Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η ΝΑΞΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΒ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

H δυναμικη φετινη παρουσία της Ναξου στο χώρο των διεθνών εκθέσεων συνεχίστηκε και στην ITB, η οποία έκλεισε τις πύλες της στις 13 Μαρτίου.

Το ενδιαφέρον του Γερμανικου κοινου για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Ναξο ήταν αρκετα μεγαλύτερο σε σχεση με την προηγούμενη χρονια, η οποία είχε συνοδευτει και από την συγκυρία της δημοσίευσης πολλών αρνητικών σχολίων σε πρωτοσέλιδα Γερμανικών εφημερίδων και περιοδικών. Φέτος, τα πράγματα έδειχναν αρκετά αλλαγμένα προς το καλύτερο, με την Ελλάδα να προσπαθεί να διασφαλίσει και να επανακτήσει το κύρος και την αξιοπιστία της.
Η αποστολή της Νάξου , φέτος, ήταν στην ευχαριστη θέση, με τα απο πολλά χρόνια, να έχει την υποστήριξη της παρουσίας του δημάρχου, κου Μαργαρίτη Μανώλη, γεγονός που διευκόλυνε εξαιρετικα το σύνολο των διαπραγματεύσεων που τέθηκαν στα τραπέζια των συζητήσεων. Ο δήμαρχος, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής της Ναξου, τον επικεφαλή της τουριστικής επιτροπής, κο Μαργαρίτη Ιωάννη, κο Λαπαναίτη Βασίλη (μέλος της τουριστικής επιτροπής), τον κο Κάβουρα Ευαγγελο (ξενοδόχος), και τον κο Κατσαρα Ευαγγελο (ταμία της Ενωσης Ξενοδόχων Ναξου) , είχαν πληθώρα συναντήσεων , προεξεχομένων αυτών, τη συνάντηση με τον υπουργο πολιτισμού και Τουρισμού, κο Γερουλάνο καθώς και τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΤ, κο Κανελλόπουλο ο οποίος εξέφρασε την πρόθεσή του να συζητήσει με το Βραζιλιάνο πρέσβη για τη διεξαγωγή ενός διεθνούς φεστιβάλ τζαζ στην Ελλάδα και όπως είπε στους εκπροσώπους της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, σκέφτεται να προτείνει τη διεξαγωγή του στη Νάξο.
Το stand της Νάξου, ευρισκόμενο σε αρκετα πλεονεκτική θέση εφέτος (μέσα στον κεντρικο χώρο του ΕΟΤ και όχι εκτός , όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια), έγινε σημείο προσέλκυσης πολλών Γερμανών, είτε επαγγελματιών είτε πολιτών που ενδιαφέρονταν για επίσκεψη στα νησιά μας. Η πρωτοβουλία για την ανάπτυξη μίας πρώτης επαφής με τη τοπική γαστρονομία μας, δειγματίζοντας τη γευστική γραβιέρα μας και το κίτρο στους επισκέπτες, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία άκρως θετικών σχολίων για όλους του επισκέπτες του stand.
Σχετικα, τώρα, με τις συναντήσεις και τα αποτελέσματα αυτών , από τον δήμαρχο Ναξου και των υπολοίπων μελών της αποστολής της Νάξου παραθέτονται αναλυτικά τα κάτωθι:
- Συνάντηση και δείπνο με τον προστάμενο του ΕΟΤ στη Γερμανία, κο Σκορδά, ο οποίος τυγχάνει να είναι διευθυντής του ΕΟΤ και για τις περιοχές της Αυστρίας, Ελβετίας, Ουγγαρίας. Ο κος Σκορδάς, σε συνέχεια αιτήματος απο τον δήμαρχο μας κο Μαργαρίτη, υποσχέθηκε την ανάληψη από μέρους του της προσπάθειας οργάνωσης διεξαγωγής ενός press trip (ταξιδι εργασίας) σημαντικών Γερμανών δημοσιογράφων στη Νάξο, καθώς και προσπάθεια για την έλευση κάποιου δημοφιλούς Γερμανου καλλιτέχνη star στη Ναξο, με σκοπό τη διαφημιστική προβολή του γεγονότος αυτού. Σημαντική ήταν επίσης και η συναντηση με την κα Johanna Wech δημοσιογράφο στη μεγαλύτερη εφημερίδα του Βερολίνου- Berliner Morgenpost- και η οποία προσκλήθηκε επίσημα στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλαδες το ερχόμενο καλοκαίρι με σκόπη τη συγγραφή ενός άρθρου αποκλειστικα για τη Ναξο και το οποιο θα λειτουργήσει ως publi (έμμεση διαφήμιση)
- Συνάντηση με τον υπουργό πολιτισμού του Dubai, κο Saleh Mohammed Al Geziry ο οποίος και απηύθυνε ιδιαίτερη πρόσκληση στον δημαρχο Νάξου, προκειμενου η Ναξος να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση των Αραβικών χωρών, Arabian Travel Market (ATM). Επίσης, δεσμέυτηκε ότι η πιθανη συμμετοχή μας θα συνοδευτει και με την αμέριστη υποστήριξή του, προκειμενου να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τα μεγαλύτερα τουριστικα γραφεια των χωρών αυτών. Η συναντηση αυτή δημοσιεύθηκε και σε Αραβικα μεσα ενημέρωσης, κάνοντας αναφορά και στα συγκριτικα πλεονεκτήματα που μπορει να προσφερει η Νάξος και οι Μικρες Κυκλάδες στον Αραβα επισκέπτη. Στα πλαίσια της συναντησης αυτής εντάσσεται και η πρόσκληση στου πρέσβη του Dubai στη Γερμανια κο Mohammed A. Al Mahmood στη Ναξο στο μεγάλο event που διοργανωθηκε στην επίσημη οικία του στο Βερολίνο.
- Συναντηση με τον επικεφαλή της Kuoni travel LTD, κο Taki Filippopoulo (Director of Scandinavia), και συζητήσεις για το άνοιγμα νέων αγορών για τα νησιά μας και συμμετοχή μας στα προγράμματα τους (Να σημειωθεί η Kuoni travel LTD φέρνει 10 Αεροπλάνα charter κέθε εβδομάδα στη Σαντορίνη).
- Παρουσία της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων στο επίσημο event που διοργάνωσε το μεγαλύτερο παγκόσμιο τουριστικο περιοδικο, Conde Nast Traveler, συναντηση με τον επικεφαλή του περιοδικου, κο John Hillock, καθώς και πρόσκλησή του, σε συνέχεια του τελευταίου κολακευτικου και εξαιρετικα σημαντικου αφιερώματος για τις Μικρές Κυκλαδες, να επισκεφθεί ο ίδιος προσωπικα καθώς και δημοσιογραφοι του περιοδικου, τη Ναξο το ερχομενο καλοκαιρι.
- Συνέντευξη του προέδρου της τουριστικής επιτροπής Δήμου Ναξου και Μικρών Κυκλάδων, κου Μαργαρίτη Ιωαννή, στο τοπικό τηλεοπτικο κανάλι , Hellenic TV
- Συμφωνία με τον γνωστό εκδοτικο οίκο reisereporter ο οποίος εκδίδει βιβλια για διαφορες περιοχές του κόσμου, για έκδοση αντίστοιχου βιβλίου για τη Ναξο και Μικρες Κυκλαδες, το οποίο θα διανέμεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Γερμανιας. Στο πλαίσιο αυτό, ο συγγραφές και φωτογραφος κος Thomas Haltner θα παρεβρεθει στη Νάξο τον ερχόμενο Μάιο.
- Συνάντηση και συμφωνία με τους εκδότες του γαστρονομικου περιοδικου Gurmet reise για αφιέρωναστο πλουσιο γαστρονομικο προιόν της Ναξου , σε ένα από τα προσεχή τεύχη τους.
- Συναντηση με μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου (Tourias) , για τη δημιουργία εφαρμογής (application) αποκλειστικα για τη Ναξο, ετσι ωστε να μπορει ο κάθε κα΄τοχος συσκευής iPhone ή αλλου smartphone, να αναζητα και να κατεβάζει πληροφορίες για το νησί μας.
- Συναντηση με τον γνωστό Έλληνα καλλιτεχνη της Γερμανίας, κο Παπαναστασίου, ιδιαίτερα αγαπητο στη Γερμανία, και συζήτηση για τη διεξαγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με την παρουσία του στη Ναξο το καλοκαιρι του 2011.
Το αποτελεσμα της συμμετοχής της Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη μεγάλη αυτή έκθεση, με επικεφαλή τον δήμαρχο Κο Μαργαρίτη, κρίνεται απόλυτα επιτυχημενο, και αυτό που απομένει τώρα είναι η συνέχιση της παρακολούθησης των ιδιαίτερων αυτών συναντήσεων-επαφών και η υλοποίηση των ενεργειών που συμφωνήθηκαν, κάτι το οποίο θα βοηθήσει τη Ναξο και τις Μικρες Κυκλαδες να κερδισουν μεριδιο στη μεγαλη και παραδοσιακη Γερμανικη αγορα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου