Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Το "πραξικόπημα" τής 15ης Ιουλίου

«ΑΚΥΡΩΣΑΝ» τα μέλη τού Δ.Σ. τού ΓΝ – ΚΥ Νάξου Σταμάτης Καπίρης, Μανώλης Μαράκης, Νικολέτα Στεργίου και Γιάννης Οργανόπουλος τον διοικητή τού οικείου νοσοκομείου Θεοχάρη Λάμπου με την υπ. αριθμ. 32η Πράξη τής 15ης Ιουλίου 2011, αφού προηγουμένως «υιοθέτησαν» την πρόταση μομφής τού ακτινοδιαγνώστη κ. Οργανόπουλου…
Αποκαλυπτικό έγγραφο (τής 15ης Ιουλίου 2011) τού Δ.Σ. τού ΓΝ-ΚΥ Νάξου - που φέρνει σήμερα στο προσκήνιο τής τοπικής επικαιρότητας η «Κυκλαδική», και το οποίο μάλιστα έχει δημοσιευθεί και στο Διαδίκτυο (σε ιατρικού περιεχομένου ιστοσελίδα) -, επιβεβαιώνει όλα όσα κατά τους τελευταίους μήνες από τα ρεπορτάζ τής εφημερίδας μας υποστηρίζαμε, ότι δηλ. σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο τού οικείου νοσοκομείου, εδώ και αρκετό καιρό, έχει - κατά το κοινώς λεγόμενο - «αδειάσει» τον διοικητή Θεοχάρη Λάμπου.
ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ το εν λόγω έγγρφαο («Πράξη 32η), έχει ως εξής
«Στη Νάξο σήμερα, 15-07-2011, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 13:45’ συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου αυτού, σε συνεδρίαση που έγινε στα Γραφεία του Νοσοκομείου για την συζήτηση του παρακάτω θέματος:

Παρόντες: Θεοχάρης Λάμπου, πρόεδρος, Σταμάτης Καπίρης, μέλος, Εμμανουήλ Μαράκης, αν. μέλος, Στεργίου Νικολέτα, εκπρ. Εργαζομένων, Ι. Οργανόπουλος, εκπρ. Ιατρών.
Απόντες: Εμμανουήλ Κορρές, αντιπρόεδρος, Μαρία Μαγγιώρου, Νεκταρία Μανωλά, μέλος.

Θέμα 20ο που περιλαμβάνεται στην πράξη αυτή:
Εισήγηση προς το Δ.Σ. 15-7-2011 με θέμα πρόταση μομφής κατά του διοικητού του Νοσοκομείου.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Λάμπου πέρα από συκοφαντικά στοιχεία τα οποία περιέχονται στο έγγραφο και για τα οποία επιφυλάσσεται θεωρεί ότι:
Τα μέλη του Δ.Σ. ζητούν διευκρινίσεις όσον αφορά την άποψη του Διοικητή που αφορά το κομμάτι των συκοφαντικών.
Ο Διοικητής δεν διευκρινίζει τα συκοφαντικά.
Τα μέλη του Δ.Σ. τοποθετούνται ως εξής:
Ο κ. Μαράκης από την εμπειρία που έχει αποκτήσει όλους αυτούς τους μήνες αν και είναι αναπληρωματικό μέλος, «έχω συμμετάσχει σε όλα σχεδόν τα Δ.Σ. θα μπορούσα να προσθέσω και όχι μόνο και διευκρινίζω, η παρουσία μου στο Νοσοκομείο και στα προβλήματα είναι καθημερινή, όπως και άλλων μελών του Δ.Σ. εκτός των εργαζομένων, επιβεβαιώνω μία προς μία τις επισημάνσεις του κ. Ι. Οργανόπουλου, που αναφέρεται στην πρόταση μομφής και θα μπορούσα να πω επειδή παρακολουθώ από κοντά τα πράγματα ότι είναι πολύ περισσότερα τα περιστατικά που ταλαιπωρούν το Νοσοκομείο και τους εργαζόμενους και στα οποία δεν διέκρινα καμία ιδιαίτερη προσπάθεια να δοθούν λύσεις
Γιa το λόγο αυτό ψηφίζω ανεπιφύλακτα την πρόταση του κ. Οργανόπουλου».
Η κ. Στεργίου συμφωνεί με την πρόταση του κ. Μαράκη και ψηφίζει την πρόταση του κ. Οργανόπουλου.
Ο κ. Καπίρης συμφωνεί με την πρόταση του κ. Μαράκη και ψηφίζει την πρόταση μομφής του κ. Οργανόπουλου και προτείνει για την εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ. και του Nοσοκομείου τα καθήκοντα του προέδρου του Δ.Σ. να τα ασκεί ο κ. Κορρές μετά από την μεγάλη ρήξη που υπάρχει μεταξύ του και των μελών του Δ.Σ. και των μελών του Δ.Σ. όπου τα μέλη του Δ.Σ. σαν σκοπό είχαν την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη.
Ο κ. Διοικητής τοποθετείται.
Δεν αποδέχομαι την μομφή, όλα δε τα θέματα τα οποία αναφέρονται έχουν συζητηθεί στο Δ.Σ. και το γνωρίζει.
Κάποια τα οποία δεν έχουν συζητηθεί ήταν ενάντια στην νομιμότητα.
Μετά ταύτα επειδή σε ορισμένα θέματα θίγομαι προσωπικά επιφυλάσσομαι.
Η πρόταση του κ. Οργανόπουλου γίνεται αποδεκτή ομόφωνα από τα παρόντα μέλη και παράλληλα δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του ο Διοικητής από πρόεδρος του Δ.Σ.
Η πρόταση μομφής να σταλεί στην 2η ΔΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας και Βουλευτές του νομού.
Η απόφαση αυτή κηρύσσεται εκτελεστή και επικυρώνεται από σήμερα
Ο πρόεδρος του Δ.Σ.
ΛΑΜΠΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Ακριβές αντίγραφο».
ΜΑΪΟΣ 2001 / ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΜΠΟΥ ΣΤΗΝ «Κ»
«Μετά λύπης μου διαπιστώνω, κύριε Βλαχάκη, ότι όταν κάνω κάποιους ελέγχους εδώ μέσα, κάποιοι ενοχλούνται. Γι’ αυτό και δυσανασχετούν. Καλά θα κάνουν να επισκέπτονται εμένα στο γραφείο μου ή κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου τού νοσοκομείου μας, να μου λένε ό,τι διαρρέουν και σε εσάς ή και σε άλλους που ενδιαφέρονται να μάθουν τί γίνεται στο νοσοκομείο». Την δήλωση αυτή έκανε στην «Κ» και στον υπογράφοντα ο διοικητής Θ. Λάμπου τον προηγούμενο Μάιο, για να ανάψει «φωτιές» σε «φίλους» και συνεργάτες του (ιατρικό και λοιπό προσωπικό) στο ΓΝ – ΚΥ Νάξου.
Έκτοτε ακολούθησαν πάνω από 15 δημοσιεύματα, πρωτοσέλιδα τής «Κ», που με βάση και το παραπάνω έγγραφο, επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Να, πώς έχουν μερικά από αυτά:

ΜΑΪΟΣ 2001
-ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ
Ποιος μπορεί να «μιλήσει» για καλό εργασιακό, διοικητικό κλίμα στο νοσοκομείο Νάξου;
Η «Κ» που συνεχίζει να ρίχνει φως στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο ημέτερο νοσοκομείο, φέρνει σήμερα στο προσκήνιο τής τοπικής επικαιρότητας το έγγραφο παραιτήσεως των τριών (3) τακτικών μελών επί συνόλου τεσσάρων (4) και των δύο (2) αναπληρωματικών τού Επιστημονικού Συμβουλίου. Η ρήξη στις σχέσεις τού διοικητού κ. Λάμπου (ο οποίος αναχώρησε εχθές, για την Αθήνα) με την μεγάλη πλειονότητα του επιστημονικού προσωπικού τού οικείου νοσοκομείου είναι δεδομένη. Ούτε και αυτός ο ίδιος ο κ. Λάμπου μπορεί να διαψεύσει το παραπάνω γεγονός, αφού όλα όσα δηλώνει «δεξιά και αριστερά» δεν πείθουν πλέον κανέναν…
Το «αγκάθι» των εφημεριών, έφερε τα «πάνω κάτω» στο νοσοκομείο Νάξου, τους τελευταίους δύο μήνες, που άνοιξαν «στόματα», που εκδόθηκαν επιστολές διαμαρτυρίας, καταγγελτικές επιστολές, που ακόμη και αυτή η ίδια η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών ιατρών δια τού προέδρου της Δημήτρη Βαρνάβα μας «έπιασε στο στόμα της», που πολλές από τις γραπτές καταγγελίες βρίσκονται στα χέρια της Εισαγγελικής Αρχής Νάξου, που…, που…, που…
Οι 5 παραιτήσεις
Στο με ημερομηνία 06/07/2011 έγγραφο πέντε (5) μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου, τρία (3) τακτικά και δύο (2) αναπληρωματικά, πλην τού προέδρου κ. Η. Καραμπάτσου, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον διοικητή Θ. Λάμπου.
Στο με τον υπό τον γενικό τίτλο «Παραίτηση Επιστημονικού Συμβουλίου Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου» αυτό έγγραφο, οι παραιτηθέντες σημειώνουν: «Δηλώνουμε την παραίτησή μας από μέλη του ως άνω συμβουλίου, λόγω: 1) της πλήρους απαξίωσης του Επιστημονικού Συμβουλίου εκ μέρους του διοικητού, και 2) του απαράδεκτου προγράμματος εφημεριών, Ιουλίου 2011, που έκρινε και κοινοποίησε με αποκλειστική ευθύνη του ο διοικητής»
Παραιτήθηκαν, οι: Τομπάς Πλάτων, Στυλιάνα Κουφοπούλου, Λιουντμίλα Πουτιλίνα, Μαρία Δούρου, Λιουντμίλα Μησιάρη.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2011
-Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΑ ΛΑΜΠΟΥ
Να, πώς έχει το περιεχόμενο τής προτάσεως μομφής η οποία στρέφεται κατά τού διοικητού τού νοσοκομείου Νάξου Θ. Λάμπου• πρόταση-εισήγηση τού κ. Οργανόπουλου:
«Εισήγηση προς το Δ.Σ. 15-7-2011 με θέμα «Πρόταση Μομφής κατά του Διοικητή κ. Λάμπου», για τις παρακάτω ενέργειες και πρακτικές τού κ. Λάμπου.
1) Μεταφορά του εφημερείου των αγροτικών ιατρών σε τελείως ακατάλληλο χώρο και δημιουργία καρδιολογικού τμήματος στο χώρο του εφημερείου, το οποίο τμήμα καταργήθηκε μετά από μία ημέρα. Όλα αυτά χωρίς καμία εισήγηση αρμοδίου οργάνου και χωρίς καμία ενημέρωση προς το Δ.Σ.
2) Παντελής έλλειψη Διοίκησης (απουσίαζαν διοικητής και αναπληρωτές του) την περίοδο της Καθαράς Δευτέρας 2011, αφήνοντας το Νοσοκομείο χωρίς πετρέλαιο και θέρμανση σε περίοδο έντονου ψύχους και χωρίς καθαριότητα, ενώ εγνώριζε για τη στάση εργασίας των καθαριστριών.
3) Απαράδεκτη συμπεριφορά προς τους γιατρούς και λοιπό προσωπικό με εκδικητικότητα, εκβιασμούς, απειλές και οικονομική εξαθλίωση ορισμένων γιατρών που είχαν σαν αποτέλεσμα έγγραφο 10 γιατρών του Νοσοκομείου ότι θα δηλώσουν παραίτηση.
4) Παραποίηση απόφασης Δ.Σ. και αυθαίρετη αλλαγή προγράμματος εφημεριών.
5) Περιορισμός και υποβιβασμός του ρόλου του Δ.Σ. ώστε να εγκρίνει μόνον προμήθειες και αποφυγή συζήτησης στο Δ.Σ. σημαντικών προβλημάτων με μόνιμο στόχο να δίνει στο Υπουργείο Υγείας και 2η ΔΥΠΕ λογιστικά στοιχεία ώστε να γίνεται αρεστός.
6) Αυθαίρετη διακοπή συνεργασίας με την Μονάδα Ψυχικής Υγιεινής, χωρίς καμία εισήγηση αρμόδιου οργάνου και καμία ενημέρωση προς το Δ.Σ.
7) Παρά την εισήγηση του Δ.Σ. «χάθηκε» η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για επικουρικούς γιατρούς λόγω της πλήρους αδιαφορίας του κ. Λάμπου, όπως για τον ίδιο λόγο «χάθηκε» η περίοδος Δεκεμβρίου για πρόσληψη αγροτικών γιατρών, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία του ΓΝ-ΚΥ Νάξου.
8) Παρά τις συνεχείς επισημάνσεις του Δ.Σ. για σωστή λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων επέμεινε να διατηρεί την υπάρχουσα κατάσταση, λέγοντας ότι είναι πολυτέλεια και ό,τι καλλίτερο να έχουν ορισμένοι γιατροί το προσωπικό τους ιατρείο.
9) Πλήρης αδιαφορία για την αγωγή Νάιδα κατά του ΓΝ-ΚΥ Νάξου και καμία ενημέρωση του Δ.Σ., ενώ επρόκειτο για ποσό 1 εκ. 600 χιλ. €, που πιθανώς τελικά, σε περίοδο κρίσης, περικοπών και δοκιμασίας του ελληνικού λαού, να επιβαρύνει το Δημόσιο.
10) Τριτοκοσμικές συνθήκες καθαριότητας νοσηλευομένων, λόγω έλλειψης τρεχούμενου ζεστού νερού παρά τις επισημάνσεις του Δ.Σ. … Πλήρης αδιαφορία εκ μέρους του, για εξεύρεση λύσεως.
11) Απαράδεκτες συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας σε μεγάλο τμήμα του Νοσοκομείου με ιδιαίτερη σημασία για τους χώρους νοσηλείας και άλλους, λόγω πλήρους αδιαφορίας του να συντηρήσει και θέσει σε λειτουργία το υπάρχον καινούργιο σύστημα κλιματισμού. Και όλα αυτά, κατά τη θερινή περίοδο, και με το πολύ πιθανό ενδεχόμενο κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω καύσωνα.
Για όλα τα παραπάνω καταθέτω πρόταση μομφής κατά του προέδρου του Δ.Σ. και διοικητή του ΓΝ-ΚΥ Νάξου και ζητώ την υπερψήφισή της από τα μέλη του Δ.Σ., που θα έχει ως συνέπεια την παραίτηση του Διοικητή, ο οποίος, σύμφωνα με την γνώμη του μεγαλύτερου μέρους των εργαζομένων (γιατρών, και λοιπού προσωπικού) αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στην ανάπτυξη του ΓΝ-ΚΥ Νάξου».

-ΜΑΙΝΕΤΑΙ «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ
Σε «κατάσταση διάλυσης» - κατά δήλωση ιατρών που υπηρετούν σε αυτό -, το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου…
"Να κοιταχτούμε στα μάτια..."
-ΤΕΡΑΣΤΙΟ το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ετούτη την εποχή του Μνημονίου το ημέτερο νοσοκομείο. Είναι το πρόβλημα αυτό: διοικητικό και λειτουργικό.
 Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου – σχεδόν όλα – έχουν κόψει εδώ και κάμποσο καιρό κάθε γέφυρα επικοινωνίας με τον διοικητή κ. Λάμπου. Οι τελευταίοι που – κατά το κοινώς λεγόμενο – «τά’σπασαν» με τον διοικητή είναι (σύμφωνα με πληροφορίες του υπογράφοντος) οι κ. Μαράκης Μανώλης και Καπίρης Σταμάτης. Τούτο σημαίνει ότι απώλεσε ο κ. Λάμπου και τα τελευταία «στηρίγματά» του στο Δ.Σ. του ημέτερου νοσοκομείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
Οι εντάσεις και ο … θόρυβος είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των τελευταίων συνεδριάσεων του Δ.Σ. Οι φωνές μελών του Δ.Σ. ακούγονται ακόμη και στους διαδρόμους του νοσοκομείου. «Χοντρές» κουβέντες ακούγονται κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις από χείλη μελών του Δ.Σ. Μία από τις συνεδριάσεις αυτές, αναβλήθηκε αφού ακούσθηκε και αυτό (το απίστευτο και μοναδικό!): «Ας κοιταχτούμε στα μάτια … για να δούμε ποιος μεταφέρει όλα όσα λέγονται εδώ μέσα στον Βλαχάκη και στην Κυκλαδική!..».

-ΟΙ "10" ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥΣ…
Μαίνεται «πόλεμος» στο Νοσοκομείο Νάξου, φίλοι αναγνώστες. Και είναι τούτο λυπηρό. Ουδείς δύναται στην παρούσα φάση να προδιαγράψει εξελίξεις… Το «αντάρτικο» των 10, με «σημαία» τις Εφημερίες, έχει σηκώσει «στο πόδι» το Νοσοκομείο Νάξου.
-ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟ θα είναι το ψήφισμα τής Γ.Σ. που αναμένεται να δοθεί σήμερα στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και όχι μόνον, και το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα στοχοποιεί τον κ. Λάμπου, καταλογίζοντάς του ευθύνες για την εικόνα διαλύσεως που παρουσιάζει το εν λόγω δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Έχει χάσει τον έλεγχο…
Με βάση τα στοιχεία που έχουμε σταχυολογήσει εδώ και κάμποσο καιρό αβίαστα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ο διοικητής κ. Λάμπου έχει χάσει τον διοικητικό έλεγχο τού νοσοκομείου.
Τα δέκα, τους δύο τελευταίους μήνες, πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα τής «Κυκλαδικής» άλλωστε, που ουδείς (και ποτέ) διέψευσε, αδιάσειστα ντοκουμεντάρουν το παραπάνω συμπέρασμα.
Έχουν «επαναστατήσει» οι πιο πολλοί γιατροί (… για τα καλά) τις τελευταίες ημέρες. Οι ίδιοι αυτοί γιατροί που μήνες τώρα γκρινιάζουν «για τον τρόπο που βγάζει τις εφημερίες ο διοικητής…»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου