπ.     
Με την ευκαιρία των διακοπών των Χριστουγέννων οφείλουν οι αρμόδιοι του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων να νοιαστούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά για όλες τις σχολικές μονάδες σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες (γιατί κι εκεί υπάρχουν μικρά και μεγάλα προβλήματα). Πρέπει μετά από τις γιορτές των Χριστουγέννων όλα τα σχολεία να είναι σχολεία σωστά. Οι εσωτερικοί τους χώροι επιβάλλεται να είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι και φροντισμένοι διότι ο χειμώνας στα νησιά μας βγάζει δόντια μετά τον Δεκέμβριο.
Τα συνεργεία του ημετέρου Δήμου κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων δεν θα πρέπει να κάτσουν ούτε στιγμή. Με εντατικούς ρυθμούς οφείλουν να δουλέψουν έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι επιβαλλόμενες εργασίες και στο πιο μικρό σχολείο του ημετέρου δήμου. Οι παρεμβάσεις οι οποίες που πρέπει να γίνουν πρέπει, πρωτίστως, να αφορούν στην αποκατάσταση φθορών, στην αποκατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, στην αποκατάσταση των «ξυλουργικών», ενώ οι ελαιοχρωματισμοί επιβάλλεται να είναι μέσα στο πρόγραμμα και να ολοκληρωθούν εγκαίρως.
Οι του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουν ότι  το πρόγραμμα των συντηρήσεων καθώς και η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που τα σχολεία των νησιών μας σε χρόνο ανύποπτο καλούνται να αντιμετωπίσουν, αποτελεί προτεραιότητα που σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Οι περίοδοι των διακοπών προσφέρονται…
Σε κάθε υπεύθυνο και σοβαρό Δήμο, πρώτη προτεραιότητα είναι οι μαθητές και η νέα γενιά. Για το λόγο αυτό, αδήριτη  υποχρέωση κάθε τέτοιου δήμου είναι η εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών συντηρήσεως και αποκαταστάσεως ζημιών αλλά και ελαιοχρωματισμών σε όλα τα μικρά και μεγάλα σχολεία, δίνοντας σε αυτά έναν χαρούμενο τόνο…
γ.βλαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου