Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΣΤΗΡΙΞΗ-ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΑΡΤΕΣ"



ΠΡΟΦΑΝΩΣ «μέτρησε» την μακρόχρονη παρουσία-συμμετοχή τού νυν δημάρχου Νίκου Μαράκη στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του νησιού μας/δήμου μας το ΠαΣοΚ γι’ αυτό και προχώρησε στην «στήριξή» του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Προχθές στην πρώτη λίστα των εβδομήντα (70) υποψηφίων δημάρχων εν όψει της εκλογικής αναμετρήσεως τού Νοεμβρίου 2010, περιελήφθη και το όνομα τού (υποψηφίου δημάρχου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων) Νίκου Μαράκη, γεγονός που, αν μη τι άλλο, αιφνιδίασε τους εσωκομματικούς του αντιπάλους οι οποίοι στην χειρότερη των περιπτώσεων περίμεναν ότι στον υπό σύσταση νέο, ενιαίο Δήμο θα γίνονταν προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του «πράσινου» υποψηφίου που θα ηγείτο του κομματικού ψηφοδελτίου στις 7 Νοεμβρίου…
Η απόφαση τής Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων του Κινήματος επιβεβαιώνει τις εδώ και περίπου δύο μήνες δημόσιες δηλώσεις του βουλευτή κ. Ρήγα ο οποίος σε κάθε ευκαιρία δεν παρέλειπε να υποστηρίζει ότι ο κ. Ν. Μαράκης θα είναι αυτός που θα υποδειχθεί για την θέση του επικεφαλής του «πράσινου» δημοτικού ψηφοδελτίου στο νησί μας.
Η ίδια αυτή απόφαση, για όσους γνωρίζουν το πώς ελίσσονται και δρομολογούν εξελίξεις οι πολιτικές παρατάξεις στον τόπο μας, σημαίνει ότι το ΠαΣοΚ θέλει να στείλει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι απορρίπτει τις επιλογές στελεχών του (σ.σ. περίπτωση Γρυλλάκη) που αποφάσισαν να σηκώσουν «παντιέρα», διεκδικώντας με ψηφοδέλτια ανεξάρτητα τους νέους δήμους του «Καλλικράτη».
Ο κ. Θανάσης Γρυλλάκης, εκ των κορυφαίων στελεχών του ΠαΣοΚ στις Κυκλάδες και στο νησί μας (σ.σ.: εξελέγη όπως είναι γνωστό με το ψηφοδέλτιο Μπάιλα νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων) ο οποίος προ μηνών εξεδήλωσε δημόσια την επιθυμία του να ηγηθεί ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, στην προσπάθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που θα προκαλούσε η «στήριξη» τού Κινήματος στο πρόσωπο τού νυν δημάρχου Νάξου, αλλά και για να διαψεύσει όλους όσοι τελευταία υποστήριζαν ανοιχτά ότι το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την κούρσα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, ανακοίνωσε, προ ολίγων εικοσιτετραώρων, το όνομα του συνδυασμού του. Συμπολιτεία Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, είναι το όνομα του συνδυασμού του…
Να, πώς έχει το περιεχόμενο τής ανακοινώσεως που εξέδωσε ο συνδυασμός Γρυλλάκη: «Η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών ανακοινώνει ότι η ονομασία του συνδυασμού με τον οποίο θα διεκδικήσει στις ερχόμενες εκλογές τον νέο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι: ‘’Συμπολιτεία Νάξου και Μικρών Κυκλάδων’’
Η λέξη ‘’συμπολιτεία’’ αναφέρεται στις συνενώσεις πόλεων – κρατών στην Αρχαία Ελλάδα και ήταν μια μορφή κρατικής οργάνωσης στην οποία την ανώτατη διοίκηση ασκούσε η κυβέρνηση από τους αντιπροσώπους των πόλεων-κρατών που την αποτελούσαν, οι οποίες ωστόσο παρέμεναν αυτόνομες και ισόνομες. Για εμάς σήμερα σηματοδοτεί την αναγέννηση, την ισονομία και την ισοπολιτεία στα πλαίσια της συνένωσης των δύο Δήμων της Νάξου και των τεσσάρων νησιωτικών κοινοτήτων των Μικρών Κυκλάδων».


Ο δήμαρχος Νάξου / Δήλωση…
Σε επικοινωνία που η «Κ» είχε αργά χθες το απόγευμα με τον δήμαρχο Νάξου Νίκο Μαράκη, τον άκουσε να λέει «για την στήριξή του από το ΠαΣοΚ»: “Για μένα δεν αλλάζει τίποτε... Για μένα έχει μεγάλη σημασία η ευρύτερη στήριξη και αποδοχή από τον κόσμο...
Όμως μια τέτοια στήριξη όπως αυτή του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπό μου κρίνεται απαραίτητη για να λαμβάνονται από κάποιους, κάποια μηνύματα...”
Τοπικοί κομματικοί παράγοντες του ΠαΣοΚ, στο νησί μας, σχολιάζοντας την «στήριξη Μαράκη», και τις εξελίξεις που αυτή δρομολογεί, τόνιζαν: «Το τοπικό ΠαΣοΚ τώρα θα έχει πρόβλημα... Πολλά προβεβλημένα στελέχη του ΠαΣοΚ στο νησί μας έχουν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Γρυλλάκη… Τώρα, τι θα γίνει; Θα προσπαθήσει μήπως ο κύριος Ρήγας που είναι υποστηριχτής του Νίκου Μαράκη να τους συμμαζέψει κάπως… Θα τα καταφέρει; Η τοπική του ΠαΣοΚ τι θα κάνει; Πρέπει να πάρει ανοιχτά θέση υπέρ του Νίκου Μαράκη…».
Στην ανακοίνωση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων αναφέρεται ότι οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν «το κρίσιμο ορόσημο της ανάδειξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που θα συνδιαμορφώσει -με όχημα τον ‘’Καλλικράτη’’- τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους».«Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση της χώρας μας. Να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους της ελληνικής κοινωνίας. Αξιόπιστο και με διαφάνεια στη λειτουργία του κράτους, βιώσιμη ανάπτυξη, επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους», τονίζεται στην ανακοίνωση.Σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες μέσα από τις οποίες δηλώνεται η στήριξη σε υποψηφίους, αναφέρεται ότι «η πρόβλεψη για παροχή στήριξης, και όχι χρίσματος, αναδεικνύει την αντίληψή μας για την αυτοδιοίκηση».«Είναι επίσης σαφές και με αυτόν τον τρόπο διαχρονικά κινηθήκαμε», υπογραμμίζεται, «ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ανακοινώνει κεντρικά στήριξη σε όλους τους δήμους της χώρας. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει, γι’ αυτούς τους Δήμους, ποιες είναι οι κινήσεις και τα πρόσωπα που εκφράζουν την αντίληψή μας για την αυτοδιοίκηση και ιδίως τη μεγάλη αλλαγή του ‘’Καλλικράτη’’».Επισημαίνεται, τέλος, ότι, μέχρι την επικείμενη συνεδρίαση τού Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα αποφασιστεί η στήριξη που παρέχει το ΠΑΣΟΚ, «οι προτάσεις της Επιτροπής θα εξετάζονται από το Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου και την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης, με βάση τις προβλεπόμενες αρμοδιότητές τους και πάντα εντός των πλαισίων του Κανονισμού Δεοντολογίας και Διαφάνειας του Κινήματος».


Η σύνθεση τής Επιτροπής που έδωσε την «στήριξη»…
Σύμφωνα με το Αρ.49 του Καταστατικού με εισήγηση του Γραμματέα του Εθνικού
Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όρισε την Επιτροπή Αναδείξεως Υποψηφίων.
Συγκροτείται από τους: πρόεδρο: Θανάση Τσούρα, μέλη: Χρυσάνθη Κισκίρα, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη, Ευρωβουλευτής - Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Λάμπρο Μίχο, Βουλευτής - Γραμματέας Τομέα Εσωτερικών, Χρήστο Σπίρτζη, Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΟΚ και Ρεγγίνα Βάρτζελη, Διευθύντρια Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου