Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Το καράβι της "Στροφής στο Μέλλον" μετονομάζεται ... Τιτανικός;


του Γιάννη Βλαχάκη...
“Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός” (Πλατ. Νόμοι)...
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ξεκίνησε το ταξίδι του το αυτοδιοικητικό έχοντας στο τιμόνι του την υπό τον δήμαρχο Μανώλη Μαργαρίτη φιλόδοξη δημοτική παράταξη “Στροφή στο Μέλλον – Δημοτική Δράση”.
Το εγχείρημα που ακούει στο όνομα “Καλλικράτης” ομολογουμένως απαιτητικό. Και σε έναν βαθμό υπό τις παρούσες, πρωτίστως, οικονομικές συνθήκες - με βάση όλα όσα παλαιοί αλλά και νέοι αυτοδιοικητικοί διατείνονται - μη υλοποιήσιμο.
Μεγάλη η πρόκληση για την νυν δημοτική Αρχή. Αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Και τα γεγονότα παντού στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η αυτοδιοικητική “μάχη” που άρχισε την 1η Ιανουαρίου 2011και θα ολοκληρωθεί την 31η Αυγούστου 2014 εύκολα δεν θα κερδηθεί από οποιονδήποτε δήμο - όσο καλά κι αν οργανωμένος είναι αυτός, όσο καλά κι αν λειτουργήσει αυτός.
Η συνδυασμός της συμπολιτεύσεως στον δικό μας τον πολυνησιακό δήμο έθεσε τους στόχους του. Και τους έθεσε νωρίς / εγκαίρως. Όμως για λόγους ανεξάρτητους από την θέλησή του, αλλά και για λόγους που αποκλειστικά οφείλονται στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται θέματα που, εκτός των άλλων, “ακουμπούν” (και) σε αυτήν την ίδια την συνοχή του, τους στόχους αυτούς τους “έχασε”.
ΟΤΑΝ ο θόρυβος είναι μεγάλος, ο ήχος της ανησυχίας, ενίοτε και του κινδύνου από τα “καμπανάκια” που χτυπούν δεν γίνεται εύκολα αντιληπτός. Και αυτό είναι ένα μεγάλο “μείον”. Είναι αυτό το πιο μεγάλο “μείον” για την νυν δημοτική Αρχή.
Μπορεί τον πολύ τον κόσμο να μην τον νοιάζει ποιο θα είναι το μέλλον της νυν δημοτικής Αρχής. Όμως τον πιο πολύ τον κόσμο στην Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες τον ενδιαφέρει το μέλλον των νησιών μας. Και προβληματίζεται ετούτη την εποχή ο κόσμος. Προβληματίζεται και ανησυχεί για το “αύριο” του νησιωτικού συμπλέγματος που υπό την “ομπρέλα” του “Καλλικράτη” και την “''Δ/νση'' Μαργαρίτη” πορεύεται.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ "Κ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου