Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΕΠΑΦΕΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ

& ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κος Μανόλης Μαργαρίτης, την Πέμπτη 03 Μαρτίου 2011 συναντήθηκε στον Πειραιά με την Υφυπουργό του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κα Ελπίδα Τσουρή, με παράγοντες από την ΕΥΔΑΠ και με τους Δημάρχους των μικρών νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Κατά τη συνάντηση έγινε διαβούλευση σχετικά με την πρόταση της ΕΥΔΑΠ να αναλάβει τη δημιουργία υποδομών αλλά και τη διαχείριση της ύδρευσης, της αποχέτευσης, των ΒΙΟ.ΚΑ και των μονάδων αφαλάτωσης των μικρών νησιών.
Την ίδια ημέρα ο Δήμαρχος συναντήθηκε με την Υφυπουργό του Υπουργείου Παιδείας και διά Βίου Μάθησης, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου και συζήτησαν σχετικά με το επίμαχο ζήτημα των συνενώσεων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο Δήμαρχος κατέθεσε στην Υφυπουργό την απόφαση - ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τις αποφάσεις των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, τα έγγραφα των συλλόγων διδασκόντων των σχολικών μονάδων και τα έγγραφα των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, και της εξέφρασε την αντίθετη με τις συνενώσεις γνώμη της ναξιώτικης κοινωνίας. Η Υφυπουργός αφού ενημερώθηκε για την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού και ταυτόχρονα ορεινού μας Δήμου, δεσμεύτηκε ότι το Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου δεν θα περάσει σε διαδικασία συνένωσης και θα συνεχίσει τη λειτουργία του.
Επίσης, στο Υπουργείο Παιδείας συναντήθηκε με την αναπληρώτρια Υπουργό κα Φώφη Γεννηματά, όπου ο Δήμαρχος της κατέθεσε το ενδιαφέρον του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να ενταχθεί στο πρόγραμμα της «Δια βίου μάθησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου