Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Το Πρόγραμμα Άγονη Γραμμή Γόνιμη στην Τήνο


Ο Δήμος Τήνου, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, και, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΙΑΔΡΑΣΗ» και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού διοργανώνουν από κοινού το πρόγραμμα «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ» που θα διεξαχθεί 15-19 Μαρτίου 2011 σε όλη την Τήνο.
Το πρόγραμμα «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ» είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα σε ελληνικά νησιά και επισκέπτεται φέτος για πρώτη φορά την Τήνο, με μια πλούσια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων και πολιτιστικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους.
Περιλαμβάνει διαδραστικά εργαστήρια ψηφιδωτού, kung fu, δημιουργίας διαδικτυακής εφημερίδας και comics, καθώς και παιχνίδια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, που θα πραγματοποιηθούν στα δημοτικά σχολεία Τήνου, Εξώμβουργου, Πύργου και Στενής-Φαλατάδου. Επίσης, στο Γυμνάσιο Τήνου θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι με την Καμεράτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που θα προετοιμάσει τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στη συναυλία της Ορχήστρας στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό περιλαμβάνουν κινηματογραφικές προβολές (16/3), ανοιχτή συζήτηση για τρόπους ενεργειακής αυτονομίας στα ελληνικά νησιά (17/3) και συναυλία με την Καμεράτα, Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής σε συνεργασία με το ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (18/3).
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ χορηγός είναι η Blue Star Ferries.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου