Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, δημοτικός σύμβουλος Τζίμης Καραπάτης, ανοίγει τα «χαρτιά» του στην «Κ» και δηλώνει: «Εγώ, ξεκαθαρίζω την θέση μου. Τραπεζοκαθίσματα μόνο στους χώρους που ο νόμος προβλέπει. Δυστυχώς, εδώ και αρκετά χρόνια, οι παρανομίες στην παραλία πολλαπλασιάστηκαν. Πρέπει να προστατέψουμε τον χώρο»



Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, δημοτικός σύμβουλος Τζίμης Καραπάτης, ανοίγει τα «χαρτιά» του, εν όψει καλοκαιριού, στην «Κ» και μιλάει για την εικόνα του λιμανιού, για την δημοπράτηση των ενδεικνυόμενων λιμενικών έργων αλλά και για την χρήση της χερσαίας ζώνης από τους καταστηματάρχες. Και δηλώνει: «Εγώ, ξεκαθαρίζω την θέση μου. Τραπεζοκαθίσματα μόνο στους χώρους που ο νόμος προβλέπει. Δυστυχώς, εδώ και αρκετά χρόνια, οι παρανομίες στην παραλία πολλαπλασιάστηκαν. 

Πρέπει να προστατέψουμε τον χώρο»
Εμφαντικά, προσθέτει, επίσης: «Θα ήταν ευχής έργο να ‘περάσουμε’ δίκτυο ηλεκτροδοτήσεως από τον Μετεωρολογικό Σταθμό από κάτω μέχρι τα Παλάτια. Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού, ξεπερνά τα €900.000. Οι ειδικοί του δήμου μας, υποστηρίζουν ότι «μια λύση είναι και η επισκευή του υπάρχοντος δικτύου και όπου χρειαστεί να κάνουμε τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.
Τρέχουμε να προλάβουμε το Πάσχα. Δεν πρόκειται να κάνω, εγώ προσωπικά, πίσω. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, έχει ήδη γυρίσει σελίδα. Πρέπει να προχωρήσουμε. Θα τα καταφέρουμε, πιστεύω. Αγαστή συνεργασία, υπάρχει»

Ξεκάθαρες οι απόψεις του κ. Καραπάτη, ο οποίος απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα της «Κ», απάντησε:
Η δημοπράτηση εκβάθυνσης λιμανιού  θα γίνει στις 21.5.13. Συνολική δαπάνη, €115.941,81 
Η αποκατάσταση της κεντρικής προβλήτας θα δημοπρατηθεί, με συνολική δαπάνη, €105.177,19, στις 23.5.13.
Για την Μικρή Σκάλα (καταφύγιο): Θα γίνει ασφαλτόστρωση από την Μικρή Σκάλα μέχρι επάνω στο λιμάνι, από την εργολαβία Τσελέπη. Περιμένουμε την μελέτη.
Είχαν βάλει στη μελέτη αυτή και το λιμενικό έργο στην αγία Άννα και αυτό μας πήγε πίσω…
Το υπόστεγο στην προβλήτα θα πάει με απευθείας ανάθεση, στην εργολαβία Βασιλάκη. Η δαπάνη, €11.907,76
Τα κάγκελα θα αντικατασταθούν. Του είπα του κυρίου Πρωτονοτάριου, «άμα δεν τα έχετε έτοιμα μέχρι το Πάσχα δεν θα πληρωθείτε. Ανάδοχος του έργου αυτού είναι η εταιρεία ‘Καστρήσιος-Πρωτονοτάριος’.»

Οι υποδείξεις του Λιμεναρχείου
Το Λιμεναρχείο μας έκανε τις υποδείξεις του. Πήρα εγώ προσωπικά τα θέματα. Τους είπα: Πείτε μου τι ακριβώς θέλετε. Τι ζητάτε. Και πήγα στον δήμαρχο και του είπα: Αυτά ζητάει να γίνουν το Λιμεναρχείο. Πάει ένας μήνας από τότε. Ενημερώθηκε και ο πρόσεδρος Γιάννης Μαμουζέλος. Ακολούθως αυτός, ως πρόεδρος, πήρε τις υποδείξεις,. Πήγε στο Λιμεναρχείο και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου. Τώρα, το σχετικό έγγραφο βρίσκεται στα χέρια του δημάρχου, ο οποίος θα πάει στο Υπουργείο ναυτιλίας έχοντας ανά χείρας και όλα τα άλλα έγγραφα που έχουν να κάνουν μες τις ενδεικνυόμενες παρεμβάσεις στην κεντρική προβλήτα και γενικότερα στην χερσαία ζώνη, και θα πάρει όλες τις τυπικές εγκρίσεις.
Να, τι μας πρότεινε το Λιμεναρχείο:
Λιμεναρχείο Νάξου – Αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν πριν ξεκινήσει η σεζόν:
Να συντηρηθούν οι σκιάδες στο Λιμάνι (πέφτουν σοβάδες) και να πέσει τσιμέντο εσωτερικά των σκιάδων, για να κλείσουν οι τρύπες.
Να αλλάξουν οι σιδερένιες πόρτες και τα κάγκελα στο λιμάνι που έχουν διαβρωθεί από την αλμύρα και είναι έτοιμες να πέσουν.
Να βαφτούν όλες οι ‘μπίτες’ του λιμανιού καθώς και οι σκιάδες.
Να ασφαλτοστρωθεί όλο το μεγάλο λιμάνι και η μαρίνα.
Να γίνει διαγράμμιση σε όλη την παραλιακή που να είναι διακριτή η στάση- στάθμευσης.
Να ξανατοποθετηθούν όλα τα κολονάκια που έχουν φύγει από την πλατεία.
Να τοποθετηθούν καλάθια απορριμμάτων στο μεγάλο λιμάνι και στην μαρίνα.
Στην είσοδο του λιμανιού (στην πλατεία) να τοποθετηθεί προβολέας, γιατί ο φωτισμός είναι ανεπαρκής.
Να αποκατασταθεί ο φωτισμός από το κατάστημα «Ριλάξ» ως την Πορτάρα.
Να αποκατασταθεί ο φωτισμός στην Μυρτιδιώτισσα.
Να συντηρηθεί και να βαφτεί η άγκυρα που βρίσκεται μπροστά από τον ανδριάντα Π. Πρωτοπαπαδάκη.
Να εκμισθωθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αποθήκη που να εισέρχεται μικρού μεγέθους αυτοκίνητο (φορτηγάκι)

«Κάτι έχει αλλάξει… Το είπα, προ καιρού…»
Άκουσε, Γιάννη: Απόφαση του δημάρχου είναι να προχωρήσουν όσα πρέπει να προχωρήσουν. Δεν γίνεται, δεν πρέπει να χρονοτριβήσουμε. Πρέπει να τελειώνουμε.
Από κοινού με τον πρόεδρο και τον δήμαρχο, εμείς, οι τρείς, πήραμε τις αποφάσεις μας. Για όλα αυτά τα θέματα, έχουν ενημέρωση όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Γιάννη, στο ‘πα και στο ξαναλέω: Κάτι έχει αλλάξει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. 
Θα προτείνω στον δήμαρχο να δημοπρατηθεί έργο συντήρησης ηλεκτρικών εγκαταστάσεων όλων των λιμανιών αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Η συνεργασία μου και με τον κύριο δήμαρχο και με τον κύριο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου είναι αγαστή.
Όλα αυτά για τα οποία μιλάμε τώρα, θα είναι έτοιμα μέσα στο καλοκαίρι.

Σπηλαιώσεις
Στις 23 Μαΐου, η δημοπράτηση
Οι σπηλαιώσεις θα γίνουν και αυτές. Στις 23 Μαΐου θα δημοπρατηθεί το έργο αυτό.
Ο χρόνος πιέζει. Πρέπει να τρέξουμε και θα τρέξουμε. Δεν γίνεται αλλιώς. Θα ξεπεράσουμε, πιστεύω, όλες τις δυσκολίες. Και να σου πω ακόμη και αυτό: Η ανάπλαση του υπάρχοντος λιμανιού με ό,τι προβλέπει η σχετική μελέτη που έχει στα χέρια του ο κ. Αζοράκος και την τελειοποιεί, θα προχωρήσει.
Τα κλεφτά θα βρεθούνε. Στο ΕΣΠΑ 2013-2020 θα μας καλύψει. Θα εντάξουμε τα έργα για τα οποία σου μιλώ στο ΕΣΠΑ.
Με την ευκαιρία να σου πω ότι, θα προχωρήσει και η επέκταση του αεροδρομίου.
Και προς την Στελίδα και προς την θάλασσα μπορεί να προχωρήσει και να γίνει ο διάδρομος προσγείωσης όπως πρέπει. Αν χρειαστεί θα αναδομηθεί το… σύμπαν προκειμένου να αποκτήσουμε ένα σωστό διάδρομο, ένα διάδρομο ικανό δηλ. να φιλοξενήσει μεγαλύτερα αεροσκάφη.

«Χέρι με χέρι»
Η αναγνώριση των λιμανιών των νησιών που ανήκουν στο δήμο μας δεν είχε γίνει. Υπήρχε πρόβλημα. Γι’ αυτό και δεν προχώρησαν τα ενδεικνυόμενα λιμενικά έργα.
Χέρι με χέρι μέσα στη βδομάδα θα τα δώσει στους αρμοδίους στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, τα προγραμματισμένα λιμενικά έργα. Να σου πω ακόμη ότι και το λιμενικό έργο της Μουτσούνας θα προχωρήσει. Δημοπρατείται εκεί μια επείγουσα επισκευή, συνολικής δαπάνης 45.000 μέσα στον επόμενο μήνα.
Οι συνεργασία μας με το Λιμεναρχείο και με τον ίδιο τον λιμενάρχη η συνεργασία μας είναι άψογη.

«Στις πλατείες ούτε καρέκλα ούτε τραπεζάκι»
Τραπεζοκαθίσματα: Εγώ, θα προτείνω ό,τι γράφει η άδεια. Ούτε ένα τραπέζι ούτε μία καρέκλα παραπάνω. Στις πλατείες ούτε καρέκλα ούτε τραπεζάκι. Για όλους θα ζητήσω να ισχύσει αυτό. Οι πλατείες της παραλίας, όπως αυτή του κεντρικού παραλιακού δρόμου, ανήκουν στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.
Είναι πολλές οι παρανομίες στην παραλία που πολλαπλασιάστηκαν εδώ και αρκετά χρόνια.
Ό,τι λέει η άδεια του καθενός και όχι κατάληψη των πλατειών.
Να περιοριστούν όλοι οι καταστηματάρχες της παραλίας στους χώρους που πληρώνουν το αντίτιμο που τους αναλογεί στον δήμο. Αυτό το θέμα θα το ‘πιάσουμε’ και θα ισχύσει για όλους ό,τι λέει ο νόμος.
Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι άλλοι στο Δημοτικό, Λιμενικό Ταμείο, εμένα η θέση μου, η άποψή μου είναι αυτή. Πιστεύω ότι δεν θα διαφοροποιηθούν οι άλλοι. Τα νόμιμα, τα νόμιμα, Γιάννη. Δεν είναι σωστό, άμα θες να ασκείς ορθή και δίκαια προς όλους διοίκηση να κάνεις το δικό σου. Πρέπει να σέβεσαι και να εφαρμόζεις το νόμο.
Η σύνθεση του Λιμενικού Ταμείου είναι: Η Έλλη Ωνάσογλου, η Άννα Φιλιποπολίτη, η Ειρήνη Γιακουμή, ο Mιχάλης Κωβαίος ο πρόεδρος κι εγώ.
Από τον συνδυασμό Μαράκη, ο Σταμάτης Καπίρης. Και ο λιμενάρχης Αποστολόπουλος Αλέξιος

«θα ηχογραφούνται οι συνεδριάσεις»
Στο εξής, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου θα ηχογραφούνται. Σχετική εγκατάσταση θα γίνει εντός των επομένων ημερών.
Για Μυρτιδιώτισσα
Για τον φωτισμό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, με βάση όλα όσα γνωρίζω, πρόκειται να εγκατασταθεί προβολέας στην Μικρή Σκάλα απ’ όπου θα φωτίζεται η εκκλησία.
Για τον φωτισμό από την περιοχή κάτω του Μετεωρολογικού μέχρι και την Πορτάρα, απαιτείται ποσό που ξεπερνά τα 900 χιλιάρικα. Ο ηλεκτρολόγος μας μάς πρότεινε να γίνει επισκευή στο υφιστάμενο δίκτυο, και από εκεί και πέρα να καλύψουμε εμείς με ποσό κατά πολύ μικρότερο των €900.000 τα ‘κενά’.
Περίπου €3.700.000 έχουμε στο ταμείο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Εγώ, θα προτείνω να υπάρχει ένα αποθεματικό γύρω στο 1.200-000 έως 1.500.000.
Ενοίκια, μισθοί και άλλα γενικά έξοδα είναι 500.000 το χρόνο. Εννοώ έξοδα ετήσια για όλα τα νησιά που υπάγονται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. 
Οι αποφάσεις μας
Αποόσπασμα από τα πρακτικά της 4ης Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου
του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου της 1ης Απριλίου του έτους 2013
Απόφαση αριθ.29 / Περίληψη: «Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος Δράσης ΔΛΤ Νάξου»
Στην Νάξο και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, σήμερα Δευτέρα 01 Απριλίου 2013 και ώρα 14:00 μμ , το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, σε νόμιμη απαρτία συγκροτημένο μετά από την με αριθμό πρωτοκόλλου 571/27-03-2013 , πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Ιωάννη Μαμουζέλου που δόθηκε σε κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο 09 μελών βρέθηκαν παρόντα τα 06, άρχισε η Συνεδρίαση.
Παρόντες Σύμβουλοι : 1)Ιωάννης Μαμουζέλος Πρόεδρος ΔΛΤΝάξου, 2)Δημήτριος Καραπάτης , 3) Αποστολόπουλος Αλέξιος Λιμενάρχης Νάξου ,4)Γιακουμή Ειρήνη 5) Φιλιποπολίτου Λάσκαρη Άννα 6) Κωβαίος Μιχαήλ Απόντες Σύμβουλοι : 1)Τζανίνη Μαρία και το αναπληρωματικό της μέλος 2) Καπίρης Σταμάτης και το αναπληρωματικό του μέλος 3) Δεσποτίδης Ευάγγελος και το αναπληρωματικό του μέλος. Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο κ. Κωβαίος Μιχαήλ . Παρών στη Συνεδρίαση αυτή ήταν και ο υπάλληλος του ΔΛΤΝάξου Αντώνιος Βενιέρης για την τήρηση των πρακτικών της Συνεδρίασης αυτής.
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αναφέρει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 203-207 του Ν3463/2006 & του άρθρου 266 του Ν 3852/2010 ,ο Φορέας μας υποχρεούται να συντάξει Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ως ΝΠΔΔ, το οποίο θα ενταχθεί στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Στη συνέχεια υποβάλλει στο Διοικητικό Συμβούλιο τον επισυναπτόμενο πίνακα στον οποίο περιλαμβάνεται το προτεινόμενο Επιχειρησιακό πρόγραμμα του Φορέα και δίνει πληροφορίες για αυτό.
Αποφασίζει ομόφωνα Εγκρίνει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δράσης ΔΛΤΝάξου περιόδου 2013-2014 όπως αυτό απεικονίζεται στους επισυναπτόμενους στην παρούσα πίνακες προκειμένου να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ,περιόδου 2013- 2014. Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 29/2013
Ασφαλτόστρωση / Περίληψη: «Έλεγχος επικαιροποιημένων δικαιολογητικών αναδόχου εκτέλεσης έργου ΄΄ Αποκαταστάσεις ασφαλτοστρώσεων χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου»
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 1ο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα η συζήτηση του
οποίου λόγω του κατεπείγοντος και προκειμένου να εκτελεστεί το έργο της
ασφαλτόστρωσης της χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου πριν την έναρξη της τουριστικής
περιόδου γίνεται ομόφωνα αποδεκτό από το Σώμα.
Στη συνέχεια υπενθυμίζει στο Σώμα την αρ. 167/2012 απόφαση του Διοικητικού
Συμβουλίου του ΔΛΤΝάξου με την οποία κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του
ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου « Αποκαταστάσεις ασφαλτοστρώσεων χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου» στην
εργοληπτική επιχείρηση Ιωάννης Σέργης κ Σια ΕΕ. η οποία προσέφερε για
την εκτέλεση του έργου , μέση έκπτωση 1% και της ανατέθηκε η εκτέλεση του σχετικού έργου .
Ο συνολικός προϋπολογισμός προσφοράς του έργου με το ΦΠΑ 16% είναι 188.552,79€ .
Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος αναφέρει ότι το άρθρο 26 παρ 2 του Ν.3669/2008 «πριν από την σύναψη της σύμβασης ,η Προϊσταμένη Αρχή ζητεί από την εργοληπτική
επιχείρηση που αναδείχθηκε ανάδοχος ,να προσκομίσει εκ νέου επικαιροποιημένα τα δικαιολογητικά συμμετοχής που προσκομίστηκαν στο διαγωνισμό και έχει τυχόν
λήξει ο χρόνος ισχύος τους , επιπλέον δε σε κάθε περίπτωση ,πιστοποιητικό περί μη
κηρύξεως σε πτώχευση ,εκκαθάριση και αναγκαστική διαχείριση….»
Η ανάδοχος εργοληπτική επιχείρηση κλήθηκε να προσκομίσει εντός δέκα
ημερών επικαιροποιημένα δικαιολογητικά για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης
εκτέλεσης του έργου.
Μετά την εμπρόθεσμη προσκόμιση των δικαιολογητικών από την ανάδοχο του
έργου εργοληπτική επιχείρηση Ιωάννης Σέργης κ Σια Ε.Ε. και κατόπιν ελέγχου συνεχίζει ο Πρόεδρος ,από την Τεχνική Υπηρεσία του ΔΛΤΝάξου , τα παραδοθέντα στοιχεία που ζητήθηκαν από την ανάδοχο εργοληπτική επιχείρηση του έργου είναι πλήρη και δεν έχουν εκλείψει οι προϋποθέσεις συμμετοχής της αναδόχου επιχείρησης στο διαγωνισμό.
Ακολούθως προτείνει την εξουσιοδότηση του Προέδρου για την υπογραφή της
σύμβασης εκτέλεσης του σχετικού έργου και καλεί το Σώμα σε διαλογική συζήτηση
και λήψη απόφασης .
Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά ταύτα, αφού άκουσε τα ανωτέρω και έχοντας γνώση
του άρθρου 26 του Ν 3669/2008 .
Αποφασίζει ομόφωνα ;oτι τα προσκομισθέντα από την ανάδοχο εργοληπτική επιχείρηση δικαιολογητικά είναι πλήρη και καθότι δεν εκλείπουν οι προϋποθέσεις συμμετοχής της στο διαγωνισμό εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος για την υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου << Αποκαταστάσεις ασφαλτοστρώσεων χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου >> με την εργοληπτική επιχείρηση Ιωάννης Σέργης κ Σια Ε.Ε. Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 25/2013»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου