Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Όλη η πόλη, μια... λακκούβα, είναι!

Λακκούβες, μπαλώματα, κακοτεχνίες και προχειρότητα συναντούν πεζοί και οδηγοί στους δρόμους της Χώρας Νάξου… Δεν θα πάμε σήμερα… μακριά – εκτός πόλεως. Μια στάση στην περιοχή του Αγίου Μηνά, είναι αρκετή.
Ξεκίνησαν εδώ και μερικούς μήνες οι εργασίες για την κατασκευή της Παιδικής Χαράς στην εν λόγω περιοχή. Και είναι θέμα ελαχίστου χρόνου, έχω την εντύπωση ότι το ομολογουμένως σημαντικό αυτό έργο, να… παραδοθεί στα κέφια και στα γούστα των παιδιών της περιοχής Νιο Χωριό και όχι μόνον.
Η όμορη με την εν λόγω Παιδική χαρά περιοχή δεν είναι στον βαθμό που θα έπρεπε φροντισμένη. Δείτε πώς έχει η εικόνα του πλησίον της Παιδικής Χαράς δρόμου!
Τσακισμένο είναι. Προ ημερών κάποιοι από τα συνεργεία που καταγίνονταν με την κατασκευή της Παιδικής Χαράς, τον μπάλωσαν σε κάποια σημεία του.
Δεν είναι δουλειές αυτές. Μιλάμε για «προχειρότητες» που δεν ταιριάζουν σε μια περιοχή όπως αυτή που απέχει ελάχιστα μέτρα από το Κάστρο Χώρας και την Μονή Ουρσουλινών, που προ μηνών εγκαινιάστηκε.

Επιβάλλεται οι αρμόδιοι, από την στιγμή που το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί την κατασκευή παιδικών χαρών και όχι την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, να επενδύσουν κάποια ευρωφραγκάκια στους δρόμους. Τέτοιες εικόνες δεν μας κολακεύουν.
Το οδικό δίκτυο της πόλεως παραμένει σε κακά χάλια, χρόνια τώρα, θέτοντας πάρα πολλές φορές την ζωή δικυκλιστών σε κίνδυνο και αποτελώντας 'πονοκέφαλο' για τους οδηγούς αυτοκινήτων που έχουν βαρεθεί να μετρούν ζημιές σε λάστιχα, ζάντες και αναρτήσεις.
Όλη η πόλη, μια... λακκούβα, είναι!
Από ένα «γρήγορο» οδοιπορικό σε δρόμους της πόλεως Νάξου μέσα, διαπίστωσα πως δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι ελάχιστοι είναι οι δρόμοι που δεν έχουν προβλήματα. Οι περισσότεροι, κεντρικοί, ημικεντρικοί κ.λπ. είναι «χιλιομπαλωμένοι».
Το μπάλωμα, φίλες και φίλοι αναγνώστες, τύπου «αυλάκι» κατά μήκος των δρόμων τείνει να γίνει... σήμα κατατεθέν της πόλεως Νάξου. Το «ρεπερτόριο» της κακοτεχνίας στο οδικό δίκτυο της Χώρας, περιλαμβάνει επίσης υπερυψωμένα ή βυθισμένα φρεάτια, χαντάκια με χαλίκια καταμεσής της οδού, ρωγμές στην ασφαλτόστρωση, πρόχειρα μπαλώματα με άσφαλτο και άλλα πολλά και… παλαβά (;)
Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι τωρινό, αλλά πρέπει επιτέλους να γίνει ένας σωστός σχεδιασμός και μια συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών του ημετέρου δήμου, ώστε να γίνει πλήρης ανακατασκευή στο οδικό δίκτυο και ταυτόχρονα να εκτελεστούν και ό,τι έργα αφορούν την ΔΕΗ ή τον Ο.Τ.Ε., ώστε να σταματήσει το «ράβε-ξήλωνε»...
Στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα του ημετέρου δήμου, λόγος σαφής γίνεται περί λειτουργίας Γραφείου Συντηρήσεως Οδοποιίας και Κοινοχρήστων Χώρων. Το γραφείο αυτό, έχει ως αντικείμενο την οργάνωση και τον προγραμματισμό των συνεργείων τα οποία παρεμβαίνουν και εκτελούν τακτικές εργασίες συντηρήσεως και επισκευών με δικό του εργατοτεχνικό προσωπικό στο δίκτυο οδοποιίας και στους κοινόχρηστους χώρους (πάρκα, πλατείες, χώροι αθλοπαιδιών) καθώς και στην συγκρότηση, οργάνωση και διοίκηση συνεργείων αμέσου επεμβάσεως σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών εκτός προγράμματος. Και ερωτώ; Πότε λειτούργησε μέχρι σήμερα, όπως το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, για το έτος 2013, του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, προβλέπει;
Τώρα που «ανοίγει» ο καιρός, κρίνεται απαραίτητο να τσιμεντοστρωθούν σωστά κάποιοι συνοικιακοί δρόμοι εντός της Χώρας Νάξου.
Κλείνοντας, επιβάλλεται να υπογραμμίσουμε για μία ακόμη φορά ότι: Η Τεχνική Υπηρεσία του ημετέρου δήμου, πρέπει χωρίς άλλες χρονοτριβές, να προχωρήσει στην σύνταξη μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών στην εσωτερική οδοποιία και στην ασφαλτόστρωση δρόμων στο σύνολο των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, τόσο στην Νάξο όσο και στις Μικρές Κυκλάδες.
Γ.ΒΛΑΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου