Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΠΙΤΑ ΠΕΦΟ ΝΑΞΟΥ: Είμαστε περήφανοι που είμαστε Ολυμπιακοί

Ο φίλαθλος κόσμος της ΠΕΦΟ Νάξου έκλεψε την παράσταση αναγκάζοντας τον προσκεκλημένο Γιώργο Αμανατίδη να μιλήσει με κολακευτικά λόγια για την ζεστή ατμόσφαιρα που ένιωσε στο νησί μας

Ήταν από εκείνες τις βραδιές που όλοι κρατούν στην ανάμνησή τους ως ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Από τις βραδιές που οι μικροί θα λένε ότι είδαν από κοντά ένα ίνδαλμα τους και πήραν αυτόγραφό του (μαζί με ένα γλυκό χαμόγελο) ενώ οι μεγάλοι θα ανατρέξουν στο παρελθόν ώστε να θυμηθούν ανάλογες στιγμές με τους δικούς τους παιδικούς ήρωες. Η ΠΕΦΟ Νάξου έκοψε το βράδυ του Σάββατου (12/03) την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο κλαμπ Ocean και έκλεψαν την παράσταση με τον ρυθμό των οπαδών του Ολυμπιακού, την ζωντάνια των μικρών αλλά και μεγαλύτερων φαν του «θρύλου» και βέβαια με την υποδοχή που επιφύλαξαν στον επίσημο προσκεκλημένο της βραδιάς, τον Γιώργο Αμανατίδη, που είναι μέλος σήμερα του προπονητικού τιμ των ακαδημιών του Ολυμπιακού. Τον δυναμικό κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού , ο οποίος φόρεσε την «ερυθρόλευκη» φανέλα από το 1993 έως το 2003 και σ΄ αυτή τη δεκαετία γεύτηκε έξι πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο Ελλάδας.

Υποδοχή
Όμως, η καλή ημέρα είχε φανεί από το πρωί… Όταν έφτασε στο αεροδρόμιο της Νάξου μαζί με εκπροσώπους των εφημερίδων «Πρωταθλητής» (Κώστας Σαμοθράκης) και «Γαύρος» (Γιάννης Χάρος), οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι η Νάξος είναι κόκκινο νησί. Πρέπει να σημειώσουμε ότι τουλάχιστον 200 φίλοι του Ολυμπιακού λειτούργησαν ως επιτροπή υποδοχής με αυτοκίνητα σημαιοστολισμένα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο ενώ καπνογόνα και κόρνες είχαν μετατρέψει το χώρο υποδοχής σε ένα «μίνι Καραϊσκάκη¨. Κάτι ανάλογο συνέβη και το βράδυ με τον Γιώργο Αμανατίδη να μένει άφωνος τη στιγμή που ετοιμάζονταν να μπει στο κλαμπ για την τελετή. Τα καπνογόνα και τα βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα μέρα και ο ενθουσιασμός των φίλων του Ολυμπιακού άρχισε να χτυπάει …κόκκινο.

Υπόκλιση
Συνθήματα υπεροχής αλλά και πανηγύρια με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός μετά από έναν χρόνο επιστρέφει και πάλι στον θρόνο του έχουν την τιμητική τους στη διάρκεια της βραδιάς ενώ ο Γιώργος Αμανατίδης «κουράστηκε» να μοιράζει αυτόγραφα και να φωτογραφίζεται με μικρούς και μεγάλους φίλους του «Θρύλου». Λίγο πριν την κοπή της πίττας διαβάστηκε μήνυμα του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη, ενώ τιμήθηκαν για την προσφορά τους τόσο ο Αμανατίδης όσο και οι εκπρόσωποι των εφημερίδων “Πρωταθλητής” και “Γαύρος” αλλά και οι ίδιοι οι Σαμοθράκης και Χάρος. Στη συνέχεια κόπηκαν δύο πίττες (μία Ολυμπιακός και μία ΠΕΦΟ) με τους Αμανατίδη και Σάββα Τουλούπη (πρόεδρο της ΠΕΦΟ) να ενώνουν τις δυνάμεις τους ενώ μεγάλος τυχερός ήταν ο μικρός Θανάσης Καραμανής που κέρδισε και μία φανέλα της αγαπημένης του ομάδας με τις υπογραφές όλων των παικτών του Ολυμπιακού. Ανάμεσα στα δώρα που κληρώθηκαν ήταν ένα εισιτήριο διαρκείας για την επόμενη χρονιά, προσκλήσεις σε αγώνα μπάσκετ, φανέλα του Ολυμπιακού στα τμήματα μπάσκετ, ποδόσφαιρο και α.α.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι τόσο ο Αμανατίδης, όσο και οι Σαμοθράκης, Χάρος μίλησαν με ενθουσιασμό για την υποδοχή που συνάντησαν στο νησί και την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο κλαμπ και παρότρυναν τους παρευρισκόμενους να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους υποστηρίζοντας την ομάδα τους πάντα σε κόσμιο επίπεδο.

Καλεσμένοι
Πρέπει να αναφέρουμε ότι τις τιμητικές πλακέτες παρέδωσαν οι Σάββας Τουλούπης (σε Αμανατίδη) ως πρόεδρος, Μιχάλης Μαχαιριώτης (στην εφημερίδα «Πρωταθλητής») ως αντιπρόεδρος, Μάριος Βασαλάκης (στην εφημερίδα «Γαύρος»), Θανάσης Αναστασιάδης (στον Κ. Σαμοθράκη) και Δημήτρης Κανέλης (στον Γιάννη Χάρο). Πολλά ήταν τα μέλη της ΠΕΦΟ (μικροί και μεγάλοι) που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτή της ονειρεμένης βραδιάς ενώ από πλευράς επωνύμων της Νάξου διακρίναμε τους Γιώργο Γκούφα (πρόεδρος Περιφερειακού συμβουλίου), Γιάννη Μπαρδάνη (πρώην Δήμαρχος Δρυμαλίας) και από τον αθλητικό χώρο του Πέτρο Μαράκη (προπονητής Πανναξιακού) και Ηλία Ορφανό (προπονητής Φιλωτίου)
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου