Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

«Μάγεψε» το μαγικό χωριό



«Μάγεψε» το μαγικό χωριό τις… «αγάπες» εκατοντάδων παιδιών!
«Τρελαθήκανε» τα παιδιά της Χώρας Νάξου με το «Μαγικό Χωριό» του Αι-Βασίλη στην πάρκο της Έλλης!...
Μετά το μεσημέρι, χθες, «πλημμύρισε» το Μαγικό Χωριό! Φωνές, παιχνίδια, παιδικές… τρέλες και… λουκουμάδες! Καταπληκτική η ατμόσφαιρά! Μοναδική!
Μέσα  σε μέρες χριστουγεννιάτικες η… ατμοσφαιρική ένεση για μεγάλους και παιδιά αποδείχθηκε σωτηρία! Γαλήνεψε η ψυχούλα των μικρών μας φίλων, των παιδιών της Χώρας και όχι μόνον… Και οι γονείς και κηδεμόνες τους μαζί…
Όμορφες στιγμές σε μια εποχή μίζερη, σε μία απίστευτα… δυσκοίλια…
Μικροί μεγάλοι εκεί!... Με ένα χαμόγελο, με ένα μειδίαμα στα χείλη. Γκριμάτσες χαρούμενες. Γκριμάτσες που μέχρι τα χτες ήσαν απελπισμένες , χθες, έσκασαν χαμογελάκι!...

 
Τα παιδιά έκλεψαν την παράσταση. Τα παιδιά αυτά που μεγαλώνουν σε μέρες στρυφνές οικονομικά μέσα, ατένισαν την ομορφιά της ζωής που ξανοίγεται μπροστά τους με βλέμμα, την αίσθησης έχω, αισιόδοξο. Τι να καταλάβουν τα παιδιά από… λογικές Σόιμπλε και Μέρκελ… Τι ξέρουν τα παιδιά αυτά από όλους αυτούς του… τυχάρπαστους. Τι δουλειά έχουν τα παιδιά αυτά από όλους αυτούς που εποφθαλμιούν το «αύριο» της Ελλάδος.
Με εντατικούς ρυθμούς δούλεψαν όλες τις τελευταίες δέκα ημέρες μέλη του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, εθελοντές και παιδιά προκειμένου να ετοιμαστεί και να στολιστεί το «Μαγικό χωριό» του Άγιου Βασίλη στο άλσος της Έλλης προκειμένου να ανοίξει τις πύλες του χθες Κυριακή το πρωί στις 11:00 που είναι προγραμματισμένα τα «εγκαίνια» του.
Όσοι το επισκέπτονται, τις τελευταίες ημέρες, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν και «μπράβο» στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου που είχε την ιδέα να διαμορφώσει έτσι το άλσος και να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να διασκεδάσουν και να απασχοληθούν δημιουργικά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Πολλοί συζητούν ότι ήταν η καλύτερη επιλογή, αφού τόσο το φυσικό περιβάλλον και η άνεση χώρου όσο και η απανεμιά που δημιουργούν τα δέντρα είναι οι κατάλληλες συνθήκες για παιχνίδι και Χριστουγεννιάτικη διασκέδαση.
Να υπενθυμίσουμε ότι για όλη την εορταστική περίοδο, στο «Μαγικό χωριό», έχουν προγραμματιστεί, συναυλίες, εκθέσεις, παζάρια, αφήγηση παραμυθιών, παραστάσεις κουκλοθέατρου, ζωγραφική προσώπου, εργαστήρια και πολλές ακόμη εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.
Ο Άγιος Βασίλης, ξωτικά, ο Χιονένιος  και άλλοι παραμυθένιοι ήρωες θα υποδεχθούν τα παιδιά και θα τα ξεναγήσουν στο σπίτι του Άγιου Βασίλη, στο ταχυδρομείο, στο εργαστήρι χειροτεχνίας, στο ζαχαρόσπιτο, στο λαβύρινθο, στις φιγούρες φωτογράφισης, στα επιδαπέδια παιχνίδια (περιβαλλοντικό φιδάκι, σκάκι γίγας).
Επίσης, στο σπίτι του Άγιου Βασίλη υπάρχουν  βιβλιοθήκες όπου ο καθένας μπορεί να φέρει ένα βιβλίο ή και περισσότερα, που έχει διαβάσει (παιδικά ή όχι), CD, DVD, διακοσμητικά κ.λπ., σε καλή κατάσταση. Αυτά δίνονται δωρεάν.
Επίσης,  υπάρχει  καλάθι του "Κοινωνικού Παντοπωλείου" και όποιος θέλει μπορεί να τοποθετεί τρόφιμα, τα οποία θα μεταφερθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Επισημαίνεται, ότι όποιος επαγγελματίας επιθυμεί να προβάλλει τα προϊόντα του, μπορεί να προσφέρει κάποια από αυτά για τα παιδιά, αφού θα υπάρχει χώρος για κεράσματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου