Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Τα πέντε σακ βουαγιάζ, ο καφές και το ‘πράμα» των 23,5 κιλών χασίς



Τεράστια και πρωτοφανή για τα χρονικά της τοπικής Αστυνομίας, επιτυχία σημείωσαν χθες οι άνδρες της ομάδας Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου αφού συνέλαβαν 39χρονο ημεδαπό με ούτε ένα ή δύο αλλά με 23,5 κιλά χασίς!!!
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ήταν χθες το μεσημέρι. Ήδη έχει δέσει στο λιμάνι του καράβι της γραμμής και άρχισαν να κατεβαίνουν οι επιβάτες. Υπάρχει στον ευρύτερο χώρο του λιμανιού, όπως οι πληροφορίες μας λένε, μία διακριτική μεν αλλά έντονη κινητοποίηση. 


Άνδρες του λιμενικού και μυστικοί αστυνομικοί έχουν πάρει θέσεις σε κομβικά σημεία του λιμανιού. Ένα αυτοκίνητο έχει μπει στο στόχαστρο των ανδρών. Μόλις βγαίνει από το λιμάνι του κάνουν νόημα να σταματήσει, λένε οι ίδιες πληροφορίες. Ξεκινά έλεγχος τόσο σωματικός, όσο και στους χώρους του αυτοκινήτου. Μετά από λίγη ώρα άρχισαν να ανακαλύπτουν ότι εντός των πέντε «σακ βουαγιάζ» κάθε άλλο παρά ρούχα υπήρχαν! Αντίθετα ήταν κρυμμένες επιμελώς 13 μεγάλες συσκευασίες που περιείχαν 23,55 κιλά ακατέργαστη ινδική κάνναβη, κοινώς χασίς. Η τεράστια ποσότητα ήταν συσκευασμένη σε σακούλες τις οποίες στεγανοποίησε ο διακινητής τους με μεμβράνη την οποία είχε πασπαλίσει με... ελληνικό καφέ! Για όσους απορούν, ο λόγος είναι απλός. Τις τελευταίες ημέρες είχε δοθεί έντονη δημοσιότητα στην προσπάθεια του Λιμεναρχείου Πειραιά να καταπολεμήσει την διακίνηση ναρκωτικών στα νησιά με την προμήθεια και την χρησιμοποίηση αστυνομικών σκύλων που εντοπίζουν τις ναρκωτικές ουσίες. Ο καφές, όπως λέγεται, μπερδεύει τους αστυνομικούς σκύλους γι αυτό και η μεγάλη αυτή ποσότητα είχε πασπαλιστεί με καφέ.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρχε μία πληροφορία από τα Κεντρικά της Αστυνομίας ότι κύκλωμα θα προσπαθούσε να προωθήσει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε κάποιο από τα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κινητικότητα υπήρχε τις τελευταίες ημέρες και στα υπόλοιπα νησιά του νομού.
Στη θέα της τεράστιας αυτής ποσότητας, καθώς μεταφερόταν στο Αστυνομικό τμήμα, άπαντες έμεινα άναυδοι. Όσοι πληροφορήθηκαν το γεγονός -και ήταν αυτοί πολλοί συντοπίτες μας- αναρωτιόντουσαν «τί θα μπορούσε να γίνει, αν αυτή η τεράστια ποσότητα δεν έπεφτε στα χέρια των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος, αλλά  διοχετευόταν στη νεολαία του νησιού μας…».
Ένας μεγάλος γρίφος που καλούνται να λύσουν οι αστυνομικοί είναι, ποιος είναι ο "σύνδεσμος" του ημεδαπού διακινητή στο νησί της Νάξου. Γι αυτό και οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ η επιφυλακή παραμένει, όπως μας είπε ενημερωμένη, προφανώς, καλά,  "πηγή". Και αυτό γιατί έως αυτή την ώρα (σ.σ.: αργά το απόγευμα Τρίτης) δεν υπάρχει πληροφόρηση αν ο 39χρονος συλληφθείς μίλησε. Πάντως πολύτιμες πληροφορίες αναμένεται να δώσει το κινητό τηλέφωνό του το οποίο έχουν στην διάθεσή τους οι Αρχές και αναμένεται να "φύγει" στα Κεντρικά για ενδελεχή έλεγχο.
Ο 39χρονος συλληφθείς μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Νάξου για τα περαιτέρω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου