Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Εντάχθιηκε τελικά στο ΕΣΠΑ ο Παιδικός Σταθμός Χώρας Νάξου

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτη Χατζημιχάλη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, το έργο «Παιδικός Σταθμός Χώρας Νάξου» με προϋπολογισμό 980 χιλ. €.

Ο νέος αυτός παιδικός σταθμός προβλέπεται να βελτιώσει σημαντικά τις αυξημένες ανάγκες φροντίδας και ασφάλειας των νηπίων στη Χώρα της Νάξου, δεδομένου ότι οι δύο σταθμοί που λειτουργούν σήμερα, συνολικής δυναμικότητας 62 νηπίων, στην πράξη εξυπηρετούν 106 νήπια.
Το κτίριο που θα κατασκευαστεί θα είναι διώροφο με υπόγειο, συνολικού εμβαδού 494 τ.μ. και θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας 35 νηπίων.
Στο ισόγειο θα γίνονται οι κυρίως λειτουργίες του παιδικού σταθμού και θα περιλαμβάνονται χώρος αναμονής, δύο αίθουσες απασχόλησης νηπίων, αίθουσα ύπνου, κουζίνα, χώροι υγιεινής, γραφείο διευθυντή και γραφείο πολλαπλών χρήσεων. Στον όροφο θα λειτουργήσουν τα γραφεία διοίκησης, γραφείο ιατρικής βοήθειας καθώς και γραφείο κοινωνικής μέριμνας, ενώ στο υπόγειο θα στεγαστούν οι βοηθητικές εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του κτιρίου.
Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου