Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΞΟΥ: Θα ..."βουλιάξει" στα σήματα και τα αυτοκίνητα!

Τα πάνω κάτω έρχονται στην παραθαλάσσια περιοχή του Αγίου Γεωργίου, με βάση τις δρομολογούμενες – υπό εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (του Μελετητικού Γραφείου Ε. Περιμένη), που ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων φέρεται αποφασισμένος να υιοθετήσει.
Τα σήματα του Κ.Ο.Κ., που έχουν τοποθετηθεί ακόμη και σε ιδιοκτησίες ιδιωτών καθώς και ο γενικότερος «κυκλοφοριακός σχεδιασμός», που υλοποιείται ετούτες τις ημέρες, αναμένεται να δημιουργήσουν κυκλοφοριακό κομφούζιο στην εν λόγω περιοχή, η οποία, όπως επισημαίνουν όλοι όσοι εκεί δραστηριοποιούνται τουριστικά (ξενοδόχοι) «βουλιάζει στα σήματα και θα βουλιάξει και στα αυτοκίνητα, αφού επιβαρύνεται κυκλοφοριακά». 
Αυτό, άλλωστε υποστήριξε κατά την τελευταία συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής, δημοτικός σύμβουλος της συμπολιτεύσεως, Γιάννης Μιχαήλ Μαργαρίτης.
Εισηγούμενος το επίμαχο θέμα με αριθμό 11, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ανέφερε:
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι… Θέμα 11.... Έγκριση επιπλέον ποσότητας επιτοιχίων στήριξης βάσεων για το έργο εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης και σήμανσης Χώρας Νάξου.

Η σχετική εισήγηση, κατόπιν αυτοψίας, διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή από την πλατεία Πρωτοδικείου έως το Α.Τ. Νάξου και την παραλία του Αγίου Γεωργίου και στους δρόμους όπου προβλέπεται η τοποθέτηση κατακόρυφη σήμανση ότι δεν υπάρχει το απαιτούμενο πλάτος πεζοδρομίου, όπως αυτό ορίζεται στο σχετικό άρθρο… Ως εκ τούτου απαιτείται η στήριξη των πινακίδων επιτοιχίου… Κατόπιν της προσμέτρησης, που συντάξαμε, προκύπτει ότι απαιτούνται επιπλέον 220 κομμάτια των οποίων το κόστος είναι €6.934… Επειδή η εγκεκριμένη  μελέτη δεν δύναται να εφαρμοστεί με ασφάλεια, παρακαλούμε για την έγκριση των επιπλέον ποσοτήτων, κατά την εφαρμογή του άρθρου 56 «επείγουσες πρόσθετες εργασίες» του νόμου 3669/2008»

 Ι. Μαργαρίτης για Δ. Λιανό: «Ο κύριος συνάδελφος τα προβλήματα της περιοχής μας. Ψηφίζω ‘όχι’»

Ο κ. Μαργαρίτης, σχολιάζοντας υποστήριξε: «Η συγκεκριμένη μελέτη έχει δημιουργήσει πάρα πολλά σημαντικά προβλήματα. Στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, με βάση τη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, όπως αυτή ολοκληρώνεται, όλη η κίνηση του Αγίου Προκοπίου διοχετεύεται στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Η περιοχή του Αγίου Γεωργίου με βάση αυτή την εξέλιξη υποβαθμίζεται περισσότερο τουριστικά. Οι δρόμοι είναι στενοί στον Άι-Γιώργη, κύριοι συνάδελφοι.

Ο συνάδελφος αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, που τώρα δεν είναι εδώ, μας διαβεβαίωσε ότι θα πεζοδρομηθεί η περιοχή του Αγίου Γεωργίου…

Δεν ζει όμως στην συγκριμένη περιοχή και δεν γνωρίζει ο κύριος συνάδελφος τα προβλήματα της περιοχής μας. Ψηφίζω ‘όχι’»

Η ψηφοφορία: «Ναι», είπαν, οι: Φωτης Μαυρομμάτης, Τοτόμης Πρωτονοτάριος, Αντώνης Μανιός, Τζίμης Καραπάτης, Κατερίνα Συμιγδαλά, Δημήτρης Μανιός, Μανώλης Πολυκρέτης.
Ο κ. Μαρίνος Σιγάλας, ψήφισε «λευκό».
Η κα Ψαρρά Ευδοκία, απουσίαζε. Ενδεχόμενο «όχι», της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπειρώσεως, το εν λόγω φλέγον «θέμα» δεν θα ελάμβανε την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. 

Με την απειλή της προσφυγής…
Με το από 7 Ιουνίου 2013 έγγραφό της, η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου αντιδρά στις παραπάνω ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου και απειλεί ακόμη και με προσφυγή στην Δικαιοσύνη. Να, πώς έχει η ανακοίνωση αυτή:
ΠΡΟΣ: - Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων Δήμαρχο Νάξου,  κ. Μαργαρίτη Εμμανουήλ, β) Αντιδήμαρχο Τουρισμού  και Υπεύθυνο Κυκλοφοριακού, κ. Λιανό  Δημήτριο, Πρόεδρο Δημοτικού  Συμβουλίου, κ. Μαυρομμάτη Φώτιο.
ΘΕΜΑ: Κυκλοφοριακό: Απόσπασμα πρακτικού  του Δ. Σ. Νο 209  της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου της 07/06/2013.
Στην Νάξο σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:00 μ.μ., κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου κ. Στρατούρη Ελευθέριου, συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο για να συζητήσουν και αποφασίσουν για το κάτωθι θέμα.
ΘΕΜΑ: Κυκλοφοριακό.
Παρόντες ο Πρόεδρος, κ. Στρατούρης Ελευθέριος, ο Αντιπρόεδρος, κ. Καλογείτονας Γεώργιος, ο Γεν. Γραμματέας, κ. Μαργαρίτης Ιωάννης, ο Ταμίας, κ. Κατσαράς Ευάγγελος και το Μέλος, κ. Λατίνας Γεώργιος.
Αφού ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των ανωτέρω, αποφασίστηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα  τα παρακάτω:
Α) Έπειτα από αναρίθμητα παράπονα όλων των μελών μας που βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, αποφασίζουμε το κλείσιμο της πόλης για 24 ώρες από το έτος 2013 και για όλη την περίοδο κατά την οποία θα παραμένει κλειστή και η παραλιακή οδός.
Β) Τη σύνδεση όλων των περιφερειακών  παρκινγκ (φωτιζόμενων - φυλασσόμενων) μεταξύ τους και με το κέντρο της πόλης με minibus λεωφορεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Γ) Να εξαιρούνται της  διάταξης τα ταξί, minibus ξενοδοχείων, minibus κ.α. οχήματα Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, οχήματα τροφοδοσίας (σχετικό ωράριο), λεωφορεία τουριστικών γραφείων, διαμένοντες (μόνο για τον τόπο κατοικίας τους), πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα.
Δ) Μόλις κλείνει η  παραλιακή οδός, να κλείνει και  η πόλη στο σημείο του δημοτικού  παρκινγκ σινεμά (λίγο πιο πάνω από  το σινεμά) και να παραμένει κλειστή για όλο το χρονικό διάστημα που θα είναι κλειστή και η παραλιακή οδός.
Ε) Εάν η πρόθεση  του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι να ισχύσει το παραπάνω μέτρο από το 2014 (παρόλο που μας  είχε υποσχεθεί από τη Δημοτική Αρχή ότι θα ισχύσει από το 2013), προτείνουμε η πόλη να κλείνει στο ίδιο σημείο (δημοτικό παρκινγκ σινεμά) την ώρα που θα κλείνει και η παραλιακή οδός (20:00 μ.μ.).
Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, να απαγορευθεί η είσοδος των αυτοκινήτων προς την πόλη στο σημείο του ζαχαροπλαστείου
«Ραντεβού», όλων αυτών που έρχονται από τον κεντρικό δρόμο Αγίου Προκοπίου - Χώρας Νάξου.
Παρακαλούμε να κάνετε δεκτό  το αίτημα μας, διαφορετικά σε κάθε άλλη περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να προσφύγουμε σε νομικά μέσα.
Το παρόν κοινοποιείται: α) Εμποροεπαγγελματικό  Σύλλογο Νάξου, β) Σύλλογο Ενοικιαζομένων  Δωματίων και Διαμερισμάτων Νάξου, γ) Σύλλογο Μαζικής Εστίασης  Νάξου.
ΤΑ θέματα που συζητήθηκαν ήταν 25, εκ των οποίων τα περισσότερα πήραν την ομόφωνη έγκριση – απόφαση των μελών του 27μελούς δ.σ. Κάποια εξ αυτών, όμως, «πέρασαν» κατά πλειοψηφία. Όπως, το θέμα με αριθμό 11: «Έγκριση επιπλέον ποσότητας επιτοίχιων στήριξης βάσεων για το έργο «Εφαρμογή Κυκλοφοριακής Μελέτης και Σήμανσης Χώρας Νάξου».
Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου «Διαχείριση ποσότητας και ποιότητας νερού» – υποβολή πρότασης ένταξης στο ΕΠΠΕΡΑΑ.
2. Παραλαβή της οριστικής μελέτης του έργου «Αποπεράτωση εργασιών πλατείας Αγ. Αποστόλων Τ.Κ. Μελάνων».
3. Ορισμός μελών επιτροπής σμυριδικού δημοτικού συμβουλίου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
4. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό τμημάτων αιγιαλού για παραχώρηση απλής χρήσης για άσκηση δραστηριότητας εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής.
5. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με το Δ.Λ.Τ.Νάξου.
6. Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για την νομική διερεύνηση και χειρισμό της υπόθεσης επαναφοράς στην Ιερά Μονή Αγίου Ελευθερίου Σαγκρίου κασετίνας περιεχούσης Ιερά Λείψανα Αγίων.
7. Αναμόρφωση προϋπολογισμού – Έγκριση μελέτης και καθορισμός εκτέλεσης του έργου «Αντικατάσταση βανών δικτύου ύδρευσης Δ.Κ. Αγ. Αρσενίου».
8. Έγκριση προκήρυξης «Πληροφοριακό Σύστημα Τουριστικής Προβολής και Διαχείρισης Πολιτισμικής Κληρονομιάς Νάξου και Μικρών Νήσων».
9. Έγκριση σύναψης υπεργολαβικής σύμβασης μεταξύ ¨ΜΤ ΑΤΕ¨ – ¨ΙΕΡΑ ΑΤΕ¨ για το έργο «Δίκτυα αποχέτευσης παραλιακών οικισμών και εξωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Δ.Δ. Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» .
10. Ορισμός επιτροπής ποιοτικής και ποσοτικής παραλαβής σωλήνων για το έργο «Δίκτυα αποχέτευσης παραλιακών οικισμών και εξωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Δ.Δ. Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».
11. Έγκριση επιπλέον ποσότητας επιτοίχιων στήριξης βάσεων για το έργο «Εφαρμογή Κυκλοφοριακής Μελέτης και Σήμανσης Χώρας Νάξου».
12. Έγκριση διάνοιξης φρεατίου προσαιγιάλωσης καλωδίων οπτικών ινών στη θέση ¨Κλειδός¨ Νάξου.
13. Λήψη απόφασης για την απευθείας εκμίσθωση ακινήτου που βρίσκεται στην Δ.Κ. Κουφονησίου για την στέγαση του Α.Σ. Κουφονησίου.
14. Έγκριση παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου «Βελτίωση δρόμου από Αγ. Ματθαίο (Καλαμούρια) έως δρόμο Αγ. Αρσενίου- Αγ. Άννας Νάξου».
15. Έγκριση παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: ¨Αποκατάσταση Γραφείου τέως Κοινότητας Κορώνου¨.
16. Έγκριση τροποποιητικής μελέτης και έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Ν.Μ.Ε. του έργου: «Βελτίωση δρόμου από Αγ. Ματθαίο (Καλαμούρια) έως δρόμο Αγ. Αρσενίου- Αγ. Άννας Νάξου».
17. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. – Τακτοποιητικού του έργου «Επείγουσες αποκαταστάσεις δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης στη Χώρα Δ.Κ. Νάξου».
18. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. – Τακτοποιητικού του έργου «Πλακοστρώσεις δρόμων Τ.Κ. Σαγκρίου».
19. Έγκριση εφαρμογής δακοκτόνων μέτρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς.
20. Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής.
21. Αναμορφώσεις δημοτικού προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2013.
22. Έγκριση διενέργειας προμηθειών.
23. Έγκριση θεώρησης πιστοποιητικών εμπειρίας για τα έργα: α) ¨Αντικατάσταση κουφωμάτων και στεγάνωση δώματος Γυμνασίου Σκαδού¨, β) ¨Κατασκευή προσβάσεων για την ασφαλή κίνηση μαθητών στην περιοχή Προσφυγικά της Δ.Κ. Νάξου¨.
24. Λήψη απόφασης για διαγραφή οφειλής προστίμου πολεοδομίας έτους 2012 του κ. Τσάμπουρα Δημήτριου.
25. Γνωμοδότηση για την χορήγηση άδειας λειτουργίας καταστήματος εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων, ιδιοκτησίας Φλεριανού Αθανασίου, στην περιοχή Κόττη της Χώρας Νάξου.
 

Προτάσεις…

Οι από 5 Μαρτίου 2011, προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων προς το Τοπικό Συμβούλιο Χώρας Νάξου

Κατά τη συνεδρίαση της 02/03/2011 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Κύριοι, οι παρακάτω προτάσεις αποτελούν μερική αναλυτική καταγραφή ανά περιοχή βραχυπρόθεσμων προβλημάτων που απαιτούν άμεση λύση, ώστε να συμβάλλουν θετικά στην καλύτερη ποιότητα ζωής, τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών του νησιού.
Αποτελούν ένα νοικοκύρεμα, είναι η πρώτη εντύπωση του επισκέπτη και είναι η εικόνα που θα του μείνει σαν..... ανάμνηση.
ΧΩΡΑ
- Σήμανση περιοχών
- Περιφερειακά παρκινγκ (φωτιζόμενα - φυλασσόμενα) και σύνδεση τους με το κέντρο (μέσω ΚΤΕΛ, mini-bus) ανά 15΄
- Κυκλοφοριακό (παρεμβάσεις)
- Ηχορύπανση (μηχανάκια - bars)
- Πεζόδρομοι και πεζοδρόμια για τους πεζούς και Α.Μ.Ε.Α. (στην αρχή και στο τέλος κάθε πεζοδρομίου κατασκευή ράμπας), καθώς και δενδροφύτευση
- Χάραξη και κατασκευή νέων πεζοδρομίων, καθώς και επέκταση των παλαιών, όπου απαιτείται
- Περιφερειακός (απαγόρευση στάθμευσης σε όλο το μήκος του)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου