Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Εκδήλωση: Μνήμης Νίκου Ζαφειρόπουλου και Τιμής Δρα Φωτεινής Ζαφειροπούλου, στη Θήρα

Στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στη Θήρα, την Κυριακή, 22 Μαϊου, ο Δήμος Θήρας μετά από πρόταση της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση: Μνήμης για τον αείμνηστο Νίκο Ζαφειρόπουλο, Έφορο Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και ανασκαφέα του Νεκροταφείου της Αρχαίας Θήρας και Τιμής για τη Δρα Φωτεινή Ζαφειροπούλου, Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.
Μετά την προσφώνηση του, με την οποία ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, εξήρε την προσφορά των τιμώμενων στη Θήρα και στις Κυκλάδες, απένειμε το μετάλλιο τιμής του Δήμου Θήρας μετά διπλώματος και αναμνηστικό δώρο ( γκραβούρα έκρηξης του Ηφαιστείου του 1866) στη Δρα Φωτεινή Ζαφειροπούλου
Ακολούθησαν συνοπτικές ομιλίες από τις αρχαιολόγους κ. Λίντα Τσαμπίρη για τις προσωπικότητες και το έργο των τιμώμενων και κ. Μάγια Ευσταθίου για τις ανασκαφές του Νίκου Ζαφειρόπουλου στη θέση Σελλάδα, κάτω από την Αρχαία Θήρα, όπου ανέσκαψε μέρος του Νεκροταφείου της πόλης, με σημαντικά ευρήματα. Οι ομιλίες συνοδευόταν και με προβολή φωτεινών εικόνων.
Η τιμηθείσα Δρ. Φωτεινή Ζαφειροπούλου στην αντιφώνησή της ευχαρίσησε το Δήμαρχο Θήρας κ. Νικόλαο Ζώρζο και το Γενικό Γραμματέα της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών κ. Εμμανουήλ Λιγνό για την πρωτοβουλία τους και αναφέρθηκε στους παλιούς Αρχαιοφύλακες και στην ανεκτίμητη προσφορά τους στη διάσωση των αρχαιολογικών θησαυρών της Θήρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου