Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Πρόεδρος Κοινότητας Νάξου. Νέο επεισόδιο, ή λύση μέσω …. τρίτου



«Πονηρό» και με αιχμές δημοσίευμα στην στήλη «βηματοδότης» της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Το Βήμα» βάζει νέα δεδομένα στην υπόθεση «πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου»
Κι εκεί που είχαμε χαλαρώσει από τα επεισόδια στο σίριαλ «Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου» έρχεται ένα δημοσίευμα στον κυριακάτικο Τύπο να ανεβάσει και πάλι την τηλεθέαση και να δώσει νέα τροφή για σχόλια αλλά και θεωρίες συνομωσίας… Βλέπετε από τη στιγμή που ο σεναριογράφος κατάλαβε ότι το έργο έχει κάνει κοιλιά καθώς οι βασικοί πρωταγωνιστές έχουν εξαφανιστεί από το προσκήνιο και δεν υπάρχει το απαραίτητο ενδιαφέρον από τους …θεατές, πήρε την απόφαση να γράψει ένα ακόμη σενάριο βάζοντας μάλιστα και λίγο από …την εξωτική πρωτεύουσα, την Αθήνα. 
Άλλωστε για να είναι πετυχημένο ένα καλό σενάριο χρειάζεται όχι απλά την κατάλληλη πλοκή αλλά και τους guest star που είναι σε θέση να πάρουν πάνω τους για ένα συγκεκριμένο διάστημα τα όσα γίνονται στη σκηνή και να τα... κουβαλήσουν για όσο καιρό χρειάζονται ώστε να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον της …τοπικής σκηνής. Και επειδή λίγο χαθήκαμε απλά αναφερόμαστε τις δύο τελευταίες παραγράφους μίας εκ των πλέον ψαγμένων ανώνυμων στηλών στον καθημερινό και ημερήσιο Τύπου, τον «Βηματοδότη» του «Βήματος της Κυριακής»…

Το κείμενο
Βέβαια, ο «Βηματοδότης» κυκλοφορεί και στο διαδίκτυο όπου και ανανεώνεται καθημερινά οπότε χθες το πρωί ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχε την τιμητική του. Ανάμεσα στα σχόλια για την παρουσίαση του βιβλίου που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο «Βηματοδότης» ασχολήθηκε και με τη Νάξο. Με αρκετή πλοκή, παρασκήνιο και ολίγον από θυμηδία. Όπως προφανώς του μετέφεραν την πληροφορία αυτοί που έπρεπε με σκοπό να παίξουν το δικό τους παιχνίδι… Τι αναφέρει ο «Βηματοδότης» για τη Δημοτική Κοινότητα Χώρας Νάξου; «Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Εμμ. Μαργαρίτης, φίλα προσκείμενος στη Ν.Δ., καθήρεσε με μια απλή ανακοίνωση τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Νάξου κ. Βαρσαμή Συμεώνογλου, επειδή ο τελευταίος... τόλμησε να ανεξαρτητοποιηθεί από τη δημαρχική παράταξη.  Καθαίρεση παράνομη, (σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ.16 του Ν. 4071/2012, του «Καλλικράτη») που αντιμετωπίστηκε με θυμηδία και διόλου κολακευτικές εκφράσεις από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών, όπου προσέφυγε ο κ. Συμεώνογλου.
Απ΄ ότι φαίνεται στο παρασκήνιο επικράτησε η πολιτική παρέμβαση για προστασία του κομματικού φίλου και προσωπικού φίλου του Ναξιώτη υπουργού κ. Ιω. Βρούτση. Το έγγραφο, που ακυρώνει την καθαίρεση έχει από μέρες ετοιμαστεί από το υπουργείο (υπογράφεται από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α. κ. Α. Μεντζέλο) και δικαιώνει τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας, αλλά ακόμη δεν απεστάλη στους αρμοδίους».

Ερωτήματα
Και βέβαια αρχίζει η συζήτηση για το συγκεκριμένο δημοσίευμα και τους σκοπούς στους οποίους αποσκοπεί. Και τα ερωτήματα βέβαια δεν είναι και λίγα; Πως έμαθε μία ανώνυμη στήλη για ένα έγγραφο που ετοιμάζεται αλλά ακόμη δεν έχει αποσταλεί; Γιατί ενώ είναι έτοιμο το έγγραφο δεν αποστέλλεται στον ή στους ενδιαφερόμενους ώστε να τελειώσει το ζήτημα μία και καλή; Γιατί όταν ο κ. Συμεώνογλου ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Εσωτερικών γέλασαν και χρησιμοποίησαν «διόλου κολακευτικές εκφράσεις» ενώ όταν έγινε η ίδια επικοινωνία από την Δημοτική Αρχή η απάντηση των ίδιων προσώπων ήταν ακριβώς η αντίθετη; Γιατί αίφνης μία πολύ σοβαρή στήλη ασχολείται με την προσωπική σχέση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με υπουργό της ΝΔ το όνομα του οποίου παίζει πλέον σοβαρά ενόψει του ερχόμενου ανασχηματισμού; Ποιος κερδίζει από την όλη αυτή κίνηση με δεδομένο μάλιστα ότι έχουμε μπει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο έστω κι εάν δεν ανοίγουν όλοι τα χαρτιά τους; Μήπως είναι πραγματικότητα η φήμη που θέλει αλλαγή πολιτικής όχθης του κεντρικού πρωταγωνιστή στο σίριαλ «Δημοτική Κοινότητα Νάξου;»

Ενδιαφέρον
Στο Δημαρχιακό Μέγαρο το δημοσίευμα που έγινε γνωστό από νωρίς το πρωί υπήρξε σχετική ηρεμία. Ενοχλούνται βέβαια από την έκταση που έχει πάρει το θέμα με δεδομένο ότι σε δύο ακόμη Δήμους της Ελλάδας υπήρξε αντίστοιχο ζήτημα: στον Πειραιά όπου ο Δήμαρχος προχώρησε στον «αποκεφαλισμό» των ανεξάρτητων, στην Φλώρινα όπου ο Δήμαρχος προτίμησε να μην ασχοληθεί περισσότερο και να αφήσει ως έχει την κατάσταση στην Δημοτική Κοινότητα παρά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Ρόζα και τέλος στη Νάξο όπου ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επέλεξε να ρωτήσει έστω και με μικρή καθυστέρηση τους αρμόδιους νομικούς φορείς του Υπουργείου, να μεταφέρει το πρόβλημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία και αποφάσισε ότι «προσωρινός πρόεδρος είναι ο πρώτος σε ψήφους της πλειοψηφίας», αφήνοντας στην άκρη την λέξη «υποψήφιος», λέξη κλειδί άλλωστε με βάση την ερμηνεία που δίνει ο καθένας. Αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή για τους ένοικους του Δημαρχιακού Μεγάρου στη Νάξο είναι η Δημοτική Κοινότητα να βρει τον βηματισμό της και να προχωρεί έργα που πρέπει να είναι έτοιμα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και μάλιστα το μεγάλο πάρκινγκ στο χώρο γύρω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, το οποίο μαζί με όλα τα έργα που είναι προγραμματισμένα αγγίζει τα 250.000 ευρώ. Άρα είναι απαραίτητο να γίνει αυτό το έργο. Χρόνος για να χαθεί άλλος δεν υπάρχει. Βέβαια, περιμένουν κι αυτοί με ενδιαφέρον την κατάληξη του ζητήματος. Ξέρουν όμως πλέον τι έχει συμβεί στο παρασκήνιο και ποιος είναι αυτός που πραγματικά «καίγεται» ώστε να εκδοθεί η απόφαση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Κάτι που σημαίνει ότι ο σεναριογράφος πέτυχε το στόχο του. Τα επεισόδια αποκτούν και πάλι ενδιαφέρον… 
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου