Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΤΙ ΛΩΖΑΝΗ, ΤΙ ΚΟΖΑΝΗ...

"Οχι, στην αμίαντο" φώναξαν προχθές οι πολίτες της Νάξου.

Και αμίαντος υπάρχει μπόλικος, ιδιαίτερα στο πιο πυκνοκατοικημένο σημείο της πόλης. Ετσι δημιουργήθηκε μία επιτροπή ευαισθητοποίησης πολιτών και έκανε αυτή την διαμαρτυρία, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.
Και με αφορμή την αμίαντο οι κάτοικοι απαίτησαν από τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της Νάξου να δημιουργηθούν χώροι πράσινου, να αναβαθμιστούν τα αρχαιολογικά πάρκα και οι χώροι. Επίσης ζήτησαν να αναβαθμιστεί το σφαγείο της πόλης που είναι σε κακή κατάσταση. Αλλα αιτήματα είναι να υπάρξει μέριμνα για τους νέους με την δημιουργία συνεταιρισμών και κινήτρων. Να υπάρξει σχέδιο για να αναδειχθεί τουριστικά η Νάξος με πυλώνες το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Να αναστηλωθεί το ιστορικό κινηματοθέατρο της πόλης αλλά και να υπάρξει μέριμνα ώστε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες για την ανάπλαση του τουριστικού λιμανιού της πόλης.
Ενα άλλο αίτημα ήταν να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων αλλά τόνισαν ότι αυτό δεν είναι θέμα του δήμου αλλά της Περιφερειακής διοίκησης Σικελίας που εδρεύει στην γειτονική Μεσίνα...
Οπως καταλάβατε μιλάμε για τον δήμο Giardini Di Naxos, τα αδέρφια μας δηλαδή.
Εδώ πάει το "Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη".
Μαργαρίτη, πες αλέυρι... Ο Λο Τούρκο (ο ...αδελφός δήμαρχος) σε γυρεύει...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου