Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

"Oι δηλώσεις Βρούτση για τους αντιδημάρχοςυ Νάξου έγιναν για εσωτερική Ναξιακή κατανάλωση"

Στις 20 Μαΐου 2011, ο Βουλευτής Κυκλάδων και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ., κ. Γιάννης Βρούτσης παραχώρησε συνέντευξη στον Ραδιοσταθμό ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ και στην δημοσιογράφο Ρούλα Μπράουν. Με έκπληξη ακούσαμε τον κο Βρούτση, εν μέσω της αντικυβερνητικής ρητορικής του, να χαρακτηρίζει την ρύθμιση, με την οποία αυξάνονται οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων από 6 σε 8, ως «απαράδεκτη» και «προσβλητική» για την τοπική κοινωνία. Μάλιστα, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, ενημερώνοντας τους πολίτες της Νάξου και των........ Μικρών Κυκλάδων, ότι μόλις η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση, θα αλλάξει την συγκεκριμένη διάταξη.

Το Νομοσχέδιο για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Λοιπές Διατάξεις» ψηφίστηκε κατ’ άρθρο στην συνεδρίαση της 19ης Μαΐου από την Βουλή (επί της αρχής είχε ψηφιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση). Από τα πρακτικά της συνεδρίασης προκύπτει ότι η Ν.Δ., μέσω του εισηγητή της κου Ζώη, υπερψήφισε το σχετικό άρθρο 44 του Νομοσχεδίου, το οποίο, στην παράγραφο 1, περιλαμβάνει την διάταξη για την αύξηση των Αντιδημάρχων στους Νησιωτικούς Δήμους. Το συγκεκριμένο άρθρο καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ΠΑΡΩΝ. Για την ιστορία, η ΝΔ καταψήφισε τα εξής άρθρα: 5, 6, 9, 14, 19, 23, 33, 34, 35, 36, 39 και 40. ΠΑΡΩΝ δήλωσε στα άρθρα 46, 47 και 48.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι δηλώσεις του κου Βρούτση έγιναν για εσωτερική Ναξιακή κατανάλωση, καθώς δεν εξέφρασε, ούτε από το βήμα της Βουλής ούτε μέσω γραπτής δήλωσής, την αντίθεσή του στην συγκεκριμένη διάταξη.
Η εφαρμογή της Συνταγματικής Επιταγής της Νησιωτικότητας από την Κυβέρνηση στον Πολυνησιακό και Ορεινό Δήμο μας (μέσω της αύξησης του αριθμού των Αντιδημάρχων) θα αποβεί προς όφελος τόσο της Νάξου όσο και των Μικρών Κυκλάδων. Η συντριπτική κοινοβουλευτική αποδοχή, που έλαβε η ρύθμιση, δεν επιτρέπει τις αιτιάσεις περί σκοπιμοτήτων, οι οποίες αρθρώνονται μόνο και μόνο γιατί είναι αρεστές στους σημερινούς Αντιδημάρχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου