Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ (Η) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (Η) ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ

ΣΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ του στη Βουλή, τον Ιανουάριο του 2009, ο τότε, και νυν, βουλευτής Κυκλάδων, ο οποίος προσφάτως αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό Περιφερειακής Αναπτύξεως Παναγιώτης Ρήγας, σημείωνε: «Η ολοκλήρωση και παράδοση του νέου κτηρίου που θα στεγαστεί το Νοσοκομείο Νάξου αποτελεί αναμφισβήτητα σημαντική ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών υγείας για το νησί της Νάξου και για τις Κυκλάδες.


Η ολοκλήρωση του έργου που υπήρξε καθολικό αίτημα τού ναξιώτικου λαού μας υποχρεώνει να εκφράσουμε δημόσια ευχαριστίες και έπαινο σε όλους εκείνους που συνετέλεσαν στην αρχική σύλληψη και προώθηση του σχεδίου, στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων και τέλος στην υλοποίηση του Νοσοκομείου τής Νάξου.

Οφείλουμε όμως να τονίσουμε ότι οι υποδομές από μόνες τους δεν αποτελούν εγγύηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Απαιτείται χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση η έγκριση του νέου Οργανισμού τού Νοσοκομείου και η έγκαιρη κάλυψη των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό καθώς και η εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων για τη χρηματοδότηση της εύρυθμης λειτουργίας της υγειονομικής μονάδας.

Εύχομαι το νέο νοσοκομείο τής Νάξου να παρέχει σωστές υπηρεσίες υγείας στους ναξιώτες αλλά και στους κατοίκους των γύρω νησιών ανταποκρινόμενο πλήρως στις προσδοκίες τους παγιώνοντας αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς στους νησιώτες μας».

-ΑΠΟ όλα τα παραπάνω σταχυολογούμε το εξής: «Οφείλουμε όμως να τονίσουμε ότι οι υποδομές από μόνες τους δεν αποτελούν εγγύηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Απαιτείται χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση η έγκριση του νέου Οργανισμού τού Νοσοκομείου και η έγκαιρη κάλυψη των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό καθώς και η εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων για τη χρηματοδότηση της εύρυθμης λειτουργίας της υγειονομικής μονάδας». Και καλούμε τον νυν υφυπουργό Περιφερειακής Αναπτύξεως να «σπρώξει» κάθε διαδικασία ώστε να «τρέξει» το θέμα που ο ίδιος στην προαναφερθείσα επερώτησή του περιγράφει». Και πρέπει να το πράξει αυτό, πριν «τσιμπήσει» ο «γαλάζιος» συνάδελφός του και καταθέσει κι αυτός τώρα με τη σειρά του επερώτηση στη Βουλή…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου