Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Έρχονται αλλαγές στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων



ΚΛΗΡΩΝΕΙ την προσεχή Κυριακή για «καλλικράτειες» «καρέκλες» στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Με βάση τον «Νόμο του Καλλικράτη» (και με την συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη της θητείας της νέας δημοτικής Αρχής) προβλέπονται, εάν και εφόσον ο δήμαρχος το κρίνει αλλαγές στα πόστα αντιδημάρχων, ενώ «αυτοδικαίως από τον νόμο»  αλλαγές θα γίνουν σε προέδρους δημοτικών κοινοτήτων.
Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, και ενώ την προσεχή Κυριακή, στις 12.30 μ.μ., συνέρχεται στην πρώτη του συνεδρίαση (τακτική) για τον Νέον Έτος, το ημέτερο Δημοτικό Συμβούλιο για εκλέξει:


 α) πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, β) αντιπρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, γ) γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου, δ) μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, ε) αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στ) μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και ζ) αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Της συνεδριάσεως θα προεδρεύσει ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος κ. Πρωτονοτάριος.
Για τους αντιδημάρχους η σχετική ανακοίνωση ενδέχεται να γίνει εντός των επιμένων ημερών, καθώς ο δήμαρχος κ. Μαργαρίτης έχει από τον νόμο την δυνατότητα με δική του απόφαση να αντικαταστήσει κάποιον ή κάποιους. Εικάζεται ότι δεν πρόκειται να αντικατασταθούν οι κ. Πρωτονοτάριος, Λιανός, Ανεβλαβής και Πολυκρέτης. Εάν υπάρξουν «αλλαγές» αυτές θα αφορούν στους αντιδημάρχους κ. Ψαρρά και Μανιό. Στο σημείο αυτό ας αναφερθεί ότι οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία «αντιμισθίες» αιρετών, «θέλει» τους 4 από τους 6 αντιδημάρχους να αποζημιώνονται. Μόνον οι 4… Κι ακόμη ότι, δεν λαμβάνουν αμοιβή οι κ. Μανιός και Ανεβλαβής. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι αντιδήμαρχοι θα παραμείνουν έξι, εκ των οποίων οι δύο δεν θα λαμβάνουν μηνιαία αποζημίωση…
Ο «πονοκέφαλος» για τον κ. Μαργαρίτη… ακούει σε δύο αντιδημάρχους του, επαναλαμβάνουμε. Για ποιον, θα «κληρώσει» μόνον αυτός γνωρίζει, αφού όπως προείπαμε Τ. Πρωτονοτάριος, Δ. Λιανός, Α. Ανεβλαβής και Ε. Πολυκρέτης δεν «αλλάζουν».
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον «αυτοδίκαιον» του «Καλλικράτη», αλλαγές θα έχουμε στους προέδρους Σχοινούσας, Ηρακλειά και Δονούσας.
Στην Δονούσα την θέση του Δημ. Πράσινου (που είναι ανεξάρτητος) καταλαμβάνει ο Νίκος Πράσινος (λένε ότι θα παραιτηθούν. Τάσσονται υπέρ του Δ. Πράσινου), στην Σχοινούσα τον κ. Γρίσπο θα αντικαταστήσει η Ζ. Γεωργακοπούλου, στην Ηρακλειά στην θέση της Άννας Γαβαλά θα πάρει ο Άγγελος Κωβαίος (που είναι θείος της), ενώ στο Κουφονήσι δεν αντικαθίσταται ο κ. Αντώνης Κωβαίος.
Στο νησί μας, την θέση του κ. Συμεώνογλου καταλαμβάνει ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος, ενώ την κ. Χριστίνα Γιακουμή θα αντικαταστήσει ο κ. Ζαφείρης.
Προβλήματα…
Γκρίνιες έχουμε στις Μικρές Κυκλάδες με αφορμή τις αλλαγές που επέρχονται…
Λένε τα τελευταία νέα πως στην Σχοινούσα υπάρχει «κλίμα» υπέρ του κ. Γρίσπου και πως στην Δονούσα το «κλίμα» είναι υπέρ του Δημήτρη Πράσινου…
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλαγές δεν αναμένονται. Όπως δεν αναμένονται και σημαντικές αλλαγές στις προαναφερθείσες επιτροπές (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής)…
Αντιδράσεις θα υπάρξουν. Αυτό θεωρείται βέβαιον. Αντιδράσεις τόσο στο νησί μας όσο και στις Μικρές Κυκλάδες. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου