Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ο ΧΑΡ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ Ν. ΑΙΓΑΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
-ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
-ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ:
Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ «ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗ» ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
Σύρος, 16 Μαρτίου 2011
Η εκπαίδευση και το σύνολο της κοινωνίας βιώνουν μια πρωτοφανή επίθεση λόγω της ανερμάτιστης και ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.
Μετά τη βίαια ανατροπή που συντελείται στα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματά των εργαζομένων, το καταστροφικό «γαϊτανάκι» συνεχίζεται με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Δια βίου μάθησης για σαρωτικούς υποβιβασμούς, καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που «υποδούλωσε» τη χώρα στο Δ.Ν.Τ. χωρίς ουσιαστικό διάλογο, εφαρμόζοντας κομματική και καθεστωτική πολιτική υποβιβάζει, συγχωνεύει και καταργεί σχολεία, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί χάνουν τις οργανικές τους θέσεις, χιλιάδες αναπληρωτές που φέτος εργάζονται του χρόνου θα είναι άνεργοι, η περιφέρεια ερημώνει και ο πληθυσμός της ωθείται σε νέο κύμα αστυφιλίας ή και μετανάστευσης στο εξωτερικό, δημιουργούνται σχολεία «μαμούθ» με πολυπληθή τμήματα ενώ χιλιάδες γονείς και μαθητές θα υποστούν πρωτοφανή ταλαιπωρία και αναστάτωση που θα επιβαρύνει την καθημερινότητά τους (μετακινήσεις, οικονομική επιβάρυνση, εκπαιδευτικά προβλήματα, κ.α.).
Ο «Καλλικράτης» που επιχειρείται στην παιδεία θα αποτύχει όπως ακριβώς αποτυγχάνει οικτρά ο αυτοδιοικητικός «Καλλικράτης». Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση λειτούργησε με κομματικά και λογιστικά κριτήρια και όχι παιδαγωγικά και κοινωνικά. Από το κυβερνητικό «τσουνάμι» δεν ξέφυγε ούτε η νησιωτική περιφέρειά μας. Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε η απόφαση, στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου και στην κοινωνία μας, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που αφορούν τα νησιά Τήνο – Νάξο – Μύκονο – Σύρο – Κάρπαθο – Κάλυμνο – Ρόδο – Λέρο και λοιπά.
Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πρότασή της και να πάρει πίσω μια ακόμα αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική ανακοίνωση που, αν υλοποιηθεί, θα οδηγήσει την εκπαίδευση σε οπισθοδρόμηση και θα διαταράξει τον κοινωνικό και εθνικό ιστό.
ΟΧΙ «εκπτώσεις» στην Παιδεία.στην οπισθοδρόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης στην «ερήμωση» της περιφέρειας
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου