Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ομιλία-Συζήτηση με θέμα «Εκπαίδευση αξιών και αυτοεκτίμηση στα παιδιά για την αντιμετώπιση της βίας στην εφηβεία»

Οι Σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου και Λυκείου Νάξου έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην ανοιχτή

Ομιλία-Συζήτηση με θέμα :«Εκπαίδευση αξιών και αυτοεκτίμηση στα παιδιά για την αντιμετώπιση της βίας στην εφηβεία» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 και ώρα 6:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Λυκείου.
Η βία στους νέους εξαπλώνεται σε όλο και μικρότερες ηλικίες και παλαιότερα προγράμματα αντιμετώπισης δεν επαρκούν πάντα για τις ανάγκες των σημερινών παιδιών. Θα παρουσιαστούν οι διαφορετικές μορφές, με έμφαση στην βία από ομάδες νέων, όπως π.χ. συμμορίες εκφοβισμού. Θα δούμε το ψυχολογικό προφίλ του βίαιου εφήβου και πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς να προσεγγίσουν με κατανόηση, με προσοχή, με εκπαίδευση αξιών μέσα από δραστηριότητες στην τάξη και μέσω παραδειγμάτων από την καθημερινή ζωή. Επίσης πώς μπορούμε να χτίσουμε την αυτοεκτίμηση στα παιδιά μας, ώστε να εξελιχθούν σε λειτουργικούς ανθρώπους, ισχυρά εξοπλισμένους στις αντιξοότητες και δυσκολίες της ζωής.
Ομιλήτρια είναι η κ. Πρεκατέ Βικτωρία, Εκπαιδευτικός, Ψυχολόγος, Συγγραφέας του βιβλίου «Η κακοποίηση του παιδιού στο σχολείο και στην οικογένεια» και προέδρου του μη-κερδοσκοπικού σωματείου

ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ, www.mentoras.org
O «ΜΕΝΤΟΡΑΣ για την Παιδική Προστασία και Ευημερία» είναι αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο (Αρ.Απ.3520/4-6-07), που επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των ενηλίκων, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με παιδιά, σε θέματα που σχετίζονται με την παιδική κακοποίηση και τη σχολική βία και συνεπώς την αποτελεσματικότερη προστασία των παιδιών και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους. Θα διανεμηθούν δωρεάν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τα παραπάνω θέματα. Η παρουσία σας θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.
Η Βικτωρία Πρεκατέ γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι εκπαιδευτικός με βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λονδίνου, και απόφοιτος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1992 εργάζεται εθελοντικά σε αγγλικές και ελληνικές οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας και του παιδιού. Τον Ιανουάριο του 2007, ίδρυσε μαζί με μια ομάδα ευαισθητοποιημένων εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών, το «ΜΕΝΤΟΡΑ για την Παιδική Προστασία και Ευημερία» με στόχο την πρόληψη της κακοποίησης του παιδιού, μέσω της ενημέρωσης των εκπαιδευτικών, των γονέων και του κοινού γενικότερα. Ως πρόεδρος του Μέντορα έχει δώσει μέχρι σήμερα πληθώρα ομιλιών ευαισθητοποίησης για τα θέματα σχολικού εκφοβισμού και προστασίας από την παιδική κακοποίηση, όπως και για την αυτοεκτίμηση των παιδιών. Είναι συγγραφέας του «Οδηγού εκπαιδευτικών και γονέων για την ανίχνευση της παιδικής κακοποίησης» και του βιβλίου «Η κακοποίηση του παιδιού στο σχολείο και στην οικογένεια» από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ, ενώ υπό έκδοση είναι το νέο της βιβλίο για την αντιμετώπιση της κακοποίησης γυναικών στη συντροφική σχέση. Πληθώρα άρθρων της έχουν δημοσιευτεί στον τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου