Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

«Ηλεκτρονική Αγορά για Τοπικά Παραγόμενα Προϊόντα»

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων προσκαλεί τους επιχειρηματίες-μέλη του οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και διακίνηση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων (π.χ. κρασιά, τυριά, μέλι, γλυκά αλλά και κεραμικά, χειροτεχνήματα κ.α.) να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στην παρουσίαση του νέου ψηφιακού «εργαλείου» του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,

«Ηλεκτρονική Αγορά για Τοπικά Παραγόμενα Προϊόντα»
Μέσω της εφαρμογής αυτής, η οποία έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων των Κυκλάδων, τόσο οι παραγωγοί, όσο και έμποροι/διακινητές τοπικών προϊόντων μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους μέσω του Διαδικτύου σε δυνητικούς πελάτες στα νησιά του Νομού, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και αν οι ίδιοι δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες τεχνολογικές υποδομές, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η δικτυακή πύλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων www.e-kyklades.gr.
Η νέα αυτή εφαρμογή προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Επιμελητηρίου για στήριξη της παραγωγής και εμπορίας των τοπικών προϊόντων και της τοπικής αγοράς.
Προκειμένου να τονωθεί η κυκλοφορία των προϊόντων, καταρχήν εντός του Νομού, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα τα ποιοτικά Κυκλαδικά τοπικά προϊόντα να βρουν διαύλους πώλησης και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχει επιτευχθεί ειδική συμφωνία με γνωστή εταιρεία ταχυμεταφορών, μέσω της οποίας τα προϊόντα θα παραδίδονται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και ταχύτητα σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές. Προσοχή: Οι ιδιαίτερα χαμηλές τιμές θα ισχύουν και για τη διακίνηση προϊόντων από νησί σε νησί.
Ειδικά στον τομέα των τροφίμων και ποτών, η νέα αυτή υπηρεσία συμβαδίζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της Πρωτοβουλίας AegeanCuisine, μέσω της οποίας γίνεται μια προσπάθεια ανάδειξης της αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας και των τοπικά παραγόμενων προϊόντων των νησιών μας.
Τέλος, στη συνάντηση αυτή θα αναζητηθούν τρόποι για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη προώθηση των προϊόντων τα οποία παράγονται στο Νομό μας.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη και, με ταυτόχρονη διασύνδεση, στα γραφεία του Επιμελητηρίου σε Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Τήνο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου