Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΝΑΞΟΥ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ

To παραλιακό πολυτελές ξενοδοχείο (Naxos Resort) που επρόκειτο να φιλοξενήσει την εκδήλωση της κοπής της πίτας της τοπικής οργανώσεως της Ν.Δ., προ ημερών, είχε προετοιμάσει μενού για περίπου 150 συντοπίτες, συνδημότες μας. Όμως έπεσε έξω σε ό,τι αφορά στην προσέλευση των φίλων και ψηφοφόρων της Ν.Δ. στην εν λόγω ετήσια εκδήλωση. Τουλάχιστον 330 ήταν οι συγκεντρωθέντες! Γι’ αυτό και η κουζίνα του «N.R.» «πήρε φωτιά και άναψε» προκειμένου να ικανοποιήσει τις γαστριμαργικές απαιτήσεις όλου αυτού του κόσμου. Και τα κατάφεραν τα σαΐνια τού εν λόγω ξενοδοχείου μια χαρά!..


Μπροστά σε μία κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, η εν λόγω εκδήλωση ξεκίνησε. Και ξεκίνησε υπό τις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις των εκατοντάδων «γαλάζιων» ψηφοφόρων και ένθερμων υποστηρικτών της Ν.Δ.

Από το βήμα της πρωτοχρονιάτικης εκδηλώσεως στο κοινό μίλησαν οι Γιάννης Βρούτσης, αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ., βουλευτής Κυκλάδων Μανώλης μαργαρίτης, δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ο κ. Βρούτσης:

«Σας διαβεβαιώνω ότι αυτή συγκέντρωση σήμερα δείχνει το κλίμα που επικρατεί παντού στην Ελλάδα... Αυτή η σημερινή δείχνει ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανατροπές και αλλαγές απέναντι σε αυτό που σήμερα βιώνουμε, σε αυτό που σήμερα μας κάνει να αισθανόμαστε αυτή τη μεγάλη απαισιοδοξία. Λέγεται, φίλες και φίλοι, νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες, ότι σε αυτή την παραδοσιακή διαδικασία του θεσμού της αγιοβασιλόπιτας άλλοτε οι ευχές πιάνουν και άλλοτε οι ευχές δεν πιάνουν. Εμείς πέρυσι, σε αυτή την αντίστοιχη εκδήλωση, δώσαμε μία ευχή: Μία ευχή… και λέγαμε το 2010 να είναι καλύτερο από το 2009. Αυτή η ευχή δεν έπιασε. Στην ίδια όμως διαδικασία δώσαμε και μία άλλη ευχή: Είπαμε ότι στις εκλογές του 2010 -τις δημοτικές εκλογές εννοώ- επιτέλους εδώ στη Νάξο να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Εε, αυτή η ευχή έπιασε. Και είναι κάτι αυτό που μας κάνει όλους να νιώθουμε όχι απλώς περήφανοι αλλά συγκινημένοι. Συγκινημένοι γιατί αυτό ήταν μία προσδοκία που ερχόταν μέσα από βάθη δεκαετιών. Κι αυτή προσδοκία και το ονείρου που έγινε σήμερα πραγματικότητα και το τιμόνι που αναλαμβάνει αυτή η νέα δημοτική αρχή με τον Μανώλη μπροστά δημιουργεί ελπίδες, δημιουργεί προσδοκίες, δημιουργεί προοπτική για μία Νάξο που όλοι ονειρευόμαστε! Ναι μεν η παράταξη, η Ν.Δ. στήριξε με τις πολιτικές της δυνάμεις αυτή την αυτοδιοικητική προσπάθεια, σήμερα όμως αυτό το καράβι που κυβερνήτης είναι ο Μανώλης και το πλήρωμά του είναι η δημοτική αρχή, πρέπει να βρει καλό λιμάνι. Και να πετύχει. Πρέπει να κάνει πορεία επιτυχημένη. Και η δημοτική αρχή έχει ένα πολύ δύσκολο έργο. Γιατί σε αυτή τη νέα ανθρωπογεωγραφική ενότητα οι προκλήσεις είναι πολλές. Ναι μεν εμείς θα παλέψουμε, και είμαι σίγουρος και αισιόδοξος, για τη μαχητικότητα και την επάρκεια αυτής της νέας ομάδας, όμως πρέπει να γνωρίζετε, και αυτό κρατήστε το, γιατί είμαστε στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, ότι αυτή προσπάθεια θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά πολλά προβλήματα. Και το μεγαλύτερο από όλα είναι η μείωση των πόρων. Γι’ αυτό ζητάω από όλους σας, και ξέρω ότι θα εισπράξετε θετικά το μήνυμα που σας δίνω σήμερα, να υπάρχει και η απαραίτητη κατανόηση. Μην περιμένουμε τα πάντα αμέσως. Όλα θα έρθουν σιγά-σιγά. Μεράκι, γνώση, εμπειρία υπάρχει…

…Πολλά συγχαρητήρια στο νέο διοικητικό συμβούλιο της τοπικής για αυτή την σπουδαία εκδήλωση. Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις διοικήσεις των τοπικών. Πολλά συγχαρητήρια στον νέο δήμαρχο, στους άμεσους συνεργάτες του δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας αλλά και σε όλο το νέο δημοτικό συμβούλιο. Χρόνια πολλά σε όλους!».

Μ. Μαργαρίτης:

«Αγαπητοί μου συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, σεβαστέ πατέρα, αγαπητέ βουλευτά, αγαπητοί αξιωματούχοι της Ν.Δ., αγαπητοί συναγωνιστές στην αυτοδιοίκηση, αγαπητοί πρόεδροι, αγαπητέ πρόεδρε της τοπικής, αγαπητά μέλη καλησπέρα σας! Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος και ευχαριστημένος γιατί ξέρω ότι εκπροσωπώ απόψε κάτι διαφορετικό. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι ειδικά οι «κάτω Ναξιώτες», δημότες δηλαδή του παλιού δήμου Νάξου, δήμαρχο της Ν.Δ., ποτέ δεν είχαν χαιρετήσει το τελευταίο μισό αιώνα.… Είμαι πολύ συγκινημένος, φίλες και φίλοι που μαζί με τους συνεργάτες μου είμαστε επιφορτισμένοι όλοι μας να διοικήσουμε αυτόν τον νέο δήμο. Έχω μία σιγουριά, έχω μία αισιοδοξία που προέρχεται από το γεγονός ότι στηρίζομαι σε άξιους ανθρώπους που έχω δίπλα μου. Έχουμε αναλάβει αυτόν τον καινούργιο δήμο, ο οποίος καλείται να πορεύεται σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή. Παρόλα αυτά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι με τη δουλειά μας, με τις εμπειρίες μας -… δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να πετύχουμε… νοικοκυροσύνη χρειάζεται- θα πάμε μπροστά. Είμαστε σίγουροι γι’ αυτό. Σ’ αυτές τις εκλογές πού μας έδωσαν μία μεγάλη νίκη -και αυτό οφείλεται όχι μόνο στους ψηφοφόρους της Ν.Δ., αλλά και πάρα πολλούς άλλους συμπολίτες και συντοπίτες μας που προέρχονται από σχεδόν όλους τους πολιτικούς χώρους-, το σημαντικό είναι ότι εκτός όλων αυτών των ανθρώπων για τους οποίους έκανα λόγο -και τους οποίους τους ευχαριστώ ολόψυχα για τη συμπαράστασή τους-, πίσω μου υπήρχε η Ν.Δ. ενωμένη. Για ένα να είστε σίγουροι: ο τόπος μας θα πάει μπροστά! Έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας για να δουλέψουμε για τα νησιά μας. Πρόεδρε της τοπικής, Γιώργο Αντωνόπουλε, αγαπητοί συνδημότες, αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητοί συναγωνιστές, χρόνια πολλά σε όλους σας. Χρόνια πολλά στις οικογένειές σας».

*Χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες απηύθυναν και οι κ. Λουλουδάκης, αναπληρωτής τομεάρχης Οργανωτικού της Ν.Δ., Νικολίας, πρόεδρος ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Κόκκινος, τέως περιφερειάρχης και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου νοτίου Αιγαίου και Κασαλιάς, περιφερειάρχης της Ν.Δ. στις Κυκλάδες.

*Ο πρόεδρος της γαλάζιας τοπικής Γιώργος Αντωνόπουλος, στο ξεκίνημα της εκδηλώσεως καλωσόρισε όλο τον κόσμο και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και κάθε προσδοκία τους να γίνει πραγματικότητα μέσα στο 2011.
Γ.ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου