Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα για την υποστελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Σερίφου, ο δήμαρχος του νησιού

Εντονα διαμαρτύρεται για την υποστελέχωση του ...λεγόμενου Πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Σερίφου ο δήμαρχος του νησιού κ. Αντώνης Αντωνάκης. Και αυτή την φορά δεν επέλεξε την ...πεπατημένη των αιρετών να στέλνουν επιστολή σε κάποιον υπουργό ή άλλον διοικητικό παράγοντα, αλλά χτυπά την πόρτα της Δικαιοσύνης ζητώντας την παρέμβαση του Εισαγγελέα ώστε το Ιατρείο του νησιού να έχει την απαραίτητη στελέχωση. Αναφέρει ο κ. Αντωνάκης:

"Κύριε Εισαγγελέα,
Το νησί της Σερίφου έχει απομένει με έναν αγροτικό ιατρό από την 1η Μαρτίου. Σας γνωστοποιούμε την επιστολή που είχε στείλει ο Δήμος μας από τον Φεβρουάριο με αποδέκτες του αρμοδίους στους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο. Σε αυτήν την επιστολή και στην γεμάτη απόγνωση φωνή όλων των κατοίκων της Σερίφου δεν έχουμε λάβει καμία απόκριση.
Τα παιδιά μας έχουν μείνει χωρίς παιδίατρο, καθώς στη μοναδική παιδίατρο που υπηρετούσε στο νησί επετράπη η μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία (!)
Ο μοναδικός αγροτικός ιατρός που υπηρετεί στο νησί αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε επί 24ώρου βάσεως συνεχόμενο ωράριο καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει επείγοντα περιστατικά. Τι θα απογίνει αυτός ο άνθρωπος; Ποιος θα μείνει στο ιατρείο όταν αυτός χρειαστεί να συνοδέψει περιστατικό εκτός νησιού; Τι θα συμβεί όταν λόγω της θερινής περιόδου ο αριθμός των κατοίκων θα τριπλασιαστεί;
Βρισκόμαστε σε μεγάλη απόγνωση ζητώντας τα αυτονόητα προκειμένου να εξασφαλιστεί η κατά κάποιο τρόπο εύρυθμη και με ανθρώπινους όρους λειτουργία του Π.Π.Ι. Σερίφου:
1. Την άμεση και απολύτως επιβεβλημένη αντικατάσταση της παιδιάτρου
2. Την προβλεπόμενη στελέχωση του Π.Π.Ι. Σερίφου από τρεις αγροτικούς ιατρούς
3. Την κάλυψη της μίας θέσης Γενικής Ιατρικής, η οποία έχει προκηρυχθεί και παραμένει ακάλυπτη
Τελούμε εν αναμονή των ενεργειών σας."
Περιμένουμε εξελίξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου