Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Η ωρα της Γης και η Ωρα της "Συν+Αξίας"

Πραγματικά απογειώθηκε η ¨Ωρα της Γής στη Νάξο το βράδυ του Σαββάτου. Η πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας "ΣΥΝ+ΑΞΙΑ" να διοργανώσει ενα δρώμενο που λαμβάνει χώρα σε όλο τον κόσμο, σε γεγονός ήταν κατ αρχήν θετική. Και πάλι το στοίχημα που έβαλε η ομάδα αυτή τιο κέρδισε. Εκατοντάδες Ναξιώτες όλων των ηλικιών για μία ακόμη φορά σηκώθηκαν από το καναπέ και με φαναράκια στα χέρια ε΄δωσαν ραντεβού στα Παλάτια και έστειλαν το δικό τους σύνθημα για οικονομία ενέργειας που μπορεί να σώσει τον πλανήτη.

Ομάδα εθελοντών της Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συμμετείχε ενεργά στην ώρα της γης. Εδώ και μέρες δούλεψαν πυρετωδών και τοποθετήθηκαν εκατοντάδες μικρές φωτιές περιμετρικά της Πορτάρας και του φάρου και της παραλίας του Βίντζι στην Χώρα της Νάξου δίνοντας ένα ένα ρομαντικό τόνο στην προσπάθεια για την μείωση της ενέργιας έστω και την μια αυτή ώρα, από τις 8:30 μέχρι τις 9:30.
Πλήθος κόσμου ήρθε με το κερί του και το φαναράκι του έκατσε, μίλησε και φωτογραφήθηκε, στην Πορτάρα κάτι που όλο και πιο σπάνια γινόταν τα τελευταία χρόνια.
Ακολούθησε ένα Live με κιθάρες που έπαιξαν τραγούδια και σιγοτραγούδησαν πολλοί, αψηφώντας το κρύο που αυτή την εποχή είναι έντονο στην περιοχή των Παλατιών.
Να ευχηθούμε και του χρόνου και περιμένουμε την επόμενη "κίνηση" της εθελοντικής αυτής ομάδας, που, πληροφορίες λένε ότι δεν θα αργήσει να έλθει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου