Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Εκκενώστε την Ηρακλειά (!!!)



Απίστευτη πρόταση από την Τρόικα που ζήτησε από τον Υπουργό Ναυτιλίας – έστω και σε non paper – την εγκατάλειψη όλων των κατοικημένων νησιών του Αιγαίου με λιγότερους από 150 κατοίκους ώστε να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός

Αυτό που συμβαίνει με τους ανθρώπους της Τρόικα δεν έχει προηγούμενο. Ενδεχομένως να παίρνουν τίποτα ληγμένα και δεν μας το αποκαλύπτουν. Η χθεσινή ημέρα ίσως να ήταν η κορυφαία σε ότι αφορά τις εξωφρενικές απαιτήσεις τους απέναντι σε υπηκόους πολιτικούς που απλά σκύβουν το κεφάλι και δεν φέρνουν αντίρρηση. Ίσως οι δύο προτάσεις που έκαναν να αποτελέσουν την αφορμή για να τους πετάξουμε οριστικά από την Ελλάδα και να προχωρήσουμε μόνοι μας. Και ας χρεοκοπήσουμε… Τι συνέβη; Το πρωί το κλιμάκιο της Τρόικα σε σύσκεψη που είχε με το οικονομικό επιτελείο ζήτησε όπως τα 550 εκατομμύρια που οφείλουν οι τράπεζες στο Δημόσιο να μην επιστραφούν (!!!) κι αντ’ αυτού να κοπούν άμεσα τα δώρα των μισθωτών και συνταξιούχων ως ισοδύναμο μέτρο. Πρόταση που προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση κυρίως του υφυπουργού κ. Σταϊκούρα ο οποίος απείλησε με παραίτηση.

Εκκένωση
Και το μεσημέρι ήρθε το δεύτερο χτύπημα, χειρότερο του πρώτου που προκαλεί το λιγότερο εκνευρισμό και αποδεικνύει τον τρόπο σκέψης αυτών των ανθρώπων…. Ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησαν την εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν μόνιμο πληθυσμό έως 150 κατοίκους. Η βασική δικαιολογία των τροϊκανών ήταν ότι αυτά τα νησιά το μόνο που κάνουν είναι να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Η αποκάλυψη έγινε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή  Μουσουρούλη, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά λίγο αργότερα, ενώπιον 70 και πλέον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες. Ο υπουργός αποκάλυψε ότι τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας ζήτησε να εκπονήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου σχέδιο για την εκκένωση νησιών που έχουν ως 150 κατοίκους γιατί σύμφωνα με μελέτη που έχουν κάνει τα νησιά αυτά επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Και όπως τόνισε ο κ. Μουσουρούλης «Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε».

Ξεριζωμός
Στο αυτό παρενέβη ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος και ρώτησε τον υπουργό :"Κύριε υπουργέ έλληνας το είπε αυτό ή ξένος" για να του απαντήσει ο υπουργός : "Ξένος ήταν αλλά θα ήθελα να σταματήσει το θέμα εδώ!!!!!". Παρούσα ήταν επίσης και η εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου Η συζήτηση επί του θέματος δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς, όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους, αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και να ξεριζωθούν χιλιάδες οικογένειες. «Πρότειναν ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ναυτιλίας και  Αιγαίου, για το θέμα ενημερώθηκαν τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης. Το υπουργείο Οικονομικών  επιχείρησε  να διαψεύσει ότι η τρόικα έθεσε τέτοιο θέμα. Όμως αργότερα από το υπουργείο Ναυτιλίας προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα λέγοντας ότι το θέμα δεν τέθηκε στον υπουργό αλλά σε συνάντηση που είχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου με κλιμάκιο της τρόικας . Όμως, αδιάψευστοι μάρτυρες των όσων είπε ο κ. Μουσουρούλης είναι δεκάδες εφοπλιστές που βρέθηκαν χθες στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά και άκουσαν με τα ίδια τους τ' αυτιά τα όσα είπε ο υπουργός.

Φιλότιμο
Για να κατανοήσουμε πάντως την τρέλα της απαίτησης έστω και σε επίπεδο non paper ή φιλικής κουβέντας που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανέκδοτο για να περάσει η ώρα, ούτε λίγο ούτε πολύ τουλάχιστον 50 νησιά αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο έχουν μόνιμους κατοίκους κάτω των 150… Μάλιστα, ανάμεσά τους είναι και τα νησιά της Δονούσας και της Ηρακλειάς (σύμφωνα με την απογραφή του 2001) όσον αφορά το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Απλά δηλαδή ζητούν την μετακίνηση εκατοντάδων οικογενειών προς τα αστικά κέντρα και την διάλυση κοινωνικών ιστών που κρατάνε αιώνες. Το τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι για τους τροϊκανούς είναι αδιάφορο. Ξέρουν πάντως τι θα κάνουν τα νησιά αυτά. Θα μπορέσουν με άνεση να τα αξιοποιήσουν και να τα μετατρέψουν σε καλοκαιρινούς παράδεισους για πλούσιους ή επισκέπτες καθώς θα υπάρχουν στα περισσότερα εξ αυτών υποδομές ικανές να τους φιλοξενήσουν. Και το χειρότερο είπαμε ποιο είναι: τους ακούμε ακόμη και δεν τους έχουμε πετάξει κλοτσηδόν εκτός Ελλάδας… Διάβολε δεν υπάρχει φιλότιμο σ’ αυτούς τους ανθρώπους που εμείς αναδείξαμε να μας κυβερνούν; 
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου