Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ο Γ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

«Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, για συγχώνευση και κλείσιμο σχολείων στις Κυκλάδες, αποτελεί τη συνέχιση μιας αυταρχικής κυβερνητικής πολιτικής που αγνοεί παντελώς τις ιδιαιτερότητες των νησιών μας.

Η απόφαση αυτή, πραγματοποιείται ερήμην των νησιωτών και της συνταγματικής επιταγής του άρθρου 101, που προβλέπει ότι «.…ο κοινός νομοθέτης και η διοίκηση όταν δρουν κανονιστικά, έχουν υποχρέωση να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών..».

Το σύνολο των αποφάσεων που πάρθηκαν σε επίπεδο δήμων και τοπικών συμβουλίων σχετικά με την κατάργηση – συγχώνευση των σχολείων, αγνοήθηκε από τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Θύματα, στη συγκεκριμένη περίπτωση πέφτουν σχολεία και μαθητές στα νησιά Άνδρος, Νάξος, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Σαντορίνη και Αμοργός.

Σχολικές μονάδες, που για δεκαετίες λειτουργούσαν ως θεματοφύλακες της πνευματικής, πολιτιστικής παράδοσης και φυσιογνωμίας, αλλά και ως κιβωτοί διατήρησης των συγκεκριμένων χωριών.

Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, ξεχνά τις προεκλογικές της εξαγγελίες για ενίσχυση της παιδείας και με αυταρχικό και προσβλητικό τρόπο προς το Σύνταγμα, τους θεσμούς και τους νησιώτες, προχωρά στην υλοποίηση αποφάσεων που ουσιαστικά οδηγούν σε πνευματικό και πολιτιστικό μαρασμό τα χωριά των Κυκλάδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου