Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Παραλία δίχως Γιάννη, προκοπή ποτέ δεν κάνει!

Χάσανε και τ’ αβγά και τα καλάθια προχθές βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου. Μετά από δύο και πλέον ώρες, οπότε και συζητήθηκαν αρκετά θέματα, σημαντικά θα λέγαμε, που αφορούσαν στις δράσεις και ενέργειες του ημετέρου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, φτάσαμε και στο κυρίως πιάτο που περιελάμβανε καθίσματα, καρέκλες και τραπεζομάντιλα!...


Η πολυσυζητημένη υπόθεση των τραπεζοκαθισμάτων (ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κατά μήκος του κεντρικού παραλιακού δρόμου, από καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην μαζική εστίαση) ήρθε τελευταία. Ο φάκελος που με τα ουκ ολίγα αιτήματα συνδημοτών μας καταστηματαρχών, που κρατούσε στα χέρια ου ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιάννης Μαμουζέλος «άνοιξε», για να ακολουθήσει η ανάλυση – παρουσίαση – συζήτηση επ’ αυτών... Κάπως έτσι, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της εν λόγω συνεδριάσεως…
Η κουραστική όσο και μακρόσυρτη διαδικασία, που ακολουθήθηκε, κατά την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, στο τελευταίο 10λεπτό της, αποδεδείχθηκε εκρηκτική, καθώς η διαμάχη ανάμεσα σε συμπατριώτες μας καταστηματάρχες και τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. Νάξου Γιάννη Μαμουζέλο (ακούστηκαν χαρακτηρισμοί όπως: «καραγκιόζη», «ψεύτη» κ.λπ.), «άναψε (άσχημα) τα αίματα», στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχιακού μεγάρου Νάξου, με αποτέλεσμα, όλα τα μέλη του δ.σ. του Δ.Λ.Τ.Ν. να αποχωρήσουν από την αίθουσα και η συνεδρίαση να αναβληθεί για την προσεχή Δευτέρα…
Δεν ήταν σε θέση…
Κοινή ήταν η διαπίστωση πως το ημέτερο Δημοτικοί Λιμενικό Ταμείο δεν ήταν σε θέση να διεκπεραιώσει με επιτυχία την παραπάνω συζήτηση που αφορούσε σε ατομικά προσωπικά συμφέροντα συμπολιτών μας. Μοιραίο ήταν να χαθεί ο έλεγχος… Και συνέβη αυτό, όταν απέμεινε ένα και μοναδικό θέμα προς συζήτηση. Αυτό που είχε να κάνει με τα τραπεζοκαθίσματα στο ύψος του καταστήματος του ζεύγους Ξενάκη-Λαγογιάννη στον ισόγειο χώρο των κτηριακών εγκαταστάσεων, όπου, παλαιότερα, στεγαζόταν το Δημαρχείο Νάξου.
Γνωστό το πρόβλημα… Ένα πρόβλημα που οι αρμόδιοι τα αφεντικά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δημιούργησαν… από το πουθενά.
Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν μπόρεσαν ποτέ να διαχειριστούν σωστά την εν λόγω πολύκροτη υπόθεση. Και οι της νυν διοικήσεως του Δ.Λ.Τ. Νάξου αλλά και αυτοί του ημετέρου δήμου «βούλιαξαν» στις αμαρτίες που δημιούργησαν στον κεντρικό παραλιακό δρόμο όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Το λυπηρό όμως, όσο και άκρως απογοητευτικό, είναι το γεγονός ότι, «αμαρτίες» κληρονόμησαν» και «αμαρτίες» ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να δημιουργούν οι «τωρινοί» που διαφεντεύουν τον τόπο.
Λάθη… Λάθη… Λάθη, εσκεμμένα και μη… Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της ακατάλληλης που ασκούν, εδώ και περίπου δύο χρόνια σε ό,τι έχει να κάνει με τις «χρήσεις» στην παραλία της Νάξου.

Τα βρήκαν σκούρα…
Προχθές βράδυ, κάθε φορά που τα έβρισκαν σκούρα οι του δ.σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, επικαλούνταν την συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του ημετέρου ταμείου, προκειμένου να εξευρεθεί η ικανοποιητικότερη λύση – απάντηση στα αιτήματα των καταστηματαρχών που με τις αιτήσεις τους ζητούσαν να «απλώσουν» τραπέζια και καθίσματα έμπροσθεν των καταστημάτων τους. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της κας Ξενάκη.
Ήταν το τελευταίο θέμα της συζητήσεως, επαναλαμβάνουμε. Και αποδείχτηκε ανίκανο το εν λόγω νομικό πρόσωπο του ημετέρου δήμου να ξεμπλέξει το «κουβάρι» που είχε να κάνει με το αίτημα του ζεύγους Ξενάκη – Λαγογιάννη για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε απόσταση ολίγων μέτρων έμπροσθεν του καταστήματός τους και, πάντως, επί της κεντρικής πλατείας του παλαιού δημαρχείου Χώρας Νάξου.
Κατ’ επανάληψη ακούστηκε από χείλη σχεδόν όλων των μελών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου αλλά και από αυτά του ιδίου του προέδρου Γιάννη Μαμουζέλου, η… ατάκα: «Η τεχνική υπηρεσία θα κάνει μετρήσεις… και θα δούμε σε ποιον ακριβώς χώρο θα πρέπει να τοποθετηθούν τα καθίσματα του αιτούντος»
Την μια η τεχνική Υπηρεσία, την άλλη ο Νόμος (που πρέπει να εφαρμοστεί) κ.ο.κ.

Χάθηκε η μπάλα…
Θα έπρεπε μια στιβαρή διοίκηση ενός τέτοιου οργάνου να θέσει εξ αρχής τους όρους του παιχνιδιού και να αναλάβει τις ευθύνες της. Να πάρει, αν θέλετε, τα ρίσκα της. Και, βεβαίως, όλα αυτά όφειλε να τα έχει θέσει νωρίτερα και σε κάθε περίπτωση εγκαίρως υπ’ οψιν του ιδίου του δημάρχου Νάξου, αποσπώντας του το Ο.Κ. (σύμφωνη γνώμη).
Η έρευνά μας λέει ότι συζήτηση έγινε την προηγουμένη στο Δημαρχείο Νάξου. Την κουβέντιασαν την υπόθεση των τραπεζοκαθισμάτων οι κ. Μαργαρίτης και Μαμουζέλος, δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και πρόεδρος του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, αντίστοιχα. Και το ερώτημα το βασανιστικό, για όλους όσοι παρακολούθησαν την προχθεσινοβραδινή συζήτηση (για τα τραπεζοκαθίσματα) που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, είναι: Γιατί με περισσή προχειρότητα «μπήκε» το εν λόγω θέμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου; Δεν υπήρξε στιγμή, προχθές βράδυ, που και ο πλέον… υποψιασμένος να αντιλήφτηκε ότι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου γνώριζε εκ των προτέρων από πού να το πιάσει και που και δη πώς να το κλείσει το φλέγον ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων. Δεν διατύπωσε (ποτέ) πολιτική άποψη, δεν εξέφρασε (ποτέ) την πολιτική βούληση του εν λόγω οργάνου και του ιδίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο κ. Μαμουζέλος. Το έκανε επειδή δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα; Το έκανε επειδή η ηγεσία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν ήθελε να ανοίξει τα χαρτιά της και δια του προέδρου του Δ.λ.Τ.Νάξου να διατυπώσει ξεκάθαρα τις απόψεις της για το πώς θέλει την «εικόνα» του κεντρικού παραλιακού δρόμου στο ύψος του καταστήματος του ζεύγους Ξενάκη-Λαγογιάννη;
Το αποτέλεσμα της όλης ατελέσφορης διαδικασίας, καταδεικνύει πράγματα, φίλες και φίλοι αναγνώστες. Καταδεικνύει, αναποφασιστικότητα, καταδεικνύει αναποτελεσματικότητα, καταδεικνύει ανικανότητα… «μείον» που βαρύνουν τόσο την ηγεσία του ημετέρου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου όσο και αυτής της ίδιας της «κεφαλής» του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων…
Έπεσε επάνω στα συμφέροντα και «τσακίστηκε» προχθές βράδυ το δ.σ. του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου. Και τ’ άκουσε άσχημα ο πρόεδρός του κ. Μαμουζέλος.

Οι διάλογοι της οργής και της ντροπής…
Να, πώς έχει το τελευταίο εκρηκτικό μέρος της προχθεσινοβραδινής συνεδριάσεως Διάλογοι…:
Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου:
Λοιπόν, συνεχίζουμε… Προσωρινή παραχώρηση χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επί της πλατείας χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου.
Εδώ, κύριοι, το βάλαμε ξεχωριστά το θέμα αυτό…
Στο σημείο αυτό, παρεμβαίνει και διακόπτει τον κ. Μαμουζέλο, ο κ. Κωβαίος, μέλος του δ.σ., αναφέροντας: Εγώ συμφωνώ με τις παραχωρήσεις υπό την προϋπόθεση ο ενδιαφερόμενος ένα έχει εξοφλήσει τις παρισινές οφειλές του…
Πρόεδρος Δ.Λ.Τ.Νάξου Γιάννης Μαμουζέλος: Κύριοι, είναι δύσκολα θέματα αυτά, γιατί έχουν να κάνουν με συμφέροντα…
Εγώ, μπορώ να σας πω το εξής: μέσα στο χειμώνα είχα συνάντηση με τον πρόεδρο της εστίασης τον κ. Παπαδόπουλο και είπαμε τις οφειλές να τις βεβαιώσουμε στην εφορία. Είναι δύσκολη η εποχή. Το καταλαβαίνουμε.
Πάμε στο 20ο θέμα που είναι η παραχώρηση τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία. Το βάλαμε σαν ξεχωριστό θέμα…
Ο εκ των ιδιοκτητών του καταστήματος «Κάπτεν» κος Κουτσογιαννάκης, παρενέβη, παρατηρώντας: «Πρέπει να οριστεί όμως η πλατειά…»
Πρόεδρος Δ.Λ.Τ.Νάξου: Αφήστε το αυτό,. Είναι δική μας απόφαση
Ο εκ των ιδιοκτητών του καταστήματος «Κάπτεν» κος Κουτσογιαννάκης: να μας πείτε σε ποιο δημόσιο έγγραφο υπάρχει και ποια είναι η οριοθέτηση του συγκριμένου χώρου της πλατείας. Είναι Μανδηλαρά, είναι Πρωτοπαπαδάκη, σε ποιο πλαίσιο εντάσσεται αυτός ο χώρος που εσείς λέτε «πλατεία»;
Πρόεδρος Δ.Λ.Τ.Νάξου: καθίστε κάτω… Αφήστε μας να προχωρήσουμε… Δεν σα δίνω τον λόγο…
Κος Κουτσογιαννάκης: Ο καθένας κύριε πρόεδρε κουβαλάει τον εαυτόν του και το ήθος του και ογείλετε να μας πείτε τι εννοείτε όταν λέτε πλατεία… Γιατί τον χώρο αυτόν τον διαχωρίσατε από την υπόλοιπη πλατεία Πρωτοπαπαδάκη…
Γιάννης Μαμουζέλος: Εν πάση περιπτώσει… Προχωράμε… Αυτός χώρος λέτε πλατεία. Ανήκει στα παιδιά, ανήκει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις
Νίκος Λαγογιάννης: μα τι λέτε, κύριε πρόεδρε…
Γιάννης Μαμουζέλος: Σταματήστε, μη μας διακόπτετε, κύριε Λαγογιάννη… Σεβαστείτε μας
Νίκος Λαγογιάννης: μα τι λέτε, κύριε πρόεδρε…
Γιάννηης Μαμουζέλος: Υπάρχουν και άλλα μέσα και αν θέλετε μπορείτε να προχωρήσετε…
Νϊκος Λαγογιάννης: Μα τι λέτε;
Γιάννης Μαμουζέλος: Είσαι ανάγωγος
Νίκος Λαγογιάννης: Εσύ είσαι καραγκιόζης. Όπως τ’ ακούς…
Γιάννης Μαμουζέλος: Απαξιώ να σου απαντήσω… Δεν σα δίνω το λόγο. Σας αφαιρώ το λόγο.
Νίκος Λαγογιάννης: Είσαι καραγκιόζης. Είσαι ψεύτης…
Στο σημείο αυτό ο κ. Κωβαίος  ζήτησε να αποχωρήσει. Και απεχώρησε./ μαζί του και όλα τα άλλα μέλη του δ.σ. του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Νάξου.
Το ραντεβού τους ανανεώθηκε για την προσεχή Δευτέρα το μεσημέρι.
ΣΥΜΝΦΩΝΑ µε τις κείμενες διατάξεις, µπορούν να εκδίδονται τοπικές κανονιστικές αποφάσεις και να καθορίζονται οι όροι για τη χρήση και λειτουργία των οδών, των πεζοδροµίων, των πλατειών και των λοιπών κοινοχρήστων χώρων.
Η παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου γίνεται σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία και µε την προϋπόθεση ότι δεν παρεµποδίζεται η κίνηση πεζών και οχηµάτων.
Στόχος του παρόντος κανονισµού είναι να ρυθµιστούν οι χρήσεις των κοινοχρήστων χώρων έτσι ώστε να επιτευχθεί η όσο τον δυνατόν καλύτερη διευκόλυνση της κυκλοφορίας πεζών και οχηµάτων.
Η διευκόλυνση της κίνησης των Ατόµων µε Ειδικές Ανάγκες. Η πρόληψη κινδύνων που δηµιουργούνται µε την ανεξέλεγκτη εναπόθεση αντικειµένων σε οδούς, πεζοδρόµια κ.τ.λ.
Η αισθητική προστασία και βελτίωση των κοινοχρήστων χώρων.
Η παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου γίνεται µετά από αίτηση του ενδιαφεροµένου στην οποία επισυνάπτονται τα νόµιµα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και εφόσον δεν οφείλονται βεβαιωµένα τέλη προς το ∆ήµο. Το τελευταίο βεβαιώνεται από την Ταµειακή Υπηρεσία του ∆ήµου επί της αιτήσεως του ενδιαφεροµένου στην οποία αναγράφονται το ονοµατεπώνυµο ή η επωνυµία του αιτούντος, το είδος και η
διεύθυνση της ασκούµενης επιχείρησης.

Τουριστικά και άλλα καταστήματα…
Για τα καταστήµατα υγειονοµικού ενδιαφέροντος και για εµπορικά και τουριστικά καταστήµατα:
1. Φωτοαντίγραφο της άδειας λειτουργίας του καταστήµατος µε την προϋπόθεση ότι αυτή ισχύει, απόδειξη ταµειακής µηχανής, όπου θα αναγράφεται το Α.Φ.Μ.
2. Εάν πρόκειται για εταιρείες θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκοµίσουν το εταιρικό τους.
3. Τοπογραφική αποτύπωση όπου να απεικονίζεται η θέση του καταστήµατος, τα παρακείµενα καταστήµατα, το πλάτος του πεζοδροµίου και οπωσδήποτε ο χώρος που ζητείται να παραχωρηθεί.
4. Ενηµέρωση από το Ταµείο του ∆ήµου περί µη οφειλής στο ∆ήµο για τέλη, φόρους, πρόστιµα ή εισφορές προς το ∆ήµο ή νοµίµου ρυθµίσεώς τους.
Για περίπτερα: Φωτοαντίγραφο της άδειας εκµετάλλευσης περιπτέρου από το ∆ήµο
Υπεύθυνη ∆ήλωση ότι οι προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας περιπτέρου εξακολουθούν να ισχύουν. Φωτογραφίες όλων των όψεων του περιπτέρου, υπογεγραµµένες από τον αιτούντα.
Αναλυτική περιγραφή του εξοπλισµού που πρόκειται να τοποθετηθεί µε ακριβή προσδιορισµό της θέσης και των διαστάσεων κάθε είδους.
Οι αιτήσεις παραλαµβάνονται από την αρµόδια επιτροπή η οποία θα τις εξετάσει επιτοπίως και αναλόγως θα εισηγείται προς τον κ. ∆ήµαρχο την παροχή ή µη του αιτούµενου κοινόχρηστου χώρου.
Κάθε παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου γίνεται µε άδεια του ∆ηµάρχου στην οποία περιγράφεται λεπτοµερώς ο χώρος που παραχωρείται (τοποθεσία, ακριβή θέση,  έκταση).
Καθορίζεται το είδος και η διάρκεια της χρήσης (π.χ. τοποθέτηση εµπορευµάτων, ανάπτυξη τραπεζ/σµάτων κ.λ.π. για το χρονικό διάστηµα από …. …….έως ……...) και προσδιορίζεται το ύψος του τέλους
Σε κάθε περίπτωση το τέλος που αναλογεί καταβάλλεται εξ ολοκλήρου στο ∆ήµο, πριν παραδοθεί η άδεια χρήσης επί της οποίας µάλιστα πρέπει να αναγράφεται ο αριθµός γραµµατίου είσπραξης του τέλους από το ∆ηµοτικό Ταµείο.

Κοινόχρηστοι χώροι…
Ο κοινόχρηστος χώρος οριοθετείται από τη Επιτροπή παραχώρησης-καθορισµού χώρου, ορίζοντας τις τέσσερις γωνίες του παραχωρούµενου χώρου βάσει της άδειας χρήσης του ∆ηµάρχου µε συνεχόµενη διαγράµµιση κίτρινου χρώµατος. Τούτο ώστε ο γενόµενος έλεγχος και η καταγραφή της όποιας τυχόν αυθαίρετης χρήσης επιπλέον χώρου, να γίνεται χωρίς την παρακώλυση της εύρυθµης λειτουργίας του
καταστήµατος και δηµιουργίας προβληµάτων µε τους πελάτες. Τα σηµεία οριοθέτησης διατηρούνται πλήρως ευδιάκριτα µε ευθύνη των καταστηµαταρχών. Σε περίπτωση εξαφάνισής τους επιβάλλεται πρόστιµο.
Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης κοινοχρήστων χώρων, των οποίων έχει επιτραπεί, µε απόφαση του συµβουλίου η παραχώρηση της χρήσης, επιβάλλεται σε βάρος του υπόχρεου, εκτός από το αναλογούν τέλος και χρηµατικό πρόστιµο διπλάσιο προς το αναλογούν τέλος, ανεξάρτητα από το διάστηµα της αυθαίρετης χρήσης.
Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης κοινοχρήστου χώρου, του οποίου δεν έχει επιτραπεί η παραχώρηση της χρήσης, επιβάλλεται σε βάρος του υπόχρεου πρόστιµο ίσο µε το τριπλάσιο του µεγαλύτερου κατά τετραγωνικό µέτρο ποσού που καθορίζεται µε απόφαση του συµβουλίου, για τους χώρους για τους οποίους έχει επιτραπεί η παραχώρηση της χρήσης.
Εάν συνεχιστεί η αυθαίρετη χρήση επιβάλλεται, κάθε φορά, µέχρι και δύο φορές τα ως άνω πρόστιµα και αν εξακολουθεί η παράβαση ο ∆ήµος προέρχεται στην αποβολή του από τον χώρο.
Η διάρκεια της άδειας ανεξαρτήτως του χρόνου που χορηγείται, δεν µπορεί να υπερβαίνει το τέλος του ηµερολογιακού έτους µέσα στο οποίο εκδίδεται, δεν µπορεί δηλαδή να λήγει µετά την 31η ∆εκεµβρίου. Αυτό δεν ισχύει στις περιπτώσεις κατάληψης οδού ή πεζοδροµίου από αυτούς που εκτελούν τεχνικοοικοδοµικές εργασίες, οπότε η διάρκεια της άδειας µπορεί να επεκτείνεται και στο επόµενο έτος
Το τέλος καθορίζεται ετήσιο κατά τετραγωνικό µέτρο, ανάλογα µε την περιοχή στην οποία βρίσκεται ο χρησιµοποιούµενος χώρος.
Εάν π.χ. χορηγείται άδεια για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισµάτων σε κοινόχρηστο χώρο κατά τη θερινή περίοδο, θα καταβληθεί στο ∆ήµο τέλος για ολόκληρο το έτος και όχι µόνο για τους µήνες της θερινής περιόδου. Το γεγονός εξάλλου ότι ο ∆ήµος εισπράττει το τέλος για ολόκληρο το έτος, δε σηµαίνει ότι η άδεια που χορηγείται πρέπει υποχρεωτικά να είναι ετήσιας διάρκειας.
Ως προθήκη καταστήµατος νοείται το υαλόφρακτο συνήθως κατασκεύασµα στο πεζοδρόµιο, που χρησιµοποιείται για τη διαρκή έκθεση δειγµάτων από τα εµπορεύµατα που διαθέτει το κατάστηµα. ∆εν εµπίπτει εποµένως στην έννοια της προθήκης η τοποθέτηση εµπορευµάτων στον εξωτερικό χώρο της πρόσοψης του καταστήµατος.
Ειδικά σε περιπτώσεις κατάληψης πεζοδροµίου ή οδού από αυτούς που εκτελούν οποιασδήποτε φύσεως τεχνικοοικοδοµικές εργασίες, το τέλος ορίζεται µηνιαίο κατά ζώνες µε απόφαση του συµβουλίου και κατά τετραγωνικό µέτρο. Για την πληρωµή αυτού του τέλους ευθύνονται από κοινού και εις ολόκληρο, εκείνος που πήρε άδεια οικοδοµής καθώς και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.
Ο κοινόχρηστος χώρος είναι το πολύ τόσος, όσος απαιτείται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισµάτων µε βάση την άδεια λειτουργίας του καταστήµατος και πάντοτε σε πλήρη συνάρτηση µε τις δυνατότητες που επιτρέπει ο γενικότερος χώρος που βρίσκεται (διέλευση πεζών, οχηµάτων κ.λ.π.). Η χρήση των κοινόχρηστων χώρων που βρίσκονται µπροστά από καταστήµατα ή στην προβολή τους, παραχωρείται χωρίς δηµοπρασία, σύµφωνα µε τους όρους της απόφασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου µε την οποία καθορίζονται οι προς παραχώρηση κοινόχρηστοι χώροι.

Η χρήση πλατειών…
Η χρήση των πλατειών όπου λειτουργούν καφενεία, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια και συναφείς επιχειρήσεις και καταστήµατα, παραχωρείται υποχρεωτικά στα καταστήµατα που έχουν πρόσοψη ή προβάλλονται στην πλατεία, εφόσον βέβαια µε απόφαση του Συµβουλίου έχει επιτραπεί η χρήση τους.
Η τυχόν παρεµβολή δρόµου µεταξύ καταστήµατος και πλατείας δεν εµποδίζει την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου σε κατάστηµα το οποίο προβάλλεται στην πλατεία. Εξάλλου τα καταστήµατα που έχουν
πρόσοψη ή προβάλλονται σε δύο πλατείες, δικαιούνται να κάνουν χρήση κοινόχρηστου χώρου και στις δύο.
Σε κάθε κατάστηµα παραχωρείται χώρος της πλατείας που αντιστοιχεί στο 70% της πρόσοψης ή της προβολής του. Το υπόλοιπο 30% διατίθεται στα ίδια καταστήµατα, εάν κατά την κρίση του ∆ηµάρχου δεν παρεµποδίζεται µε τον τρόπο αυτό ουσιωδώς η ελεύθερη χρήση του κοινόχρηστου χώρου. Σε περίπτωση που ένας από τους δικαιούχους δεν χρησιµοποιεί τον κοινόχρηστο χώρο που του αναλογεί, η χρήση του χώρου µπορεί να παραχωρηθεί από το ∆ήµο σε παρακείµενα καταστήµατα, ανάλογα µε την πρόσοψή τους.
Οι προς παραχώρηση συνεχόµενοι χώροι της πλατείας που δεν εµπίπτουν σε προβολές καταστηµάτων, διατίθενται από το ∆ήµαρχο στα καταστήµατα που έχουν πρόσοψη ή προβάλλονται στην πλατεία ανάλογα µε την πρόσοψη των καταστηµάτων ή άλλα κριτήρια τουριστικά, κυκλοφοριακά, πρασίνου κ.λ.π. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Ο πολίτης που διαμαρτυρήθηκε γιατι δεν συζητείται η αίτηση του παρότι είχε εγγραφεί στο πρώτο θέμα ημερησιας διαταξης με τίτλο "προσωρινή παραχώρηση παραλιακού χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισματων πλατείας χερσαίας ζώνης λιμένα ναξου"έπραξε πολύ σωστά .ειναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται η άθλια αυτή μεθόδευση στη διαδικασία και δέχτηκε την οργιλη αντίδραση του προέδρου που τον εξιβρυσε "καταπατητη".απομαγνητοφωνησατε λίγο αποσπασματικα.το video στο naxosnews είναι σαφέστατα.ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή