Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

1,7 κιλά χασίς και 3 στη φάκα...

Το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου είχε εδώ και αρκετό καιρό λόγους σοβαρούς να παρακολουθεί τις κινήσεις τού 37χρονου. Είχε μπει στο στόχαστρο των ανδρών του Α.Τ.Νάξου που, χωρίς να δώσουν το παραμικρό δικαίωμα σε κανέναν, κατέγραφαν τις κινήσεις τού εν λόγω συλληφθέντος, αλλά και της συζύγου αυτού.
Οι υποψίες των ανδρών της Β’ ΟΠΚΕ αλλά και αυτών του Α.Τ. Νάξου, επιβεβαιώθηκαν τα μεσάνυχτα της προηγούμενης Παρασκευής, 11 Ιουνίου…
Ήταν 12 τα μεσάνυχτα, όταν ο 37χρονος, που απασχολούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα το Α.Τ.Νάξου, προσπάθησε να έρθει και ήρθε σε «συναλλαγή» με 36χρονο, εκτός της οικίας του πρώτου… Ο τελευταίος αντί 1.300 ευρώ προμηθευόταν από τον πρώτο, 200 γραμμάρια ινδικής καννάβεως… Ήταν, τότε, που η άνδρες του Α.Τ. Νάξου, συνέλαβαν τους δύο δράστες στα πράσα… Ας σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι, και ο φερόμενος ως χρήστης, ο 36χρονος απασχολεί, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, τους άνδρες της Ομάδας ΟΠΚΕ τού Α.Τ.Νάξου, αφού, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πρωταγωνίστησε σε μικροκλοπές (σ.σ.: κινητών τηλεφώνων κ.λπ.), «για να μπορεί να αγοράζει τη δόση του…».
Η συνέχεια δόθηκε στο σπίτι του 37χρονου μόνιμου κατοίκου Νάξου, όπου βρισκόταν η σύζυγός του. Εκεί -στην κρεβατοκάμαρα τού ζεύγους των δραστών-, κατόπιν νομότυπης έρευνας, και παρουσία, μάλιστα, εισαγγελέα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.463 γραμμάρια ινδικής καννάβεως, μία (1) ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα, αλλά και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ευρώ 2.500. Το εν λόγω ποσό, αναφέρουν οι ίδιες πηγές θα κατατεθεί στο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο 37χρονος, αναφέρουν τα τελευταία νέα, αφού οδηγήθηκε ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, και μετά την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Χίου. Η δίκη του αναμένεται να γίνει σε διάστημα 18 μηνών από την μέρα προφυλακίσεώς του.
Με περιοριστικούς όρους (σ.σ.: εγγύηση), αφέθηκε ελεύθερη σύζυγός του.
Ερμούπολη, Σύρος…
11 Ιουνίου 2010
«Σύλληψη τριών ημεδαπών, στην Νάξο, για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών».
Το παραπάνω γεγονός, αν μη τι άλλο κατέχη, εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα, την πρώτη θέση στο Βιβλίο Συμβάντων της Αστυνομικής Δ/νσεως Κυκλάδων. Και τούτο διότι: πρώτον, η ποσότητα χασίς που κατασχέθηκε δεν είναι ευκαταφρόνητη. Και δεύτερον, διότι η νεοσύστατη Ομάδα ΟΠΚΕ του Α.Τ.Νάξου λειτούργησε και ενήργησε κατά τρόπο υποδειγματικό κατά την διασταύρωση των πληροφοριών, πράξεων, ενεργειών και στοιχείων που αφορούσαν στους τρεις συλληφθέντες. Και, βεβαίως κατά την άμεση σύλληψή τους…
Να, τι αναφέρει το αστυνομικό δελτίο της Αστυνομικής Δ/νσεως Κυκλάδων, που εκδόθηκε στις 11 Ιουνίου:
Σύλληψη τριών ημεδαπών, στην Νάξο, για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών».
«Ακατέργαστη κάνναβη: Κατασχέθηκαν 1663 γραμμάρια…»
Πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, 11 Ιουνίου 2010, αστυνομικοί της Β’ ΟΠΚΕ σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α.Τ.Νάξου, κατάφεραν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, να συλλάβουν τρεις ημεδαπούς, μόνιμους κατοίκους Νάξου, και συγκεκριμένα δύο άνδρες ηλικίας 37 και 36 ετών, αντίστοιχα, και μια γυναίκα, ηλικίας 32 ετών, για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών.
Ειδικότερα, την 00.00, στην Χώρα Νάξου, συνελήφθησαν αρχικά δύο άνδρες κατηγορούμενοι, κατά την στιγμή που επιχειρούσαν μεταξύ τους, αγοραπωλησία, ποσότητας 200 γραμμαρίων ναρκωτικής ουσίας, ακατέργαστης ινδικής καννάβεως, έναντι χρηματικού ποσού ευρώ 1.300.
Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 37χρονου -όπου διέμενε και η τρίτη κατηγορούμενη, σύζυγος αυτού, η οποία επίσης και συνελήφθη-, κατά την διάρκεια τής οποίας, βρέθηκαν:
-Μια (1) αυτοσχέδια συσκευασία, περιέχουσα ποσότητα ιδίας ναρκωτικής ουσίας, συνολικού βάρους μικτού βάρους 1.463 γραμμαρίων
-Μία (1) ζυγαριά ακριβείας. Και
-Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Οι προαναφερόμενες ναρκωτικές ουσίες, αντικείμενα και χρηματικό ποσό κατασχέθηκαν.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου