Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΣΕ… 30 ημέρες από σήμερα, Χριστούγεννα!..
Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά φέτος έχουμε ανάγκη των Πνεύμα των Χριστουγέννων.!..
Η εποχή τούτη τού Μνημονίου που βιώνουμε όλοι μας, χρειάζεται βοήθειες… Άρα, τί; Τί πρέπει να κάνουμε, τί οφείλουμε να κάνουμε για την πόλη μας και τους κατοίκους της, τα εφετινά Χριστούγεννα;
Δυο πράγματα, θα πρέπει να προσέξουμε' για δυο πράγματα, θα πρέπει να νοιαστούμε: Πρώτον, η πόλη τής Νάξου, θα πρέπει να είναι πεντακάθαρη' και όχι μόνον αυτή. Δεύτερον, η πόλη τής Νάξου, πρέπει να αποκτήσει, να έχει περισσότερο φως! Περισσότερο φως, από κάθε άλλη προηγούμενη χρονιά. Δεν αντέχεται άλλο, άλλωστε, η μαυρίλα η οικονομική, που μας έχει καταπλακώσει όλους τα τελευταία δύο χρόνια.
Το στρίμωγμα το οικονομικό που μας έχει βάλει από κάτω, δεν υποφέρεται, φίλοι μου. Όπως δεν υποφέρεται, και η ανασφάλεια, που μας έχει «κόψει την νύχτα στα δύο»...
…Για βοήθειες, ‘‘μιλώ’’. Και μιας και ‘’μιλώ’’ για βοήθειες, θαρρώ πως πρέπει να απευθυνθώ στους … αμέτρητους συλλόγους που εδρεύουν στο νησί μας, κάνοντάς τους έκκληση να βοηθήσουν.
Δεν είναι οι σύλλογοι, οι ενώσεις και τα σωματεία για πανηγύρια μόνον, σε περιόδους, μάλιστα, ανύποπτες… Καλά είναι κι αυτά, όμως οφείλουν, όλοι τους, να δουλέψουν εν όψει των φετινών εορτών των Χριστουγέννων.
Χρειάζεται χρώμα, η Νάξος. Ένα χριστουγεννιάτικο χρώμα, που ποτέ δεν είχε κατά τα τελευταία 20-25 χρόνια…
Θα μου πείτε: για να γίνουν όλα αυτά, κάποιος θα πρέπει να έχει το γενικό πρόσταγμα. Και θα μου φωτογραφίσετε τον οικείο Δήμο. Δεν θα διαφωνήσω. Όμως, πρέπει και τα τοπικά ... ‘’συνδικάτα’’, να δουλέψουν.
(στον δήμο Νάξου ‘’χρεώνουμε’’ την υποχρέωση, να μπορέσει να κάνει την πόλη τής Νάξου πιο καθαρή από κάθε άλλη χρονιά…)
Πέρσι, τα μέλη της ‘’Ανάδρασης’’, έδωσαν το στίγμα τους, κατά τις εορτές των Χριστουγέννων. Έκαναν αισθητή την παρουσία τους, με τις επινοήσεις και τις επιλογές τους στην πόλη τής Νάξου μέσα. Και ΜΠΟΡΕΣΑΝ πράγματα οι της ''Ανάδρασης''. Όμως, υπάρχουν πολλοί σύλλογοι, ενώσεις και σωματεία με έδρα την Νάξο. Και θα είναι κρίμα κι άδικο, να περάσουν οι εφετινές εορτές μέσα στην κατήφεια και την μιζέρια…
Ο μήνας έχει 24' και ο κόσμος της ''Ανάδρασης'' προετοιμάζεται ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ, μαθαίνω. Τα οικονομικά τους προσόντα ΠΕΝΙΧΡΑ, όμως το κέφι τους ΤΕΡΑΣΤΙΟ, όπως τεράστια είναι και η επιθυμία τους να κάνουν πιο όμορφες τις εφετινές εορτές, πιο φωτεινές, πιο λαμπερές.
Με το τίποτε μπορεί κανείς, αν το επιθυμεί διακαώς, να κάνει πράγματα… Όρεξη (που λένε) να υπάρχει' όρεξη και μεράκι.
Οφείλει ο Πολιτιστικός Οργανισμός τού οικείου δήμου - και πιστεύω πως θα το κάνει -, να δώσει το «παρών» στις πρωτοβουλίες-προσπάθειες-δράσεις της ''Ανάδρασης'' στο φινάλε τής εφετινής δύσκολης χρονιάς.
Επαναλαμβάνουμε: Για περιττά έξοδα δεν υπάρχουν περιθώρια. Όμως υπάρχουν περιθώρια για ανέξοδες παρεμβάσεις στην πόλη μας μέσα, που θα προσδώσουν σ’ αυτήν χρώμα χριστουγεννιάτικο, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο. Χρώμα και φως' και πάνω απ’ όλα: καθαριότητα.
(Σε βρόμικο σαλόνι δεν γίνεται ποτέ καλή γιορτή…) Γ.ΒΛΑΧ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου