Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ξόρκισε την κατάρα o Πανναξιακός



Με γκολ του Δερμιτζάκη στο 27ο λεπτό ο Πανναξιακός επικράτησε σε έναν επεισοδιακό αγώνα του ΑΟ Μυκόνου 1-0 και κατέκτησε το 5ο κύπελλο στην ιστορία του και το 2ο συνεχόμενο – Διακοπή ρεύματος για περίπου 20 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να υπάρχουν και επεισόδια ανάμεσα στους φιλάθλους

Επιτέλους …τέλος. Πέρυσι ο Πανναξιακός κερδίζοντας στην Παροικιά την Άνω Σύρο επέστρεψε στα τρόπαια κερδίζοντας την Άνω Σύρο με 3-0 και σηκώνοντας το κύπελλο για πρώτη φορά από το 2007. 
Φέτος, στην τέταρτη συνεχόμενη παρουσία του ήρθε η σειρά να διαλύσει ένα μεγάλο μύθο, αυτόν του ΑΟ Μυκόνου. Έως το βράδυ της Τετάρτης είχε 0/6 νίκες κόντρα στην Μυκονιάτικη ομάδα. Μάλιστα, οι τέσσερις ήττες ήταν με το ίδιο καταραμένο σκορ: 0-1. Ε λίγο πριν τις 10 το βράδυ που τελείωσε η αναμέτρηση, στο γήπεδο της Ερμούπολης, αυτός ο μύθος είχε διαλυθεί και μάλιστα με το ίδιο σκορ: 1-0. Ο Πανναξιακός χωρίς να δεχτεί γκολ κατέκτησε το 5 τρόπαιο στην ιστορία του έχοντας μάλιστα δώσει το παρών σε 17 τελικούς, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα στις Κυκλάδες. Και το επόμενο κίνητρο είναι η αναμέτρηση σε τελικό με τον Α.Ο. Σύρου (πρώην ΑΕ Σύρου), τον πολυνίκη του θεσμού (11 νίκες σε 12 παρουσίες) από τον οποίο έχει 0/5 νίκες σε τελικούς και αν μη τι άλλο οφείλει να τον ρίξει κι αυτόν στο καναβάτσο…

Διακοπή
Οι παίκτες του Πανναξιακού πανηγύρισαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά η αλήθεια είναι ότι ίδρωσαν αρκετά και να πάνε, αλλά και να γυρίσουν από την Ερμούπολη. Το ταξίδι προς την Ερμούπολη έγινε με το «Aqua Spirit» το μεσημέρι της Τετάρτης και με συνθήκες αρκετά δύσκολες (μιλάμε για 7 μποφόρ σοροκάδα) με αποτέλεσμα να φτάσει η αποστολή της ομάδας μόλις μερικά λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα (20:45) με αποτέλεσμα να ξεκινήσει τελικά στις 19:35, ενώ ο εφιάλτης ήταν η επιστροφή της αποστολής καθώς έγινε με ταχύπλοο το ίδιο βράδυ με την ομάδα του Πανναξιακού να πατάει το πόδι της στη Νάξο λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Πρέπει να σημειώσουμε βέβαια ότι οι φίλαθλοι του Πανναξιακού έκαναν το ταξίδι προς τη Σύρο με το ταχύπλοο και όπως ήταν λογικό κουνήθηκαν αρκετά… Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα έκτροπα δυστυχώς δεν έλειψαν κυρίως στη διάρκεια της διακοπής στο 9ο λεπτό (το πρώτο ημίχρονο κράτησε συνολικά 71 λεπτά) λόγω πτώσης της τάσης στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Υπήρξαν αντεγκλήσεις ανάμεσα στους φιλάθλους, κάποιοι …τσίμπησαν υπήρξαν μικροεπεισόδια που όμως δεν πήραν μεγάλη έκταση. Οι …ψιλές έπεσαν, αλλά με την έλευση του ηλεκτρικού και την εμφάνιση των παικτών για προθέρμανση αποκαταστάθηκε η τάξη και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά…

Πίεση
Τι έγινε στον αγώνα; Οι παίκτες του ΑΟ Μυκόνου προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κούραση από το ταξίδι των αντιπάλων τους ήταν επιθετικοί για περίπου 20 λεπτά, όμως εκεί υπήρχε ο Αστέριος Θέμελης και έτσι δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ. Μετά το πρώτο 20λεπτό, η ομάδα του Γιώργου Βλαστού επέβαλλε τον ρυθμό της, σημείωσε γκολ στο 27ο λεπτό με τον Δερμιτζάκη και στη συνέχεια διατήρησε τον έλεγχο και το ρυθμό του αγώνα, παράλληλα επιχείρησε και μία μίνι συντήρηση καθώς την Κυριακή έχει τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Πειραιά για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής, παιχνίδι που θα κρίνει και την 1η θέση στον 9ο όμιλο. Η χαρακτηριστικότερη ευκαιρία για τον ΑΟ Μυκόνου ήταν μόλις στο 3ο λεπτό όταν ο Τσαλμάς σούταρε με δύναμη αλλά ο Θέμελης είπε όχι. Στη συνέχεια οι Τζωρμπατζάκης – Μπονιάκος είχαν άστοχα σουτ αλλά στο 27ο λεπτό ο συνδυασμός Ντούκα – Δερμιτζάκη έφεραν τον τελευταίο σε θέση βολής που με καταπληκτικό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Αντερσον που έμεινε άγαλμα.
Πανηγύρι
Στο δεύτερο μέρος και πάλι ο ΑΟ Μυκόνου ήταν αυτός που επιτέθηκε, ειδικά με την προσθήκη του Τόσκα στην επιθετική γραμμή αλλά και πάλι ο Θέμελης ήταν αυτός που είχε ορθώσει το ανάστημά του. Η πιο μεγάλη στιγμή για τους …τυπικά γηπεδούχους ήταν στο 58ο λεπτό και πάλι με τον Τσάλμα (άουτ από το ύψος του πέναλτι), ενώ για τον Πανναξιακό που εκμεταλλεύτηκε από ένα σημείο και μετά το… άνοιγμα των γραμμών του ΑΟ Μυκόνου, ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Καρούσης (67ο), Δερμιτζάκης (69ο), Ντούκα (79ο) και Κεμαβόρ (86ο)… Το σκορ δεν άλλαξε, οι παίκτες του Πανναξιακού πανηγύρισαν με την ψυχή τους τη νίκη κόντρα στον κακό τους δαίμονα, έγιναν έναν με τους φιλάθλους τους, οι οποίοι κέρδισαν τις εντυπώσεις αν και λιγότεροι από τους Μυκονιάτες, υποσχόμενοι για τη δημιουργία μίνι δυναστείας όσον αφορά το θεσμό του Κυπέλλου εντός ..συνόρων. 
Πανναξιακός (Βλαστός): Θέμελης, Μπονιάκος, Τζωρμπατζάκης (90΄Πετρόπουλος), Σταυρόπουλος, Τόσκας, Αριανούτσος, Καρούσης (86΄Κατσάνης), Αθανασίου, Ντούκα (85΄Κεμαβόρ), Δερμιτζάκης, Τερόλλης.
ΑΟ Μυκόνου (Παχατουρίδης): Άντερσον, Καρατζάς, Θεοδώρου, Μπαλής, Βαλαμούτης, Αργυρόπουλος, Αργυρίου, Ξένος, Τσάλμας, Κηπριτίδης (57΄Μπουρντένης), Πανέτας.
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Οι 17 τελικοί του Πανναξιακού
Χρονιά           Εδρα   Αντίπαλοι      Αποτέλεσμα
1985   Ερμούπολη    Α.Ε. Σύρου – Πανναξιακός Α.Ο.      3 - 0
1986   Ερμούπολη    Α.Ε. Σύρου – Πανναξιακός Α.Ο.      1 - 0
1987   Ερμούπολη    Πανναξιακός Α.Ο. – Α.Ο. Παντηνιακός    2 - 2 (5 - 4 πέν.)
1989   Νάουσα         Πανθηραϊκός Α.Ο. – Πανναξιακός Α.Ο.       4 - 0
1993   Παροικιά        Πανναξιακός Α.Ο. – Α.Ο. Σύρου      0 - 0 (0 - 3 πέν.)
1994   Παροικιά        Α.Ο. Σύρου – Πανναξιακός Α.Ο.      2 - 1
1995   Παροικιά        Α.Ο. Σύρου - Πανναξιακός Α.Ο.      3 - 0
2000   Νάουσα         Α.Ο. Μυκόνου – Πανναξιακός Α.Ο. 1 - 0
2002   Ερμούπολη    Α.Ο. Μυκόνου – Πανναξιακός Α.Ο. 1 - 0
2003   Άνω Σύρος     Α.Ο. Μυκόνου – Πανναξιακός Α.Ο. 1 - 0
2004   Άνω Σύρος     Πανναξιακός Α.Ο. – Α.Ο. Αστέρας Σύρου 0 - 0 (4 - 2 πέν.)
2006   Νάξος  Πανναξιακός Α.Ο. – Α.Ο. Μυκόνου 2 - 3
2007   Ερμούπολη    Α.Π.Ο. Ελλάς Σύρου – Πανναξιακός Α.Ο. 2 - 3
2010   Ερμούπολη    Α.Ο. Μυκόνου – Πανναξιακός Α.Ο. 4 - 1
2011   Ερμούπολη    Α.Ο. Μυκόνου – Πανναξιακός Α.Ο. 1 - 0
2012   Παροικιά        Α.Ο. Άνω Σύρου – Πανναξιακός Α.Ο. 0-3
2013   Ερμούπολη    Α.Ο. Μυκόνου – Πανναξιακός Α.Ο. 0 - 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου