Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

«Η εκστρατεία παραπληροφόρησης καταρρίπτεται από τα ίδια τα στοιχεία τους»

Δημοτική Κίνηση:

«Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»
Μαράκης Νικόλαος, Επικεφαλής
Χώρα Νάξου

Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νάξος, 07/06/2011
Χωρίς όραμα και χωρίς αναπτυξιακό χαρακτήρα είναι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε, με μεγάλη καθυστέρηση, από την Δημοτική Αρχή και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατέδειξε, όμως, με πραγματικά στοιχεία την οικονομική θέση των 6 Ο.Τ.Α. που συνενώθηκαν στον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένα ηχηρό ράπισμα σε όλους εκείνους, με πρωτεργάτη τον ίδιο τον Δήμαρχο, που δήλωναν, το διάστημα μετά τις Δημοτικές Εκλογές, ότι παραλαμβάνουν μόλις 2.000€, απαξιώνοντας τις προσπάθειες και την προσφορά των Δημοτικών Αρχών τόσο του πρώην Δήμου Νάξου όσο και του πρώην Δήμου Δρυμαλίας.
Από την Εισηγητική Έκθεση Προϋπολογισμού Εσόδων, που οι ίδιοι κατέθεσαν, προκύπτει ότι παρέλαβαν χρηματικό υπόλοιπο 7,08εκ€ ή 3500 φορές μεγαλύτερο από αυτό που οι ίδιοι δήλωναν στο τέλος του 2010. Πιο συγκεκριμένα, παρέλαβαν χρηματικό υπόλοιπο 3,68εκ€ από τον πρώην Δήμο Νάξου, 1,29εκ€ από τον πρώην Δήμο Δρυμαλίας και 2,1εκ€ από τις 4 πρώην Κοινότητες των Μικρών Κυκλάδων. Μετά μάλιστα από ερώτηση του επικεφαλής της Παράταξης μας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος παραδέχτηκε ότι, ενώ για τους άλλους πρώην Ο.Τ.Α. υπάρχουν αντίστοιχες οφειλές, ο πρώην Δήμος Νάξου παρουσιάζει ένα πλεόνασμα περίπου 3εκ€!!!
Αντί, όμως, η Δημοτική Αρχή, και ο ίδιος ο Δήμαρχος, να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, πληροφορούμαστε ότι ξεκινά νέα εκστρατεία λάσπης και παραπληροφόρησης ζητώντας διαχειριστικό έλεγχο στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Πρώην Δήμου Νάξου (και στην πρότερη μορφή της ως Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης) για τα έτη 2006-2010. Η Γκαιμπελική τακτική του «Λέγε, λέγε, λέγε, όλο και κάτι θα μείνει» που εφαρμόζεται από την Δημοτική Αρχή και τα παπαγαλάκια της, θα καταπέσει ξανά με τα πορίσματα των Ορκωτών Λογιστών.
Για το καλό των νησιών μας, ευχόμαστε η Δημοτική Αρχή να αποδειχτεί ικανή να διατηρήσει την ευρωστία και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του Δήμου, όπως ακριβώς τα παρέλαβε. Προκειμένου, όμως, να συμβεί αυτό θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου και να αφήσει σε δεύτερο πλάνο τους ρεβανσισμούς και το κυνήγι μαγισσών.
Εμείς από μέρους μας, προκειμένου να σταματήσει, επιτέλους, η εκστρατεία παραπληροφόρησης των πολιτών και εμπάθειας προς τις πρώην Δημοτικές Αρχές, προτείνουμε στην Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε διαχειριστικούς ελέγχους σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα και των 6 Συνενωμένων ΟΤΑ του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Εκ του Γραφείου Τύπου (στη φωτο ο υπεύθυνος Ιάκωβος Γιακουμής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου