Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η ΝΑΞΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΣΗ ΙΤΒ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Από τον γνωστό ξενοδόχο κ. Βαγγέλη Κάβουρα, ζητήσαμε την άποψη για την παρουσία της Νάξου στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου
Ο κ. Κάβουρας μας έστειλε την παρακάτω "ανταπόκριση":
"Αυξηση του αριθμού των διεθνών αγοραστών στην ΙΤΒ Berlin ενίσχυσε την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αγορά για την ταξιδιωτική βιομηχανία .
Περίπου 170.000 επισκέπτες παρευρέθησαν στην κορυφαία αυτή εμπορική έκθεση στον κόσμο για τη διεθνή τουριστική βιομηχανία και συμμετείχαν 187 χώρες και αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η μοναδική χρονιά που η σημαία της Ελλάδας δεν κυμάτιζε δίπλα στις άλλες σημαίες των χωρών !
Ρεκόρ θεατών στην ITB Berlin σημειώθηκε φέτος περίπου 7.000 δημοσιογράφοι από 94 χώρες
Η 45η έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου έκλεισε προσελκύοντας ένα σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό των αγοραστών από το εξωτερικό και τα καλύτερα στοιχεία εκθέτη ποτέ. Η Πολωνία ήταν η τιμώμενη χώρα για φέτος στην ITB Berlin 2011
Στην έκθεση του Βερολίνου για την Νάξο και τις μικρές Κυκλάδες παραβρέθηκαν για φέτος ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής, κος Μαργαρίτης Ιωάννης, ο κος Κατσαράς Ευάγγελος (ταμίας της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου) και ο κος Κάβουρας Ευάγγελος ( μέλος του Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων , και εκπρόσωπος από τον Δήμο και την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου)
Την χαρά μας έκανε να μας τιμήσει με την παρουσία του ο Δήμαρχος Νάξου κος Μανόλης Μαργαρίτης , που να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος Δήμαρχος που επισκέπτεται έκθεση τουρισμού στο εξωτερικό και η παρουσία του μας έδωσε περισσότερη τιμή στην παρουσίαση των νησιών μας στο χώρο της έκθεσης.
Την πρώτη μέρα στην έκθεση είχαμε πληθώρα συναντήσεων , προεξεχομένων αυτών, τη συνάντηση με τον υπουργό πολιτισμού και Τουρισμού, κο Γερουλάνο, με τον κο Γιώργο Νικητιάδη Υφυπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού με τον Έλληνα Πρέσβη στην Γερμανία κο Τάσο Τρικούνη, με τον κο Παναγιώτη Σκορδά Πρόεδρο του ΕΟΤ στην Γερμανία , Αυστρία και Ουγγαρία και με τον κο Klaus Laepple, πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανών Τουριστικής Βιομηχανίας BTW
Στο περίπτερο μας επισκέφτηκαν και αυτοπροσώπως για να μας τιμήσουν με την παρουσία τους
Και η ομιλία του κο Γερουλάνου στο περίπτερο μας ήταν η εξής
«Το κλίμα στη Γερμανία αλλάζει. Σταδιακά μεν, αλλά δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ένα νέο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και κάθε τι το ελληνικό» μας αναφέρει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. «Υπάρχει η αίσθηση ότι κάτι αλλάζει στη χώρα, ότι αρχίζουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και αυτό δημιουργεί και τις σωστές συνθήκες για τον τουρισμό» επισημαίνει ο κ. Γερουλάνος. Προσθέτει δε: «Η δουλειά που έχει γίνει τελευταία, τόσο από τους επαγγελματίες του κλάδου όσο και από την Πολιτεία, η δυνατότητά μας να αντιδρούμε γρήγορα και αποτελεσματικά στις ανάγκες της αγοράς, δημιουργεί νέες συνθήκες εμπιστοσύνης με όσους προωθούν την Ελλάδα ως προορισμό. Δημιουργούμε καινούργιες συμμαχίες βασισμένες πάνω σε σωστά θεμέλια και επενδύουμε με το μάτι στο μέλλον και όχι μόνο στην επόμενη τουριστική σεζόν. Η αίσθηση με την οποία φεύγουν οι συνομιλητές μας είναι ότι ο ελληνικός τουρισμός δεν θα ξανακοιτάξει ποτέ πίσω».
Ο Υπουργός δοκίμασε το κίτρο μας αλλά και την γραβιέρα μας και έμεινε πολύ εντυπωσιασμένος.
Την πρώτη μέρα της έκθεσης δεν ήταν δυνατόν να παραβρεθεί ο Δήμαρχος στις εμφανίσεις αυτές γιατί λόγο καιρού στην Νάξο δεν κατάφερε να έρθει !!
Στην έκθεση του Βερολίνου επιδιώξαμε να ρθούμε σε επαφή με κανάλια του γερμανικού τύπου αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης και να μιλήσουμε για το νησί μας !
Συνέντευξη στο Γαλλικό κανάλι 5 η οποία θεωρείτε μια από τις πιο σημαντικές , γιατί από ότι μας ανάφερε ο δημοσιογράφος του καναλιού φέτος η Γαλλία μετά τα γεγονότα με την Τυνησία 2.000.000 τουρίστες που πήγαιναν κάθε χρόνο στην χώρα αυτή φέτος θα είναι πρόθυμοι να επισκεφτούν την Ελλάδα μας και τα ελληνικά νησιά μας !! αλλά όπως και κάθε επισκέπτης που ήρθε στο χώρο μας !!
Συνέντευξη στο Αγγλικό κανάλι E4 το οποίο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί μας ! Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο διευθύνων σύμβουλος του μεγάλου βρετανικού ταξιδιωτικού οργανισμού Τhomas Cook, Ρeter Fankhausen μετά τη συνάντηση που είχαμε μας δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει επανέλθει δυναμικά στις αγορές και θα σημειώσει αύξηση το επόμενο καλοκαίρι». Ο βρετανικός όμιλος ταξιδίων που μεταφέρει περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες στην Αίγυπτο κάθε χρόνο ελπίζει να αντισταθμίσει τις απώλειες από την ακύρωση ταξιδιωτικών πακέτων στην περιοχή, με την οργάνωση ταξιδιών σε εναλλακτικούς προορισμούς, όπως την Ελλάδα και την Ισπανία.
Συνέντευξη στο Γερμανικό κανάλι με την καθημερινή ενημέρωση τουρισμού σε όλη την Γερμανία και Αυστρία, το οποίο έδειξε επίσης ενδιαφέρον για το νησί μας ! ( κάποιες από τις συνεντεύξεις μας τις ετοιμάζουμε και θα τις παρουσιάσουμε τις επόμενες μέρες από το τηλεοπτικό κανάλι του νησιού μας )
Στο περίπτερο μας ήρθαμε σε επαφή με τουριστικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο και οι για όλων των ειδών τουρισμού, ήρθαμε σε επαφή με ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες για την άμεση αερομεταφορά των επισκεπτών μας από κάθε σημείο της Ελλάδας προς το αεροδρόμιο της Νάξου, αλλά και για άμεση αερομεταφορά ασθενών από το νησί μας σε περίπτωση ανάγκης !! Καταφέραμε να μαζέψουμε πάνω από 70 κάρτες τουριστικών πρακτόρων τις οποίες σας τις προβάλουμε ώστε να μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος του νησιού μας να έρθει σε επαφή μαζί τους ( πιστεύουμε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνετε αυτό από όσες εκθέσεις έχουμε πάρει μέρος έως τώρα ! )
Κάποιες φώτο από τις συναντήσεις που είχαμε με τουριστικούς πράκτορες για να συνεργαστούν με τους φορείς του τουρισμού στα νησιά μας
Την μέρα που έφτασε ο Δήμαρχος με την γυναίκα του στην Γερμανία ( και ήταν η πρώτη τους φορά ) τους είχαμε κανονίσει συνάντηση το βράδυ με τον Έλληνα της Γερμανίας τον κο Κώστα Παπαναστασίου το οποίο το είχαμε κανονίσει από το προηγούμενο βράδυ και βρεθήκαμε στο εστιατόριό του στην Fasanen str. με σκοπό να γίνει μία συναυλία στην Νάξο με την παρουσία του
Η συνάντηση του Δημάρχου μας ήταν αναγκαία για την οργάνωση αυτού του μεγάλου γεγονότος με τον δημοφιλέστερο Έλληνα καλλιτέχνη που ζει στην Γερμανία που τον γνωρίζει όλος ο ελληνισμός της αλλά κάθε γερμανός πολίτης !
Η συνάντηση μας με τον Κο Παπαναστασίου.
Την επομένη μέρα καταφέραμε να φέρουμε τον μεγάλο αυτόν καλλιτέχνη στο περίπτερό μας και με την παρουσία του να γίνει πόλος έλξης στους δημοσιογράφους αλλά και στο κοινό της έκθεσης ( για να του πάρουν κάποιο αυτόγραφο )
Η επόμενη συνάντηση που κάναμε μετά από αυτό το γεγονός ήταν να πάμε μαζί στο ιδιαίτερο γραφείο του κο. Π. Σκορδά ( είναι και φίλοι από ότι καταλάβαμε αργότερα ) και να κανονίσουν τον τρόπο που ο ΕΟΤ στην Γερμανία θα διαφημίσει την παρουσία του κο Παπαναστασίου στο γερμανικό κοινό ώστε το καλοκαίρι που θα μας τιμήσει με την παρουσία του στο νησί μας να παρεβρεθούν όσοι γερμανοί παραθερίζουν στις Κυκλάδες αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα για την συναυλία που θα μας πραγματοποιήσει !
Αμέσως μετά την επιτυχημένη αυτή συνεργασία προσκαλέσαμε στο εστιατόριο του κο. Παπαναστασίου τον Πρόεδρο του Εότ κο Σκορδα, τον Δήμαρχο με την γυναίκα του , τα άλλα μέλη που εκπροσωπούσαν την Νάξο στην Γερμανία αλλά και 4 δημοσιογράφους για να τους γνωστοποιήσουμε το γεγονός που πρόκεται να γίνει στο νησί μας (την κα Johanna Wech δημοσιογράφο στη μεγαλύτερη εφημερίδα του Βερολίνου- Berliner Morgenpost, τον Κο Αντρέα Στεφανή, τον κο Frank Jaeger , και τον κο Klaus Kroif ,( γνωστοί δημοσιογράφοι στο γερμανικό τύπο ) οι οποίοι μας πληροφόρησαν ότι είναι μια πολύ καλή και έξυπνη ευκαιρία για την προβολή του νησιού μας στο γερμανικό κοινό με μηδαμινό κόστος.
Στην φώτο είναι το γεύμα που οργανώσαμε στο εστιατόριό του, ο οποίος τίμησε με ένα από τους δίσκους του τον Δήμαρχο μας ως η αρχή μιας άριστης συνεργασίας ! ( κάποιες σκηνές από τις επαφές μας με τον καλλιτέχνη αλλά και την Ναξιώτικη βράδια που οργανώσαμε στο Βερολίνο τις ετοιμάζουμε και θα τις παρουσιάσουμε τις επόμενες μέρες από το τηλεοπτικό κανάλι του νησιού μας )
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ένωση Νάξου και τον Κο Δημήτρη Καπουνη για την γραβιέρα που μας έστειλε στην Γερμανία, τον Κο Προμπονά για το Κίτρο που μας έστειλε , γιατί πραγματικά αυτά τα 2 προϊόντα που ήταν στο περίπτερο της Νάξου ήταν πόλος έλξης για το κοινό αλλά και για οποίον επισκέφτηκε το περίπτερό μας ! Και αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί έδειξαν ενδιαφέρον για τα προϊόντα αυτά που μας έδωσαν τις κάρτες τους για να έρθουν σε επαφή μαζί τους και άλλοι πάλι μας ανάφεραν ότι θα έρθουν φέτος στην Νάξο μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν τα προϊόντα αυτά και από κοντά !
Τέλος θα θέλαμε επίσης να σας τονίσουμε ότι πολλοί, δυσαρεστήθηκαν που το περίπτερό μας δεν ήταν μαζί με τα άλλα νησιά των Κυκλάδων έτσι ώστε ο κόσμος που ενδιαφερόταν για τις Κυκλάδες και την Νάξο με τις μικρές Κυκλάδες να μην μας βρίσκει εύκολα , ( μας είχαν τοποθετήσει ανάμεσα στην Εύβοια και στην Κρήτη ) και καμία από τις φωτογραφίες του περιπτέρου δεν μας θύμιζε Νάξο !! Πιστεύουμε τα αρμόδια άτομα να το προσέξουν αυτό ώστε στις επόμενες εκθέσεις να είμαστε με όλα τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων και να έχουμε περισσότερες φωτογραφίες με τις παραλίες μας και τις ομορφιές του νησιού μας !
Η επόμενη έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί από Τετάρτη έως Κυριακή, 7 έως 11 Μαρ 2012. Η τιμώμενη χώρα θα είναι η Αίγυπτος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου