Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Ο νέος δήμαρχος Νάξου Μανώλης Μαργαρίτης, λίγο πριν γίνουν γνωστά και τα τελευταία αποτελέσματα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, και ενώ το αποτέλεσμα το τελικό ουσιαστικά είχε κριθεί ο κ. Μαργαρίτης εν μέσω ζητωκραυγών 1.000 και πλέον συνδημοτών μας που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το εκλογικό του κέντρο, και συνοδευόμενος από τους νέους δημοτικούς συμβούλους και τους συνεργάτες του όλους, κατευθύνθηκε προς το εκλογικό του κέντρο.

Εκείνες τις στιγμές έλαμψε ο κεντρικός παραλιακός δρόμος της Χώρας μπροστά από το εκλογικό κέντρο του μεγάλου νικητή του δευτέρου γύρου των Δημοτικών Εκλογών. Ήταν τα βεγγαλικά που εκτοξεύονταν από τα ελλιμενισμένα στην Μικρή Σκάλα αλιευτικά σκάφη, οι ιδιοκτήτες των οποίων πανηγύριζαν για τη μεγάλη νίκη του με ποσοστό 57% νέου δημάρχου Νάξου.

Από την είσοδο μπροστά του εκλογικού του κέντρου, ο κ. Μαργαρίτης από προηγουμένως «πνίγηκε» στις αγκαλιές και στα φιλιά εκατοντάδων ψηφοφόρων του, πήρε το μικρόφωνο και δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους σας μέσα από την καρδιά μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ!.. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι κάνατε μέχρι σήμερα για τη μεγάλη νίκη του συνδυασμού μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου και στους συνεργάτες μου.

Η σημερινή νίκη είναι νίκη της Νάξου και των νησιών μας.

Από αύριο το πρωί αναλαμβάνω την ευθύνη για το καλό και το μέλλον του τόπου μας.

Δεσμεύομαι απέναντί σας ότι θα βρίσκομαι δίπλα σας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Μαζί θα δώσουμε τις μάχες για να προχωρήσουμε στη νέα εποχή.

Είναι μια ιστορική στιγμή για μένα και τους συνεργάτες μου. Με πλημμυρίζει ένα μεγάλο αίσθημα συγκίνησης. Είναι διάχυτη η συγκίνηση τόσο σε μένα όσο και σε όλους τους συνεργάτες μου.

Το σημερινό αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους.

Σήμερα αγαπητοί μου συνδημότες δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Η σημερινή νίκη ανήκει σε όλα τα νησιά μας: στη Νάξο, στα Κουφονήσια, στην Ηρακλειά, στη Δονούσα και στη Σχοινούσα.

Από αύριο όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους σας πολύ».

Ο μεγάλος ηττημένος της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης Νίκος Μαράκης, πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα όλων των εκλογικών τμημάτων, και αφού διαπίστωσε ότι η εκλογή είχε κριθεί, έκανε απέριττες δηλώσεις. Ανάμεσα στ’ άλλα σημείωσε και τα εξής: «Ο Μανώλης Μαργαρίτης είναι ο νέος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο κόσμος αποφάσισε. Αποδέχομαι το αποτέλεσμα και την ετυμηγορία του λαού των νησιών μας. Θα είμαστε αρωγοί στη νέα δημοτική αρχή, γιατί ο Δήμος είναι μεγάλος και δεν περισσεύει κανείς".

ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ συνεργάτες και δημοτικοί σύμβουλοι του απερχόμενου δημάρχου Νάξου κ. Μαράκη, βρέθηκαν στο πλευρό του χθες βράδυ. Ο αντιδήμαρχος Στάθης Πιτταράς, ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Καραμανής, ο πρώην πρόεδρος του ΠΟΔΝ κ. Πιτταράς, ο αντιδήμαρχος κ. Τσαγκλής μέχρι κάποια ώρα και ο πρώην βουλευτής κ. Χατζηανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου