Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ένα αστέρι στο Πανναξιακό

Η θέση του τερματοφύλακα είναι από τις πιο ευαίσθητες και σημαντικές για κάθε ομάδα. Κάθε λάθος μετράει διπλά και ενδεχομένως να κρίνει και το αποτέλεσμα του αγώνα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες ομάδες προσέχουν ιδιαίτερα για την κάλυψη αυτής της νευραλγικής θέσης. Και ο Δημήτρης Σκούνας ως παλιός τερματοφύλακας έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή στο πρόσωπο του Αστέριου Θέμελη.
Ενός τερματοφύλακα που μπορεί να έχει πατήσει τα 35 του χρόνια αλλά έχει τεράστια εμπειρία μέσα στα 20 χρόνια καριέρας του έχοντας περάσει από όλες τις εθνικές κατηγορίες. Είτε αυτός λέγεται ΠΑΟΚ είτε Λάρισα είτε Προοδευτική (εάν μιλάμε για Α’ Εθνική κατηγορία) είτε για Ηλυσιακό, Καστοριά, Ολυμπιακό Βόλου, Ιωνικό (τελευταία του ομάδα) Χαλκηδόνα (για β’ εθνική) είτε για Κολινδρό, Θεσπρωτό, Λεωνίδιο, ΟΦΗ Ιεράπετρας, Άγιο Δημήτριο, Ηλιούπολη και Ναυπακτιακό (στη Γ’ Εθνική) ενώ έχει εμπειρία και στην Δ’ Εθνική με την ομάδα της Ρόδου όταν και συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Δημήτρη Σκούνα.


Επιστρέφει την Τετάρτη
Ουφ… το βιογραφικό του τελείωσε έχοντας 194 αγώνες στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες και 27 αγώνες στο κύπελλο ενώ από τον Μάρτιο είναι ουσιαστικά ελεύθερος καθώς άφησε τον Ιωνικό Νικαίας εξαιτίας οικονομικών διαφορών. Πέρυσι είχε ξεκινήσει τη χρονιά στον Ναυπακτιακό του Δημήτρη Σκούνα αλλά και του Νίκου Στάμου, τους οποίους και βρίσκει στην Νάξο ενώ το νησί της «Αριάδνης» δεν του είναι ξένο. Έχει αγωνιστεί ως αντίπαλος του Αγερσανιού όταν ήταν στην Γ’ Εθνική ενώ έχει περάσει κι ένα καλοκαίρι ως επισκέπτης, οπότε όταν του έγινε η πρόταση από τον Πανναξιακό δεν το πολυσκέφτηκε. Σύμφωνα με τα media είχε πρόταση και από ομάδα της Ρόδου, αλλά επέλεξε τον Πανναξιακό. Η συμφωνία έκλεισε περίπου στις 4 το πρωί της Τετάρτης και το μεσημέρι χθες αναχώρησε για την Αθήνα και ελπίζει ότι την ερχόμενη εβδομάδα στην πρεμιέρα της προετοιμασίας θα είναι στη Νάξο. Έχοντας μαζί του την γοητευτική του σύζυγο Μαρία αλλά και τα δύο του παιδιά, τον Νίκο (3,5 ετών) και την κόρη τους, που είναι μάλιστα μόλις 15 μηνών και την περασμένη Κυριακή την βάπτισαν…

Δεν το σκέφτηκα και πολύ
Τον συναντήσαμε λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα μαζί με την σύζυγό του και μας έκαναν την τιμή να μας μιλήσουν για μερικά λεπτά σχολιάζοντας την νέα τους ομάδα. Η Μαρία πάντως έχει το πιο δύσκολο έργο καθώς θα πρέπει να φτιάξει το νέο σπίτι της οικογένειας και να αναλάβει τα δύο παιδιά όσο ο Αστέριος θα προετοιμάζεται με τους υπόλοιπους παίκτες του Παναξιακού και όπως μας είπε «δεν είναι και ότι καλύτερο να είσαι σύζυγος ποδοσφαιριστή γιατί έχεις αρκετές αλλαγές στη ζωή σου. Όμως η Νάξος μας αρέσει και ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε προβλήματα. Θέλαμε να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη που είναι η βάση μας αλλά μας κέρδισαν οι άνθρωποι της ομάδας και θα μείνουμε να απολαύσουμε τις ομορφιές του νησιού». Όσο για τον 35χρονο πορτιέρο; «Μίλησα με τον κ. Σκούνα μου είπε τι γίνεται εδώ στο νησί και ήρθαμε για μία κουβέντα. Μου έδειξαν με τον τρόπο τους τόσο ο πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης και ο Νίκος (σ.σ. εννοεί τον Κατσάνη) ότι γίνεται κάτι πολύ σοβαρό εδώ στο νησί και κυρίως μου έδειξαν ότι αγαπάνε αυτό που κάνουν. Να πω την αλήθεια δεν το σκέφτηκα πολύ. Μπορεί να τελειώσαμε στις 4 το πρωί αλλά σχεδόν δεν το σκέφτηκα και πολύ. Οι μικρές λεπτομέρειες ήταν αυτές που μας καθυστέρησαν και ήταν όχι ιδιαίτερα σημαντικές για την απόφασή μου. Αυτή ήταν δεδομένη»

Θέλω να με αγαπούν
Πως όμως βρέθηκε από τα …σαλόνια στα …αλώνια; Ο Θέμελης δεν μοιάζει να είναι από τους ποδοσφαιριστές που κοιτάζουν σε ποια κατηγορία παίζουν «αυτό που με ενδιαφέρει είναι να διασκεδάζω εκεί που παίζω και να νιώθω ότι με θέλουν και με αγαπούν. Όταν δεν το αισθάνομαι αυτό, φεύγω. Δεν μου αρέσει να κάθομαι πάνω σε ένα συμβόλαιο. Όλα έχουν να κάνουν με τον ψυχισμό και τον χαρακτήρα. Και έχω το προαίσθημα ότι θα περάσουμε όμορφα στη Νάξο. Ίσως να είναι αυτός (σ.σ. εννοεί τον χαρακτήρα του) και ο λόγος που αλλάζω εύκολα ομάδες. Όπως κι εάν έχει αυτή τη στιγμή η Δ’ Εθνική μοιάζει η πιο καθαρή από όλες τις άλλες κατηγορίες γιατί δεν έχει εμπλακεί με το στοίχημα. Η Β’ και Γ’ Εθνική μοιάζουν διαλυμένες καθώς οι παράγοντες περιμένουν να δει τι θα συμβεί με τις εξελίξεις που τρέχουν. Κι εάν παρατηρήσεις μόνο οι ομάδες της Δ’ Εθνικής κινούνται στην αγορά. Και θεωρώ ότι είναι πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους αθλητές. Ίσως γιατί ακόμη σ’ αυτή τη κατηγορία οι παράγοντες είναι ρομαντικοί και αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο. Ξέρω πολλούς παίκτες στη Β’ και Γ’ Εθνική που δεν θα έλεγαν όχι στην Δ’ γιατί θα εξασφαλίσουν τα χρήματά τους. Φίλοι μου έκλεισαν στα Τρίκαλα που ήταν στην Β’ Εθνική και τώρα ψάχνονται γιατί η ομάδα πέφτει λόγω των κατηγοριών».

Οφείλω στον Σκούνα ανταπόδοση
Ποια η σχέση του τέλος με τον Δημήτρη Σκούνα; «Δεν μπορώ να κρύψω ότι αποτέλεσε ένα τεράστιο κίνητρο για μένα η παρουσία του εδώ στη Νάξο. Άλλωστε στη Ρόδο που είμαστε για δύο χρόνια περάσαμε πολύ όμορφα όπως και στο διάστημα που είμαστε στο Ναυπακτιακό. Είναι ένας προπονητής που λατρεύει τη δουλειά του, ψάχνεται συνεχώς και είναι εργασιομανής,. Του αρέσει να δουλεύει με τους νεαρούς παίκτες και το λέω εγώ που είμαι τριαντάρης. Θέλει να έχει στόχους στη ζωή του, το ίδιο θέλω και εγώ οπότε συμβαδίζουν τα θέλω μας. Και το κυριότερο; Είναι ένας πρώην τερματοφύλακας με μεγάλη καριέρα και είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζω ότι με έχει προτείνει αυτός. Σημαίνει ότι με εμπιστεύεται και οφείλω να του ανταποδώσω αυτή την εμπιστοσύνη»
Ο Αστέριος Θέμελης πριν φύγει πάντως μας έβγαλε και μία μίνι είδηση. «με τους Στάμο και Τόσκα η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο καθώς θα δώσουν παραστάσεις στους νεότερους και θα τους βοηθήσουν. Εάν έρθουν μάλιστα και οι Κουτελιέρης, Κωστόπουλος όπως μου είπαν τότε η ομάδα θα πάει πολύ καλά». Κάτι που σημαίνει ότι οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει ακόμη…
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου