Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Άνδρο τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το δεύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων παραμένει για πέμπτη εβδομάδα χωρίς χώρο απόθεσης απορριμμάτων μετά το κλείσιμο, λόγω κατολίσθησης, της μίας και μοναδικής χωματερής του. Πέρα από το γεγονός ότι, εδώ και χρόνια, δεν έχει καταστεί δυνατόν να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος ΧΥΤΑ σε ένα από τα πλέον τουριστικά νησιά της χώρας, ειδικά η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες είναι απαράδεκτη. Παρά την έντονη ανησυχία και τις εκκλήσεις των κατοίκων του νησιού, τα συναρμόδια Υπουργεία δεν δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει το πρόβλημα και δεν φαίνεται να έχουν ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση ενός οξύτατου προβλήματος, το οποίο αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για το φυσικό περιβάλλον του νησιού και συνολικά για την τοπική κοινωνία.
Η περίπτωση της Άνδρου δεν είναι η μοναδική. Πολλά νησιά του Αιγαίου αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα γεγονός που αντικατοπτρίζει την πολύμηνη αδράνεια της κυβέρνησης στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει σε προτεραιότητα το ζήτημα της ορθολογικής και βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων ειδικά στα νησιά μας, με στόχο την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.
Για το σκοπό αυτό ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος του κόμματος Δρ. Μίλτος Βασιλόπουλος επισκέπτεται αύριο την Άνδρο προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα και να ενημερωθεί από τους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση που επικρατεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου