Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ΣΤΟΝ εικονιζόμενο δρόμο στην περιοχή τού Λιβαδιού, τα ατυχήματα δεν είναι λίγα• και σημειώνονται αυτά σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια τού έτους.
Σήμανση κατάλληλη δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει και σωστός φωτισμός. Έτσι κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών οι οδηγοί και δη οι επιπόλαιοι και … θερμοκέφαλοι κινδυνεύουν ή να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν. Αυτή είναι η αλήθεια. Μία πικρή και (αιματοβαμμένη, θα έλεγα) αλήθεια.
Σε δρόμους όπως ο εικονιζόμενος που προσφέρεται για παραπάνω «γκάζια», που λένε, επιβάλλεται οι αρμόδιοι να κάνουν τις παρεμβάσεις τους εκείνες που θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο προκλήσεως ατυχήματος.
ΣΗΜΑΤΑ να τοποθετηθούν, πρέπει. Όπως και ΦΩΤΙΣΜΟΣ επαρκής να υπάρξει (στους δρόμους αυτούς), πρέπει…
Σε ό,τι αφορά στην οδηγική συμπεριφορά τώρα…: Η καλύτερη συνταγή είναι στις στροφές να μπαίνουμε πιο αργά από ό,τι μπορούμε, και να βγαίνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Μπαίνοντας αργά, μάς δίνεται η ευκαιρία να ελέγξουμε την στροφή και να αντιδράσουμε με άνεση αν συμβαίνει κάτι επικίνδυνο, στην συνέχεια επιταχύνουμε όσο θέλουμε. Έτσι αποφεύγουμε το  μεγαλύτερο ποσοστό ατυχημάτων με μοτοσικλέτες. Όπως σε όλες τις σχολές οδηγήσεως οι δάσκαλοι διδάσκουν «η τεχνική τής στροφής είναι, ότι όλα προετοιμάζονται και γίνονται από την ευθεία».
Όλα αυτά που προαναφέραμε για το απλό φρενάρισμα, μας έχουν προετοιμάσει για να μπούμε στην στροφή. Δηλαδή πριν μπούμε στην στροφή: φρενάρουμε  κατεβάζοντας συγχρόνως τις αντίστοιχες ταχύτητες, σύμφωνα με την ταχύτητα μας στο κοντέρ.
Τί δεν κάνουμε στη στροφή: α) στην στροφή δεν πιάνουμε ποτέ το φρένο, β) δεν πιάνουμε ποτέ τον συμπλέκτη και γ) δεν αλλάζουμε ταχύτητες.
ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ στους οδηγούς αυτοκινήτων θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι οι περισσότεροι μοτοσικλετιστές είναι τραγικοί… Σε προσπερνούν από παντού, χωρίς να βγάλουν καν φλας. Άσε που οι περισσότεροι από αυτούς δεν «γράφουν οχτάρια» επί τού οδοστρώματος.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σε δρόμους όπως ο εικονιζόμενος θα πρέπει να πέσει μπογιά• στο σπουδαίο κεφάλαιο των διαγραμμίσεων αναφέρομαι.
ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ… ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ… ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ, μπας και μπορέσουμε και συμμαζέψουμε τις τραγικές… θερμοκεφαλιές κάποιων. γ.βλαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου