Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τάσος Βάβουλας: Έκλεισε ο κύκλος μου

Η χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς. Αν και ο Πανναξιακός αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα με ουκ ολίγες ιδιαιτερότητες λόγω της νησιωτικότητας του Νομού Κυκλάδων, πέτυχε τον αρχικό του στόχο που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και στη συνέχεια πήγε με όνειρα στην Αθήνα και στο Μετς με σκοπό να διεκδικήσει την άνοδο στην Γ’ Εθνική μπάσκετ.

Αν και σημείωσε τρεις νίκες (κάτι που δεν είχε κάνει άλλη ομάδα) έχασε την τελευταία αγωνιστική από τον Πολυκράτη Σάμου και μοιραία περιορίστηκε στην 2η θέση. Μία θέση που αφήνει με έντονη πίκρα στο στόμα όχι μόνο τους παίκτες αλλά και τον προπονητή της ομάδας, Τάσο Βάβουλα, ο οποίος και όπως δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο www.onsports.gr «Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική χρονιά που πήραμε μέρος στα μπαράζ, τις δύο διεκδικήσαμε με αξιώσεις την άνοδο. Φέτος κάναμε την καλύτερη πορεία μας, πετύχαμε τρεις νίκες, αλλά χάσαμε την πρωτιά στο… παρά πέντε, αφού ηττηθήκαμε στον τελευταίο αγώνα μας. Είχα δώσει τελευταία ευκαιρία στον εαυτό μου, να πετύχουμε φέτος την άνοδο, πλέον για εμένα ο κύκλος μου στον Πανναξιακό έκλεισε. Ελπίζω τα παιδιά να έχουν τη διάθεση να συνεχίσουν την προσπάθεια, και η διοίκηση το ίδιο. Είχα στόχο να ανεβάσω τον Πανναξιακό στη Γ’ Εθνική, έζησα μεγάλες χαρές στην ομάδα, αλλά και μεγάλες λύπες».
Λειτούργησε ως ομάδα
Πόσο κοντά όμως είναι στην πραγματικότητα αυτό το «έκλεισε ο κύκλος μου»; Η δήλωση αυτή έγινε με δεδομένο ότι η ομάδα είχε χάσει την άνοδό της. Έγινε μέσα σε μία έντονη συναισθηματική φόρτιση και η οποία τον διακατέχει έως και σήμερα. Την χρονιά που πέρασε επένδυσε πάρα πολλά σε όλους τους τομείς ώστε να μπορέσει η ομάδα αυτή να ανέβει κατηγορία. Έχασε την άνοδο και θεωρεί τον εαυτό του … αποτυχημένο. Εν μέρει έχει δίκιο. Όμως στην ουσία έχει άδικο. Η ομάδα του Πανναξιακού για πρώτη φορά είχε οργάνωση και πλήρη κάλυψη από την διοίκηση στα περισσότερα από όσα ζήτησε. Οι παίκτες εμφανίστηκαν βελτιωμένοι όσον αφορά το παιχνίδι τους αλλά και την εν γένει συμπεριφορά τους εντός του αγωνιστικού χώρου. Παρουσίασαν μία ομάδα που λειτουργούσε ως ΟΜΑΔΑ και το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο στο τουρνουά της Αθήνας όπου μία γροθιά όλοι οι παίκτες προσπαθούσαν για το καλύτερο. Και εν μέρει τα κατάφεραν.
Επόμενη ημέρα
Η επόμενη ημέρα του Πανναξιακού στο τμήμα μπάσκετ μόνο εύκολη δεν είναι καθώς η απογοήτευση ακόμη υπάρχει και είναι ευδιάκριτη στην ατμόσφαιρα. Χθες υπήρξε μία μίνι συνάντηση ανάμεσα στους παίκτες και την διοίκηση ώστε να επανακαθοριστούν οι στόχοι για τη νέα χρονιά. Η φημολογία με βάση την περσινή εμπειρία θέλει τον Πανναξιακό να είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα πάρουν wild card ώστε την επόμενη περίοδο να βρίσκεται στη Γ’ Εθνική. Άλλωστε οι συγχωνεύσεις και οι παραιτήσεις ομάδων καλά κρατούν σε όλες τις κατηγορίες… Τι θα κάνει ο Τάσος Βάβουλας; Η ομάδα ουσιαστικά είναι δική του. Καλώς ή κακώς οι παίκτες που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στον Πανναξιακό είναι δικά του παιδιά. Ο ίδιος επανέλαβε ότι θεωρεί τον εαυτό του κουρασμένο και θα ήθελε να …ξεκουραστεί. Να απέχει για λίγο από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Πανναξιακού. Όμως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει. Το ξέρει και ο ίδιος. Του το έδωσαν αμέσως να το καταλάβει και οι παίκτες του, που θέλουν μαζί του να προχωρήσουν. Το ίδιο ισχύει και από την πλευρά της παρούσας διοίκησης, η οποία θεωρεί τον Βάβουλα αναπόσπαστο κομμάτι του τμήματος μπάσκετ. Οπότε οι επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικές για το μέλλον τόσο του μπάσκετ του Πανναξιακού όσο και για τον ίδιο τον Τάσο Βάβουλα με την ελπίδα όλων ότι στο τέλος του καλοκαιριού η ομάδα θα έχει την δυνατότητα ενωμένη να συνεχίσει για νέες περιπέτειες και σε διαφορετικά μονοπάτια σε σχέση μ’ αυτά που έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα…
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου