Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Αναβολή εκλογών και νέες καταγγελίες με ονοματεπώνυμο από ποδοσφαιριστές



Αιφνιδιαστικά το απερχόμενο ΔΣ του Πανναξιακού ΑΟ τα ξημερώματα της Κυριακής αποφάσισε την αναβολή των εκλογών – Νέα ανακοίνωση των παικτών εις βάρος της Διοίκησης

Κι αίφνης έχουμε … αναβολή των εκλογών του Πανναξιακού ΑΟ όσον αφορά την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και πλέον η κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα από τη στιγμή που ίσως χαθεί ο πρώτος μεγάλος στόχος της ομάδας, η παραμονή για έναν ακόμη χρόνο του Γιώργου Βλαστού στον πάγκο της ομάδας. 
Πλέον είναι άγνωστο πότε θα γίνουν οι εκλογές αν και οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για νέο ορισμό το αργότερο σε δύο εβδομάδες ενώ στο μεσοδιάστημα και δη αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με παράγοντες που επιθυμούν την είσοδό τους στο ΔΣ ώστε να υπάρξει ανάλυση του πλάνου για τη νέα χρονιά. Παράλληλα όμως είχαμε και μία ακόμη ανακοίνωση εκ μέρους των παικτών της ομάδας που αγωνίστηκε την περσινή περίοδο και ουσιαστικά έριξε το απαραίτητο λάδι στη φωτιά με παράγοντες του Πανναξιακού να θεωρούν ότι οι κινήσεις αυτές και λόγω του χρόνου που έγιναν δημιούργησαν ακόμη περισσότερα προβλήματα…

Αδιαφορία
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και ας δούμε την ανακοίνωση που έστειλε ο Πανναξιακός τα ξημερώματα της Κυριακής (περίπου στις 4 το πρωί) για την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του απερχόμενου ΔΣ «Η απουσία των τοπικών φορέων, η αδιαφορία των ανθρώπων που κατέχουν θέσεις σε συλλόγους (μαζικής εστίασης, ξενοδόχων, εμποροεπαγγελματικού συλλόγου), η μη τήρηση των υποσχέσεων από συγκεκριμένους επιχειρηματίες, η γενική αδιαφορία του κόσμου της Νάξου, σχετικά με την πρόκληση της συμμετοχής της ομάδας ποδοσφαίρου στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας, μας αναγκάζουν να αναβάλουμε τις προγραμματισμένες για σήμερα (9/6) εκλογές». Με βάση λοιπόν αυτό το κείμενο καυτηριάζεται η στάση της τοπικής κοινωνίας και δη των ανθρώπων που έχουν θέσεις στους μεγάλους συλλόγους του νησιού, οι οποίοι δεν είδαν με θέρμη την πρόκληση της συμμετοχής του Πανναξιακού στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Αλλαγή
Παράλληλα αφήνονται αιχμές σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία την τελευταία ίσως στιγμή άλλαξαν άποψη και γύρισαν την πλάτη τους στην προσπάθεια που κάνει η διοίκηση ώστε να βρει επενδυτές αλλά και συνοδοιπόρους στη χρονιά σταθμός για το Ναξιακό ποδόσφαιρο με τη συμμετοχή του Πανναξιακού για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Πρέπει να σημειώσουμε ότι έως και το βράδυ του Σαββάτου κυκλοφορούσε λίστα με τουλάχιστον 23 ονόματα υποψήφιων για να μπουν στο ψηφοδέλτιο ενόψει των Κυριακάτικων εκλογών, όμως ο ενδοιασμός συγκεκριμένων επιχειρηματιών οι οποίοι είχαν αρχικά απαντήσει θετικά, άλλαξε το κλίμα. Και βέβαια οι παράγοντες πνέουν μένεα κατά των πρώην παικτών της ομάδας, για την επιλογή του χρόνου διαμαρτυρίας όσον αφορά τα δεδουλευμένα. Μάλιστα, η διοίκηση με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το απόγευμα της Πέμπτης αμφισβητούσε όχι μόνο τις οικονομικές απαιτήσεις των παικτών αλλά και την όποια ομοφωνία μπορούσε να υπάρχει αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πρωτοβουλία ήταν από 2-3 άτομα τα οποία μάλιστα είχαν συμφωνήσει ήδη να συνεχίσουν τη καριέρα τους σε άλλες ομάδες.

Συνάντηση
Ποιοι είναι όμως οι λόγοι της αναβολής; Εδώ βέβαια μπορεί να δημιουργηθεί νομικό ζήτημα κατά πόσο μπορούν να αναβληθούν οι εκλογές όταν έχουν οριστεί από γενική συνέλευση. Οι παράγοντες του Πανναξιακού ΑΟ εκτίμησαν ότι δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για να γίνει η σωστή προσέγγιση σε επίδοξους επενδυτές ενώ τα άτομα που μπήκαν στο ψηφοδέλτιο έχουν μεν την όρεξη και τη διάθεση για να προσφέρουν, όμως δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία για να σηκώσουν το ειδικό βάρος που λέγεται συμμετοχή στη Γ’ Εθνική κατηγορία, η οποία μάλιστα αν και ερασιτεχνική θα διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και στις προσταγές της UEFA. Είναι δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει συνάντηση με όσους έχουν ενδιαφερθεί για να συζητηθούν εκ νέου τα ζητήματα που προέκυψαν όσον αφορά τη προσπάθεια που γίνεται ώστε η ομάδα να αγωνιστεί του χρόνου στη μεγαλύτερη κατηγορία και υπάρχει η ελπίδα ότι αυτή τη φορά οι τοπικοί φορείς της Νάξου θα αφουγκραστούν πιο προσεκτικά την ανάγκη της ομάδας ώστε να μην κάνει αυτό το τόσο μεγάλο ταξίδι μόνη της…

Προγραμματισμός
Πρέπει να σημειώσουμε πάντως ότι ο χρόνος τρέχει εις βάρος του Πανναξιακού όσον αφορά τη συγκρότηση της ομάδας στο αγωνιστικό επίπεδο αν και παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι ομάδες στην κατηγορία. Μέσω του διαδικτύου γίνεται γνωστό ότι ιστορικές ομάδες όπως ο Ατρόμητος Πειραιά αναζητεί νέο ΔΣ για να μπορέσει να πάρει την απόφαση συμμετοχής στη κατηγορία ενώ ουκ ολίγες ομάδες περιμένουν από την ΕΠΟ τον καταρτισμό των ομίλων για να μπορέσουν να κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι. Ο Γιώργος Βλαστός πάντως είχε δηλώσει ότι προτεραιότητά του είναι ο Πανναξιακός, όμως είχε δώσει προθεσμία έως τα μέσα Ιουνίου πριν πάρει την οριστική του απόφαση. Η αναβολή των εκλογών πάντως ίσως αναγκάσει τον κ. Βλαστό να κοιτάξει προς άλλη πρόταση (ο Κισσαμικός που του είχε κάνει πρόταση επέλεξε ως προπονητή τον Σπύρο Μπαξεβάνο) με δεδομένο ότι διοίκηση θα υπάρχει στον Πανναξιακό στο τέλος περίπου του μήνα. Και η αλήθεια είναι ότι έως τώρα στο μεταγραφικό παζάρι ελάχιστες είναι οι ομάδες που έχουν κινηθεί προς την απόκτηση παικτών.

Ανακοίνωση
Και μέσα σε όλα όπως αναφέραμε είχαμε την επιστολή Νο 2 των πρώην παικτών του Πανναξιακού η οποία έρχεται ως απάντηση στην επιστολή του Πανναξιακού. Στη δεύτερη επιστολή ουσιαστικά γίνεται λόγος για «ομοφωνία» στις κινήσεις των παικτών, αναφέρουν ότι δεν ζητούν δεδουλευμένα εκτός του Μαρτίου ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι έχουν δεχτεί απειλές όσον αφορά τα δελτία τους. Καλώς ή κακώς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν συμβόλαια, υπάρχουν δελτία τα οποία ανήκουν σε ομάδες, οι οποίες έχουν την δυνατότητα να δώσουν τα δελτία όπως αυτές επιθυμούν… Και βέβαια, οι παίκτες υποστηρίζουν ότι εάν χρειαστεί θα επανέλθουν και με νέα ανακοίνωση. Τι αναφέρει; «Αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε στην κωμικοτραγική ανακοίνωση του Α.Ο. Πανναξιακού και να δηλώσουμε τα εξής:
1) Η ανακοίνωση δεν γράφτηκε από μερίδα ποδοσφαιριστών αλλά από το 90% του ρόστερ. Και για να γίνουμε πιο σαφείς, από: Θέμελη, Αθανασίου, Τερόλλη, Τζωρμπατζάκη, Τόσκα, Δερμιτζάκη, Καρούση, Αριανούτσο, Κεμαβόρ, Σταυρόπουλο, Πετρόπουλο, Μπονιάκο, Ντούκα, Καρμίρη. Μεμονωμένοι παίχτες δεν συμμετείχαν στην ανακοίνωση μας της 5ης Ιουνίου 2013, συγκεκριμένα οι Κατσάνης, Χαμηλοθώρης, Μπανακάκης, Καραλέμογλου, οι οποίοι ήταν εξ’ αρχής ενημερωμένοι. Οι εν λόγω παίχτες κατάγονται και ζουν στη Νάξο και παίζουν αφιλοκερδώς στην ομάδα. Πάντως, από την αρχή της χρονιάς ήταν δίπλα σε κάθε μας κίνηση και πάντα μας στηρίζανε, βλέποντας τη συμπεριφορά σας απέναντι μας.
2) Με τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης της 5ης Ιουνίου 2013, δεχτήκαμε απειλές για τα δελτία μας.
3) Στην ανακοίνωση σας «όλοι γνωρίζουν στην Νάξο» αν είχαμε πρόβλημα επιβίωσης ή όχι.
4) Κανένας ποδοσφαιριστής δεν ζήτησε το μισθό του Απριλίου – Μαΐου 2013. Απαιτούμε τα δεδουλευμένα μας μέχρι και τον Μάρτιο του 2013. Μολονότι δεν θέλουμε να κουράσουμε τον κόσμο, σε οποιαδήποτε άλλη ψευδή κατηγορία / ανακοίνωση είμαστε πρόθυμοι να απαντήσουμε τεκμηριωμένα».

Δίδυμο
Αναφέραμε νωρίτερα, ότι ελάχιστες είναι οι ομάδες που έχουν προχωρήσει έως τώρα στον μεταγραφικό σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Η ομάδα που ξεχωρίσει είναι αυτή του ΠΑΟ Κρουσώνα, νεοφώτιστη ομάδα της Κρήτης που έχει ήδη προχωρήσει στην απόκτηση τριών παικτών, οι δύο εκ των οποίων μάλιστα αγωνίστηκαν πέρυσι ως συμπαίκτες στον Πανναξιακό. Ο λόγος για τους Μιχάλη Τζορμπατζάκη και Κώστα Δερμιτζάκη, οι οποίοι θα αποτελέσουν δίδυμο και του χρόνου, αλλά στη Κρήτη και δη στον ΠΑΟΚ.  Την αρχή πάντως έκανε ο Τζορμπατζάκης, ενώ η συμφωνία με τον Δερμιτζάκη ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη, με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει ότι «Η διοίκηση του ΠΑΟΚ Κρουσώνα ανακοινώνει την συμφωνία με τον 30χρονο ποδοσφαιριστή Κώστα Δερμιτζάκη. Ο ΠΑΟΚ καλωσορίζει και τον Κώστα Δερμιτζάκη στην οικογένεια του Κρουσώνα, αποτελώντας το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα μετά τους Μιχάλη Τζωρμπατζάκη και Κώστα Ταβλαδωράκη». Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Δερμιτζάκης είχε πρόταση από τον Ερμή Ζωνιανών αλλά τελικά επέλεξε τον ΠΑΟΚ ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Τζορμπατζάκη. Αντίθετα, η περίπτωση του Χρήστου Αριανούτσου δεν περπάτησε στον ΟΦΗ καθώς στα δύο φιλικά παιχνίδια που αγωνίστηκε ο Πετράκης (πρώην τεχνικός του ΟΦΗ) δεν έμεινε ενθουσιασμένος.
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου