Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτη του Πανναξιακού στο Βόλεϊ υπό τις οδηγίες των Τουρσούγκα, Δερμάτη

Το ραντεβού είχε οριστεί για τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας 05 Σεπτεμβρίου. Περίπου μισή ώρα νωρίτερα είχαν εμφανιστεί στο ΔΑΚ Νάξου οι δύο τεχνικού του Πανναξιακού στο Βόλεϊ γυναικών, ήτοι οι κ. Τουρσούγκας και Δερμάτης και ως καλοί οικοδεσπότες περίμεναν τα … παιδιά τους. Και τόσο οι παλιές όσο και οι νέες αποδείχτηκαν απόλυτα συνεπείς στο ραντεβού τους. Ούτε Εγγλέζες να ήταν…
Με την Μάρκου να περνάει με το δεξί πρώτη την πόρτα που οδηγεί στο γήπεδο οι δεκαπέντε αθλήτριες του Πανναξιακού φόρεσαν τις νέες εμφανίσεις τους και ξεκίνησαν το τρέξιμο. Μοναδική απούσα από το ραντεβού ήταν η Αριστέα Γιακούμπ, η πρώην αθλήτρια του Ηρακλή που θα έρθει στην Νάξο στις 10 Σεπτεμβρίου καθώς αυτή την περίοδο δίνει εξετάσεις ώστε να πάρει το πτυχίο Ιατρικής.
Λεπτομέρεια
Με το καλημέρα πάντως οι δύο τεχνικοί σε σύντομη ομιλία τους έδωσαν το στίγμα για τη νέα χρονιά και ζήτησαν από τις αθλήτριες να γίνουν ει δυνατόν φίλες μεταξύ τους και να λύνουν τα όποια προβλήματα δημιουργούνται στα αποδυτήρια ώστε να μην μεταφέρονται αυτά στο παρκέ. Εκεί όπου όλοι λειτουργούν ως μία γροθιά που έχει έναν και μόνο σκοπό: να αγγίξει το στόχο της ομάδας που δεν είναι άλλος από ….  Αλήθεια ποιος μπορεί να είναι; Όπως κι εάν έχει οι παίκτριες ρίχτηκαν στην δουλειά και κατανόησαν πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει στη ζωή τους η λεπτομέρεια. Και οι δύο τεχνικού, τόσο ο κ. Δερμάτης (αναφέρεται πρώτος καθότι έχει το βασικό ρόλο στην εκγύμναση των αθλητριών) όσο και ο κ. Τουρσούγκας από την πρώτη πάσα, κίνηση, έδειξαν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η …λεπτομέρεια. Όλες οι ασκήσεις να γίνονται και να αγγίζουν το τέλειο. Μόνο έτσι μπορούν να πετύχουν αυτό που αναφέραμε και νωρίτερα, δηλαδή το τέλειο και στη συνέχεια την άνοδο. Μπορεί να μην το λένε επίσημα οι παράγοντες της ομάδας, αλλά είναι ηλίου φαεινότερον ότι η άνοδος είναι στο μυαλό όλων….
Και Ακαδημίες
Η πρώτη προπόνηση κράτησε περίπου 2 γεμάτες ώρες και οι περισσότερες αθλήτριες κατανόησαν ότι μόνο εύκολη δεν είναι η φετινή χρονιά. Μάλιστα οι προπονήσεις θα είναι καθημερινές και εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει ανάγκη για έξτρα προπονήσεις, τότε θα μπούμε σε μία λογική πρωινών προπονήσεων…. Από χθες οι δύο έμπειροι τεχνικοί ασχολήθηκαν και με τις ακαδημίες καθώς είχαμε την πρώτη συνάντηση με τα κορίτσια που θα συγκροτήσουν τις Παγκορασίδες ενώ σήμερα θα προπονηθούν και οι μικρότερες ήτοι το μη αγωνιστικό τμήμα. Μετά το τέλος της προπόνησης είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Σούλη Τουρσούγκα, ο οποίος και με έβαλε στο κλίμα όσον αφορά τις σκέψεις του για την χρονιά που ξεκινάει και την επιθυμία του να αφήσει σημαντικό έργο πίσω του ….
Υπάρχει ταλέντο
«Η πρώτη εικόνα που έχω από τα κορίτσια της Νάξου είναι πολύ θετική. Υπάρχουν ταλαντούχα κορίτσια τα οποία με την κατάλληλη δουλειά και με πίστη στις δυνατότητες τους είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσουν. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι θα έχουμε μία πιο αντικειμενική εικόνα των δυνατοτήτων τους το αργότερο σε ένα μήνα, οπότε και θα προχωρήσουμε σε διαφοροποίηση του προγράμματος μας. Οι προπονήσεις αυτή τη στιγμή θα είναι καθημερινές, απογευματινές και στόχο μας είναι να δούμε τις αντοχές και το επίπεδο των κοριτσιών. Όλων. Κάθε μέρα πάντως θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις ώστε τα κορίτσια να μην βαριούνται. Συν τοις άλλοις το πρόβλημα με τα κορίτσια κυρίως στην επαρχία είναι ότι δεν έχουν την κατάλληλη αθλητική υποδομή. Έρχονται μεγάλα στα σωματεία και στο σχολείο το μόνο που έχουν μάθει είναι πάνω τα χεράκια, κάτω τα χεράκια. Οπότε εδώ εμείς προσπαθούμε καλά να δούμε σε τι κατάσταση είναι τα κορίτσια της Νάξου ώστε να ενταχθούν όσο γίνεται πιο άμεσα και γρήγορα στο όλο πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε. Θέλω να πιστεύω όμως ότι τα κορίτσια είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, θεωρώ ως δεδομένο ότι έχουν παραστάσεις λόγω της περσινής καλής τους πορείας και όλα θα πάνε πολύ καλά».
Αυτές που θέλαμε
Σχολιάζοντας, τις μεταγραφές που έχουν γίνει έως τώρα, ο Σούλης Τουρσούγκας αναφέρει «είμαστε ευχαριστημένοι από τις μεταγραφές που έγιναν και από την προσπάθεια που κατέβαλε η διοίκηση. Υπήρξαν αρκετές δυσκολίες ώστε να πείσουμε τα κορίτσια να επιλέξουν την Νάξο. Δεν είναι εύκολο άλλωστε για μία κοπέλα που εργάζεται ή είναι παντρεμένη να αφήσει την δουλειά της ή τον σύζυγό της και να έρθει να παίξει όσο καλή προσφορά κι εάν έχει. Όμως, πρέπει να σημειώσουμε ότι όλες οι κοπέλες που ήρθαν ήταν στην λίστα που είχαμε καταρτίσει πριν την έναρξη της χρονιάς σχετικά με τις αθλήτριες που θέλουμε ώστε να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Δεν πήραμε παίκτριες που δεν θέλαμε, ή δεν μας έκαναν. Και για να σας δώσω ένα παράδειγμα; Θα μπορούσαμε να πάρουμε μία ακόμη κεντρική. Αλλά δεν βρήκαμε αυτή που θέλαμε και δεν πήραμε μία άλλη απλά για να πάρουμε. Θα πορευτούμε μ’ αυτές που έχουμε και νομίζω ότι δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα όσον αφορά τους στόχους μας».
Μετάδοση γνώσεως
Μιλώντας τέλος για τις ακαδημίες και το στοίχημα που έχει θέσει από πέρυσι η ομάδα του Πανναξιακού για αξιοποίηση του υλικού που υπάρχει στο νησί, ο κ. Τουρσούγκας τόνισε ότι « ο στόχος μας δεν είναι άλλος από το να προσφέρουμε στο νησί ότι έχουμε μάθει έως τώρα. Και δεν θα μπορούσαμε να μην επενδύσουμε στα νέα παιδιά, το αύριο όχι μόνο του συλλόγου αλλά και του ελληνικού βόλεϊ. Θα καθοριστεί αυτές τις ημέρες το πρόγραμμα ώστε όλοι να ξέρουν τις ώρες που θα προπονούνται και να φτιάξουν και τα προγράμματά τους. Όταν επιλέξαμε να έρθουμε στη Νάξο, είχαμε ένα όραμα. Να μεταδώσουμε στα παιδιά ότι έχουμε μάθει στη ζωή μας. Δεν έχουμε ανάγκη να φτιάξουμε όνομα. Άρα το μόνο που επιθυμούμε είναι να μεταδώσουμε σε όλους τις γνώσεις μας. Και θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος»
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου