Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Για τα μάτια της… Χάρις!

Η Νάξος δεν έχει λύσει το πρόβλημα του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας γιατί όπως αναφέρει ο χθεσινός «Βηματοδότης» στο υπουργείο θέλουν να… βοηθήσουν τους κυβερνητικούς Δημάρχους – Τι συμβαίνει με τον Πειραιά όπου στη θέση του Συμεώνογλου είναι η Χάρις Ζηλάκου
Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 20 ημέρες η Νάξος είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας όσον αφορά τη Δημοτική Κοινότητα Νάξου. Στις 26 Φεβρουαρίου όπως είναι γνωστό, στη στήλη του «Βηματοδότη» και δη στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα» υπήρχε ένα σχόλιο που μιλούσε για την απόφαση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η οποία είχε αντιμετωπιστεί με «με θυμηδία και διόλου κολακευτικές εκφράσεις από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών» θεωρώντας ότι κακώς είχε προχωρήσει στην κίνηση αυτή ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Και τότε υπήρχε η αναφορά ότι ήταν θέμα ημερών να υπογραφεί το έγγραφο που είχε στα χέρια του ο προϊστάμενος της  Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α. κ. Α. Μεντζέλο με το οποίο δικαιώνονταν ο κ. Συμεώνογλου.


Στρεψόδικοι 
Χθες είχαμε συνέχεια καθώς ο «Βηματοδότης» ανακάλυψε την αιτία που ακόμη δεν έχει δοθεί τέλος στην υπόθεση «πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου». Η αιτία δεν είναι βέβαια τα γέλια των υπαλλήλων, αλλά το γεγονός ότι αντίστοιχη κίνηση έχει γίνει κι από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο με αποτέλεσμα οι κυβερνητικοί παράγοντες να τρέχουν και να μην φτάνουν ώστε να καλύψουν τις …πομπές των αιρετών που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία….  Τι αναφέρει αυτολεξεί το χθεσινό δημοσίευμα; «Τι σχέση μπορεί έχει ο Πειραιάς με τη Νάξο, πλην της ακτοπλοϊκής σύνδεσης; Δείτε λοιπόν. Στις 26 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μαν. Μαργαρίτης, φίλα προσκείμενος στη Ν.Δ., κατήργησε με μια απλή ανακοίνωση (!) τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Νάξου Βαρσ. Συμεώνογλου, επειδή ο τελευταίος...τόλμησε να ανεξαρτητοποιηθεί από τη δημαρχική παράταξη. Το ίδιο μαθαίνω έκανε και ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος με την αντίστοιχη δημοτική κοινότητα.  Αυτή είναι άλλη μια εξήγηση της καθυστέρησης απάντησης του υπουργείου Εσωτερικών ως προς την κατάφωρη παραβίαση του νόμου 4071/2012 (άρθρο 6 παρ. 16), αλλά και του πνεύματος του "Καλλικράτη" από κυβερνητικούς δημάρχους. Είναι προφανές ότι οι δημοτικές αυτές κοινότητες δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν, αλλά το κυριότερο είναι η περιφρόνηση της νομιμότητας από το αρμόδιο υπουργείο που ψάχνει -όπως πληροφορούμαι- στρεψόδικους τρόπους περιγραφής του νόμου για να ικανοποιήσει την κομματική πελατεία και να καλύψει παράνομες πράξεις. Και αυτό αποπειράται να συμβεί παρά την πάγια εν προκειμένω θέση της αρμόδιας υπηρεσίας. Καημένη Αυτοδιοίκηση...»
Διαγραφή
Τι έχει όμως συμβεί αλήθεια στον Πειραιά; Όπως διαβάζουμε στο fovitro.blogspot.gr « «Κρέμασε» κυριολεκτικά τον Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο ο νέος νόμος 4071/2012 ΦΕΚ 85Α άρθρο 6 παράγρ. 16 εδάφιο 1, ο οποίος με ρύθμισή του τροποποιεί κι αντικαθιστά τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 79 του νόμου 3852/10. Έτσι λοιπόν με το νέο νόμο καθήκοντα προέδρου Δημοτικής Κοινότητας από 01 – 01 - 2013 ασκεί η Χαραλαμπία Ζηλάκου που εξελέγη πρώτη από τον συνδυασμό του Μιχαλολιάκου στην Α΄  Δημοτική Κοινότητα Πειραιά και η οποία διεγράφη από τον Δήμαρχο».  Η  κα. Ζηλάκου είχε λάβει 776 σταυρούς προτίμησης και είχε «καρατομηθεί» λίγες ημέρες μετά την κίνησή της να ζητήσει συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής κοινότητας με σκοπό την ανάδειξη προέδρου. Από τους 15 σύμβουλους είχαν εμφανιστεί μόνο οι 8 και η κ. Ζηλάκου προχώρησε σε διεξαγωγή εκλογών παίρνοντας 5 από τους 8 ψήφους. Και ο Δήμαρχος κ. Μιχαλολιάκος στις 7 Ιανουαρίου του 2011 εμφανίζεται να την έχει διαγράψει από τον συνδυασμό επικαλούμενους λόγους αλαζονείας από την Χάρις.  Σύμφωνα πάντα με το Fovitro «ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έχει βάλει λυτούς και δεμένους να πιέσουν τον Υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη προκειμένου να αλλάξει το νόμο, κάτι βέβαια που δεν πρόκειται να γίνει.   Επισήμως λοιπόν Πρόεδρος του συμβουλίου στην Α΄  Κοινότητα Πειραιά από 01-01-2013 είναι η Χαραλαμπία Ζηλάκου (Χάρις Ζηλάκου)».
Πάγος
Πρέπει να σημειώσουμε ότι με επιστολή του το υπουργείο Εσωτερικών στις 25/11/2011 και υπογραφή της Διευθύντριας κ. Μπελιά δικαιώνεται η κα. Ζηλάκου αλλά πρόεδρος έως και την 31η Δεκεμβρίου 2012 ήταν ο κ. Σπυρίδων Αλαφούζος. Όταν όμως πριν από μερικές εβδομάδες επιχείρησε ο κ. Αλαφούζος να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο δεν ανταποκρίθηκαν οι έξι από τους 15 συμβούλους και ζήτησαν με επιστολή τους την τήρηση των νομίμων διαδικασιών καθώς το συμβούλιο νομιμοποιείται να συγκαλέσει η κα Ζηλάκου. Σε διαφορετική περίπτωση το Κοινοτικό Συμβούλιο είναι παράνομο και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι άκυρες… Ωστόσο, παρά τις συνεχείς συστάσεις των κοινοτικών συμβούλων για τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, η κατάσταση βρίσκεται σε τέλμα με σημαντικά θέματα να βρίσκονται στον «πάγο» και σοβαρά προβλήματα να μην επιλύονται.
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου