Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Νέα σέντρα στις 16 Οκτωβρίου για Πανναξιακό

Πως και πως περίμεναν οι φίλοι της Νάξου ώστε να δουν τον Πανναξιακό να αγωνίζεται στην Δ’ Εθνική μετά από χρόνια απουσίας. Όμως, θα πρέπει να κάνουν υπομονή για περίπου έναν μήνα ακόμη καθώς οι πολλές εκκρεμοδικίες σε Football League και Football League 2 αναγκάζουν και τη Δ’ Εθνική να μεταθέσει την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος για τα μέσα Οκτωβρίου. Είναι απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό. 
Η επιτροπή της Δ’ Εθνικής συνεδρίασε την Τρίτη (30/8), όπου αποφασίστηκε η παράταση της έναρξης του πρωταθλήματος, γεγονός που δεν αλλάζει κατά πολύ τον σχεδιασμό της κατηγορίας, καθώς οι όμιλοι φέτος θα απαρτίζονται από λιγότερες ομάδες, συνεπώς θα γίνουν λιγότερες αγωνιστικές.
Άντε και ρεπό
Το εάν αλλάζει ή όχι τον σχεδιασμό σε αγωνιστικό επίπεδο όμως είναι διαφορετικό καθώς ουκ ολίγες ομάδες θα έχουν κλείσει σχεδόν τρεις μήνες στο γήπεδο (!) Ο Δημήτρης Σκούνας τεχνικός του Πανναξιακού μπορεί να δηλώνει «αυτά συμβαίνουν. Δεν είναι η πρώτη φορά καθώς δεν γνωρίζουν ποιες ομάδες θα παίζουν που» αλλά από την άλλη βλέπει τους παίκτες του να …λιώνουν στην προπόνηση και δεν αποκλείεται να τους δώσει ακόμη και 10ημέρο ρεπό ώστε να πάρουν ανάσες. Άλλωστε ποιος παίκτης αντέχει να προπονείται τρεις μήνες; Ο Πανναξιακός πάντως εκμεταλλεύεται και το γεγονός ότι πλέον εισιτήρια υπάρχουν με τα πλοία και δεν αποκλείεται ακόμη και το Σαββατοκύριακο να βρεθεί στην Αθήνα ώστε να δώσει τα πρώτα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας του.
Εκκρεμότητες
Από εκεί και πέρα, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν από τις επαγγελματικές κατηγορίες στη Δ’ Εθνική, καθώς εκκρεμούν αρκετές υποθέσεις στις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ. Παράλληλα, αρκετές είναι οι ομάδες που δεν έχουν δηλώσει ακόμη συμμετοχή, επειδή έχουν χρέη από παλαιότερα πρόστιμα και αν δεν τα πληρώσουν δεν θα μπορούν να κατέβουν στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό το πρόβλημα αναμένεται στο επόμενο ΔΣ της ομοσπονδίας να ψηφιστεί ρύθμιση, προκειμένου για τα παλαιότερα χρέη να γίνει διακανονισμός για την τακτοποίησή τους. Πάντως είναι χαρακτηριστικό πως από τις ομάδες της Football League 2 που υποβιβάστηκαν, έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Κοζάνη, Εθνικός Φιλιππιάδας, Αγία Παρασκευή, Ολυμπιακός Χερσονήσου και τελευταίος ο Μακεδονικός. Αντίθετα, δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους Παναιγιάλειο, Αίαντα Σαλαμίνας, Ασπρόπυργο και Κόρινθο, αλλά και τον Κεραυνό Κερατέας, ενώ ο Ναυπακτιακός Αστέρας δεν προτίθεται να δηλώσει συμμετοχή στη Δ’ Εθνική. Και βέβαια το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, οι οποίες την μία ημέρα ανήκουν στην «μεγάλη κατηγορία» και την άλλη ημέρα στην Δ’ Εθνική.
Η μάχη των ομίλων
Όμως, τα νέα που ήρθαν από την Αθήνα δεν είχαν σχέση μόνο με την φετινή χρονιά αλλά και για την σεζόν 2012 – 13, μία σεζόν όπου αλλάζει η μορφή των ομίλων με την δημιουργία 14 από 10 που είναι σήμερα. Συν τοις άλλοις θα προβιβάζονται οι μισές ομάδες από τους πρωταθλητές των Ενώσεων κι έτσι από τις 56 ομάδες που ανέβαιναν μέχρι και φέτος, του χρόνου θα ανέβουν οι μισές ήτοι 28. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να προκύψουν αυτές οι 28 ομάδες είναι αυτή που προβλέπεται από την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Δηλαδή, τα 56 σωματεία θα χωριστούν σε 14 ομίλους των τεσσάρων ομάδων, που θα δίνουν 6 αγώνες και οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα παίρνουν το εισιτήριο για τη Δ’ Εθνική. Βάσει της προκήρυξης της Δ’ Εθνικής, τα τοπικά πρωταθλήματα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 15 Απριλίου, με τους αγώνες μπαράζ να ξεκινούν στο τέλος του μήνα. Επίσης, πρόταση της επιτροπής είναι τα έξοδα των ομάδων από τα νησιά να καλυφθούν από την ΕΠΟ. Ο καταρτισμός των ομίλων έγινε με γεωγραφικά κριτήρια.
Σε ποιο όμιλο λοιπόν θα μπει ο πρωταθλητής Κυκλάδων για να κερδίσει το εισιτήριο για την Δ’ Εθνική; Μα στον 10 όμιλο έχοντας αντιπάλους τους πρωταθλητές Δωδεκανήσων, Λέσβου και Ανατολικής Αττικής.  Και στον 11η όμιλο θα βρίσκονται αντίπαλοι οι πρωταθλητές ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, Χίου, Σάμου και Κορίνθου…
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου