Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Το Σάββατο η γυναικεία ομάδα του Βόλεϊ του Πανναξιακού παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της εντός έδρας στην Α2 και αντιμετωπίζει την ΕΑ Λάρισας

Μετά από μία εβδομάδα όπου είχε ρεπό και βρήκε την ευκαιρία να επουλώσει τις πληγές του από την ήττα της πρεμιέρας (βλ 3-1 από τη Θέτιδα) η γυναικεία ομάδα του Πανναξιακού μπαίνει στο γήπεδο, το δικό του και ετοιμάζεται για την μεγάλη πρεμιέρα.
Ιστορικό αναμφίβολα παιχνίδι με δεδομένο ότι για πρώτη φορά στη Νάξο θα έχουμε αγώνα τόσο υψηλού επιπέδου (όσον αφορά την κατηγορία) και όλοι οι φίλαθλοι θα πρέπει να γεμίσουν το ΔΑΚ. Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο τόσο από τους παράγοντες όσο κι από τον προπονητή του Πανναξιακού που έχει ακούσει ουκ ολίγα για την θερμή ατμόσφαιρα στο ΔΑΚ που θέλει να την ζήσει και ο ίδιος. Νωπές άλλωστε σε όλους είναι η εικόνα του γηπέδου από τους αγώνες μπαράζ τον περασμένο Μάιο, όπου λύγισαν και τα …σίδερα. Μάλιστα, το εισιτήριο είναι πολύ φτηνό (μόλις 5 ευρώ που ουσιαστικά λειτουργεί ως οικονομική ενίσχυση) και θα είναι μία απόδειξη ότι η Νάξος έχει αγκαλιάσει αυτή την ομάδα.
Απορία
Ποιος είναι αντίπαλος του Πανναξιακού; Η ομάδα έκπληξη των δύο πρώτων αγωνιστικών. Η ΕΑ Λάρισας που μετά από τρία χρόνια έπεσε κατηγορία, αναγεννιέται από τις στάχτες της καθώς ο Γιώργος Πνάκας (τεχνικός της ΕΑΛ) πήρε από το φυτώριο ότι καλύτερο είχε δημιουργήσει ο Αποστόλης Οικονόμου (από φέτος στην ΑΕΚ) και έχει δημιουργήσει μία νεανική και άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Βέβαια ο αγώνας παραλίγο να μην γίνει και οριστικοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής όταν βρέθηκε ο χορηγός που θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των Λαρισαίων στη Νάξο. Η διοίκηση την περασμένη εβδομάδα ήταν σε συνεχή επαφή με την ΕΟΠΕ και ζητούσε να μην μετακινηθεί στη Νάξο λόγω του υψηλού κόστους (δύο διανυκτερεύσεις και ισάριθμες αλλαγές μεταφορικού μέσου), η ομοσπονδία απείλησε με κυρώσεις και όπως αναφέρουν οι Λαρισαίοι «ευτυχώς την ύστατη στιγμή βρέθηκε χορηγός και έτσι πάμε να παίξουμε κόντρα στο φαβορί του ομίλου. Και θα παλέψουμε για τη νίκη». Είναι χαρακτηριστικό ότι το περασμένο Σάββατο στο κλειστό της Νεάπολης η ΕΑΛ κέρδισε την Θέτιδα (ομάδα που είναι νικήσει τον Πανναξιακό στη πρεμιέρα) με 3-0 (25-21, 25-13, 25-23) σετ. Και αρκετοί απόρησαν πως έχασε ο Πανναξιακός από την ομάδα αυτή. Για την ΕΑΛ αγωνίστηκαν οι: Ζαφειρίου, Νούσια, Υφαντή, Τζουβίλη, Τουσιούδη, Μαδένογλου, Καματσέλου (λ), Τίκα ενώ στον πάγκο έμειναν οι: Πλίτση, Σουλτούκη, Παπαστεργίου.
Αξαοπούλου επιστροφή
Ο Μανώλης Βαρθακοκοίλης μιλώντας στο www.SportCyclades.gr σχετικά με τον Σαββατιάτικο αγώνα τόνισε «Έχουμε την ανάγκη του κόσμου κοντά μας. Να νιώσουμε τη θέρμη του καθώς αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την πορεία μας στη κατηγορία. Και βέβαια να μας αγκαλιάσει όπως στους αγώνες μπαράζ». Από τη πλευρά του ο Σούλης Τουρσούγκας, τεχνικός του Πανναξιακού, επισήμανε ότι «η επιστροφή της Λαγουδάκη βελτιώνει την εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό τομέα. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι καθώς πρέπει να κερδίσουμε ώστε να δείξουμε ότι είμαστε εκ των διεκδικητών. Ναι είναι μονόδρομος για εμάς αυτός ο αγώνας και θέλουμε την συμπαράσταση του κόσμου. Να αγκαλιάσει αυτή την ομάδα γιατί είναι δική του ομάδα». Εκτός από τη Λαγουδάκη, επιστροφή στις προπονήσεις είχαμε και για την Κατερίνα Αξαοπούλου, η οποία λόγω μαθημάτων φέτος έχει σημειώσει …απουσίες από τις προπονήσεις αλλά το Σάββατο θα δώσει κανονικά το παρών. Κι έτσι εκτός αγώνα ουσιαστικά θα μείνουν οι τραυματίες Χάρις και Γιακούμπ. 
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου