Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Επιστολή Σώχου για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου κ. Σαλταμανίκα και το Δημοτικό Συμβούλιο έστειλε ο κ. μανώλης Σώχος σχετικά με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Ο κ. Σώχος αναφέρει τα παρακάτω:
"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε.
Αγαπητοί συμπατριώτες.
Επιτρέψτε μου επί τη αναλήψει των καθηκόντων σας, ως Δημοτικοί Σύμβουλοι του ενιαίου πλέον Δήμου Τήνου, ως και στον Δήμαρχο K. Kροντηρά, να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, για το καλό και την προκοπή του τόπου μας.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και σε παρατεταμένη ύφεση, με αποτέλεσμα την ανεργία και την οικονομική ανέχεια των πολιτών. Ως, είναι φυσικό, η οικονομική κρίση έπληξε και το νησί μας και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και ιδιαίτερα εσείς, ως οι θεσμικοί εκπρόσωποί μας αφ΄ ενός στη μη χειροτέρευση της κατάστασης και αφ΄ ετέρου στην αποκατάσταση και θεραπεία της οικονομικής ύφεσης.
Ένας, από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ενίσχυσης της τοπικής μας οικονομίας είναι οι αφίξεις στην Τήνο των επισκεπτών- προσκυνητών, αλλά και των ντόπιων Τηνιακών που βρίσκονται κυρίως στην Αθήνα. Για να παραμείνουν οι αφίξεις σε υψηλά αριθμητικά επίπεδα, πρέπει η τιμή του εισιτηρίου, επιβάτη και αυτοκινήτου να είναι προσιτή στον δοκιμαζόμενο σκληρά οικονομικά Τηνιακό και Έλληνα.
Δυστυχώς, μόλις από την πρώτη Απριλίου 2011 η τιμή του κομίστρου στο εισιτήριο πήρε μια μέση αύξηση 8% επιβαρύνοντας και άλλο τον οικογενειακό προϋπολογισμό του κάθε πολίτη, με δυνητικό αποτέλεσμα την μείωση των αφίξεων στο νησί μας και την εισέτι μεγαλύτερη οικονομική ύφεση.
Φρονώ ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό μας Συμβούλιο οφείλουν να αντιδράσουν και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους άμεσα στη νέα επιβάρυνση του οικογενειακού εισοδήματος, προς κάθε θεσμικό φορέα (Πολιτεία – πλοιοκτήτες) μπροστάρηδες και εκπρόσωποι του Τηνιακού λαού να διεκδικήσετε καλύτερες τιμές εισιτηρίων, είτε ερχόμενοι σε συμφωνία με τους πλοιοκτήτες, είτε μειώνοντας ή και εξαλείφοντας η Πολιτεία τα ανταποδοτικά τέλη.
Το καλοκαίρι του 2010 είχα επισημάνει το πρόβλημα με τα ακριβά εισιτήρια των ναύλων και είχα προβεί σε μελέτη του θέματος, την οποία γνωστοποίησα στον Τηνιακό λαό, με τις από Ιούλιο και Σεπτέμβριο 2010 ανακοινώσεις μου, τις οποίες επισυνάπτω προς πληρέστερη ενημέρωσή σας.
Αγαπητοί συμπατριώτες
Ελπίζω η επιστολή μου αυτή, που εκφράζει από καρδιάς την αγωνία μου για το μέλλον του τόπου μας, να σύρει ευήκοα ώτα στο Σώμα σας και να πράξετε τα δέοντα προασπίζοντας τα συμφέροντα των συμπολιτών και επαγγελματιών μας.
Με εκτίμηση
ΕΜΜ. ΣΩΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου