Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Συμμετοχή του Περιφερειακού Συμβούλου Βασίλη Μαργάρα στην Άγκυρα για συνέδριο Συνεργασίας Ευρωπαϊκών και Τουρκικών Δήμων.


Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Μαργάρας συμμετείχε σε συνέδριο για την Συνεργασία Τουρκικών και Ευρωπαϊκών Δήμων στην Άγκυρα της Τουρκίας (1-5 Φεβρουαρίου 2011), εκπροσωπώντας τον Δήμο Μυκόνου. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, την Τουρκική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και το Ταμείο Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Το συνέδριο φιλοξένησε περίπου τριάντα Δήμους από την Ευρώπη και την Τουρκία και οι εργασίες του είχαν εκτενή κάλυψη από την εθνική ραδιοτηλεόραση και τον Τουρκικό τύπο. Κατά τη διάρκεια του, ο Δήμος Μυκόνου διοργάνωσε ενημερωτική έκθεση για το νησί της Μυκόνου παραθέτοντας ενημερωτικό υλικό και τοπικά προϊόντα.
Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε συζητήσεις σχετικές με την οικονομική ανάπτυξη, τον πολιτισμό, τις Δημοτικές υπηρεσίες, το περιβάλλον, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Στόχος του συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή σωστών πρακτικών καθώς και η ανάλυση των πολιτικών που ακολουθεί ο κάθε Δήμος για να διευκολύνει την καθημερινή ζωή του πολίτη. Μετά την λήξη του συνεδρίου η ανταλλαγή απόψεων συνέχισε για όλο τον μήνα του Φεβρουαρίου μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης διαδικτυακής πύλης.
Ο Βασίλης Μαργάρας είχε συνάντηση με τον με Γενικό Γραμματέα της Τουρκικής ‘Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων κ. Hayretin Gungor με τον οποίο και συζήτησε για την εφαρμογή του Καλλικράτη στο Νότιο Αιγαίο καθώς και για θέματα Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων σε Δήμους και Κοινότητες.
Ένα βασικό συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν ότι οι Δήμοι, πέρα από την υπογραφή τυπικών Συμφώνων φιλίας θα πρέπει πλέον να συνεργάζονται σε συγκεκριμένους τομείς προκειμένου να προωθούν κοινούς στόχους (για παράδειγμα στο τομέα της προστασίας κοινών θαλάσσιων συνόρων). Το συνέδριο έκλεισε με την ευχή να υπάρξει εκτενέστερη συνεργασία με τουρκικούς και ελληνικούς Δήμους στο μέλλον.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου