Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Έναρξη εφαρμογής του Νέου Επενδυτικού Νόμου


Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε την Τετάρτη 13 Απριλίου, η ηγεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο Υπουργός, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον αναπληρωτή Υπουργό, κ. Σωκράτη Ξυνίδη και τον Υφυπουργό, κ. Παναγιώτη Ρήγα, ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για την επίσημη έναρξη εφαρμογής του νέου Επενδυτικού Νόμου, καθώς και του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), που αποτελούν σημαντικούς πυλώνες της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής που εφαρμόζεται ως αντίβαρο στην υφεσιακή πορεία της Οικονομίας.
Ο νέος Επενδυτικός Νόμος διαπνέεται από εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, σε σχέση με ό,τι ίσχυε έως τώρα και υπηρετεί τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας, της σαφήνειας, της απλότητας, της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας.
Η πρώτη προκήρυξη θα έχει καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης επενδυτικών σχεδίων την 31η Μαΐου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 3 δις ευρώ, εκ των οποίων 800 εκ ευρώ κρατικής ενίσχυσης (δωρεάν επιχορήγησης) και 2,8 εκ ευρώ φορολογικές απαλλαγές.
Η έμφαση θα δοθεί στα επιχειρηματικά σχέδια που εντάσσονται στα καθεστώτα περιφερειακής συνοχής και νεανικής επιχειρηματικότητας.
Η εφαρμογή του νέου Επενδυτικού Νόμου σε συνδυασμό με την προκήρυξη προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, που δανειοδοτούνται μέσω του ΕΤΕΑΝ, θα αποτελέσουν βασικό μοχλό επανεκκίνησης της αναπτυξιακής διαδικασίας στη χώρα μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως τόνισε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Υφυπουργός, κ. Παναγιώτης Ρήγας, «έχουν ήδη εξοφληθεί οι περισσότεροι επενδυτές που είχαν ενταχθεί στον προηγούμενο Αναπτυξιακό νόμο και η ροή της χρηματοδότησης θα εξελιχθεί κανονικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου