Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΙΦΟΥ ΑΝΤ, ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ-ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ

Με αφορμή τη συζήτηση, τις αντιδράσεις και όλη την κινητοποίηση από τις τοπικές κοινωνίες αλλά και της πολιτικής ηγεσίας και άλλων βουλευτών για την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου της Βιοποικιλότητας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερίφου ομόφωνα καταδικάζει την προχειρότητα με την οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να νομοθετούν, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν όλη τη σαθρότητα, τα κενά και την ολιγωρία των προηγούμενων νομοθετημάτων τους και του συστήματος.


Σε μία περίοδο πλήρους οικονομικής κατάρρευσης αλλά και περιβαλλοντικής κρίσης που απασχολεί και προβληματίζει τους πολίτες, παρά τα ατομικά τους δικαιώματα και συμφέροντα, η Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κα Μπιρμπίλη και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σηφουνάκης, επέλεξαν να πειραματιστούν με τα μικρά νησιά -τα οποία κυρίως πλήττει το νομοσχέδιο τους- και με «μπακαλίστικη» συμπεριφορά να προσπαθούν να παζαρέψουν τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου προκειμένου να ψηφιστεί γιατί εξ αρχής δεν θέλησαν να το αντιμετωπίσουν δίκαια και εμπεριστατωμένα μέσα από το διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.

Οι ζωές των κατοίκων των νησιών μας, το περιβάλλον και η οικονομία είναι θέματα υψηλής σοβαρότητας και χρίζουν αντίστοιχης μεταχείρισης.

Με το παρόν Δελτίο Τύπου, συγχαίρουμε κι ευχαριστούμε τους Βουλευτές Κυκλάδων κ. Γεώργιο Παπαμανώλη και κ. Ιωάννη Βρούτση για την -εκφρασμένη με αρνητική ψήφο- στάση τους. Στάση συνέπειας των λόγων τους κατά την συνάντηση με τους Δημάρχους των πληγέντων Δήμων αλλά κυρίως συνέπειας προς κάθε έναν κάτοικο των μικρών νησιών μας που με την ψήφο του τους ανέδειξε στο αξίωμα. Επίσης ευχαριστούμε τη Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος κ. Βάσω Παπανδρέου που για μία ακόμη φορά έδειξε την αγάπη και την ευαισθησία της για τα νησιά μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου